Πολιτική

Τι είπε η Καϊλή στην κατάθεσή της – Είναι αθώα λένε οι δικηγόροι της

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12:30 (ώρα Ελλάδας) η απολογία της Εύας Καϊλή στις βελγικές αρχές για το σκάνδαλο Qatargate και με το πέρας της διαδικασίας, η οποία κράτησε περίπου μία ώρα, ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, επανέλαβε ότι είναι αθώα και δεν έχει δωροδοκηθεί ποτέ και από κανέναν. Την ίδια ώρα, ο Βέλγος δικηγόρος της, Αντρέ Ριζόπουλος, δήλωσε ότι η απόφαση για το αν θα προφυλακιστεί θα εκδοθεί πιθανώς αργά το βράδυ.

«Η διαδικασία είναι απόρρητη, δεν μπορούμε να μπούμε στην ουσία, το απόγευμα θα βγει η απόφαση. Τα είπαμε όλα μας τα επιχειρήματα: η κ. Καϊλή ποτέ δεν έχει δωροδοκηθεί, η κ. Καϊλή είναι αθώα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρακόπουλος. Από την πλευρά του ο κ. Ριζόπουλος ανέφερε ότι ζητήθηκε «να αφεθεί ελεύθερη με βραχιολάκι», χωρίς όμως να προχωρήσει σε λεπτομέρειες για το τι ειπώθηκε στο δικαστήριο.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Il fatto Quotidiano», η Ελληνίδα ευρωβουλευτής φέρεται να έχει δηλώσει στις βελγικές αρχές ότι «τα χρήματα ήταν του Παντσέρι», αναφερόμενη στα χρήματα που βρέθηκαν στη βαλίτσα που μετέφερε ο πατέρας της. Η ίδια φέρεται επίσης να είπε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Παντσέρι είχε φέρει μετρητά στο σπίτι, όπου έμενε με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι. «Πριν από τον κοροναϊό είχε αφήσει κάποια χρήματα και μετά ήρθε και τα πήρε. Εμπιστεύεται τον Φραντσέσκο περισσότερο από το διαμέρισμά του» φέρεται να είπε η Εύα Καϊλή.

Σε μια προσπάθεια μάλιστα να εξηγήσει γιατί γινόταν αυτό φέρεται να είπε ότι ο λόγος που ο Παντσέρι “πάρκαρε” χρήματα στο σπίτι της ήταν η ασυλία της. «Νομίζω ότι οφείλεται στην ασυλία μου. Ήταν ο σύντροφος που «κρατούσε κάτι γι’ αυτόν» και ίσως «και για το σημερινό αφεντικό του Αντόνιο Κοτσολίνο» φέρεται να είπε η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Την άποψη ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής κατέληξε να συλληφθεί, εξαιτίας του συντρόφου της, υποστηρίζει και ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας αναφέρει επίσης ότι η Εύα Καϊλή, στις δύο καταθέσεις της ενώπιον της Αστυνομίας (10 Δεκεμβρίου) και ενώπιον του δικαστή Μισέλ Κλεζ (11 Δεκεμβρίου) είχε δώσει πολλά ονόματα, μερικά από τα οποία χαρακτηρίζονται «βαριά». Αναφορά γίνεται και σε εκείνους που κάλεσε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, προκειμένου να τους ενημερώσει για την έρευνα, με πρώτον τον Παντσέρι, αλλά και τους Βέλγους σοσιαλιστές ευρωβουλευτές Μαρκ Ταραμπέλα και Μαρία Αρένα, οι οποίοι ερευνώνται επίσης από την εισαγγελία των Βρυξελλών, αν και ακόμη δεν υπάρχει δίωξη εναντίον κανενός από τους δύο.

Παραλλήλως η Εύα Καίλή φέρεται να υποστηρίζει στις καταθέσεις της ότι δεν γνώριζε τις δραστηριότητες του συντρόφου της με τον Παντσέρι, αλλά και ότι ο σύντροφός της «αισθανόταν πως είχε ηθική υποχρέωση απέναντί του καθώς και απέναντι στον ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο». Η ίδια φέρεται να είπε επίσης ότι ο Παντσέρι είχε ξαναφήσει χρήματα στο σπίτι τους. Σε ό,τι αφορά τέλος τα  μετρητά που βρέθηκαν στην κατοχή της, (περίπου 750.000 ευρώ), σύμφωνα με την εφημερίδα φέρεται να είπε ότι βρίσκονταν εκεί τρεις ή τέσσερις μήνες. Δεν απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο τα χρήματα αυτά να ανήκαν και σε άλλους. «Ξέρω ότι κάτι κρατούσε για το πρώην αφεντικό του, τον Παντσέρι, ίσως και για το σημερινό του αφεντικό, τον Κοτσολίνο», φέρεται να είπε και πρόσθεσε: «Αλλά δεν έχω σκεφτεί ποτέ την προέλευση αυτών των χρημάτων».

Οι ειδήσεις σήμερα

Ελεύθερος και με τη νέα δίωξη ο αστυνομικός που σκότωσε τον 16χρονο Ρομά

Βόμβα Σεβαστίδη: Μυστική συνάντηση είχε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας με τους Εισαγγελείς και τους έκανε υποδείξεις τι θα πουν

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago