Πολιτική

Εικονικά τιμολόγια της Marc και από την ΚΥΡΑ Α.Ε. αποκαλύπτει η ΕφΣυν

Πληθαίνουν τα ερωτήματα γύρω από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Marc του Θωμά Γεράκη, η οποία θεωρείται και η εταιρεία που κάνει δημοσκοπήσεις για το Μαξίμου, μετά το νέο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών. Σύμφωνα με αυτό, σε βάρος της συγκεκριμένης εταιρίας είναι σε εξέλιξη, από το 2020, τρεις έλεγχοι από την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων, που αφορούν εικονικά τιμολόγια της τεχνικής εταιρείας ΚΥΡΑ ΑΕ. Μια εταιρία, που όπως προκύπτει από πόρισμα της ΑΑΔΕ, φέρεται να “εξειδικεύεται” στην έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Η υπόθεση με την ΚΥΡΑ ΑΕ έρχεται σε συνέχεια των σχέσεων της Marc με την «Ιονία Τεχνική», η οποία φέρεται να εξέδωσε τουλάχιστον 29 εικονικά τιμολόγια προς την εταιρεία δημοσκοπήσεων το διάστημα 2018-2020. Μια εταιρία, που φέρεται να εξέδιδε εικονικά τιμολόγια και για την Krikel, η οποία έχει συνδεθεί με το παράνομο λογισμικό Predator.

Για τους τρεις ελέγχους στη Marc σχετικά με την ΚΥΡΑ ΑΕ, το ρεπορτάζ της «ΕφΣυν» σημειώνει ότι ενώ έχουν ξεκινήσει από τον Μάιο, τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο του 2020 αντίστοιχα, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη. Γεγονός που προκαλεί ερωτήματα, τα οποία μένει να απαντηθούν από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και την ηγεσία της ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εντολές ελέγχου σε βάρος της Marc είχαν εκδοθεί και από το 3ο Ελεγκτικό Κέντρο Αττικής τον Οκτώβριο του 2020 και τον Οκτώβριο του 2021 για τις χρήσεις 2014 και 2015, οι οποίες παραγράφονταν αντίστοιχα στο τέλος του 2020 και του 2021. Ωστόσο, πάντα κατά το δημοσίευμα, αν και εκκρεμούσαν οι έλεγχοι της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων, οι μερικοί έλεγχοι που διενήργησε το 3ο Ελεγκτικό Κέντρο Αττικής ολοκληρώθηκαν χωρίς να βεβαιωθούν πρόστιμα για τη χρήση του 2014.

Σε εκείνη τη χρήση, η Marc φέρεται να είχε λάβει από την ΚΥΡΑ ΑΕ εικονικά τιμολόγια ύψους 68.000 ευρώ, ενώ, όπως αναφέρει η «ΕφΣυν», η ΚΥΡΑ ΑΕ είχε εκδώσει και άλλο ένα εικονικό τιμολόγιο στη χρήση του 2016 ύψους 6.150 ευρώ για λογαριασμό της «Μάρκετινγκ Έρευνα Επικοινωνία ΑΕ». Σημειώνεται ότι για το θέμα της Marc, ήδη από τις πρώτες αποκαλύψεις της «ΕφΣυν» για τα εικονικά τιμολόγια από την «Ιονία Τεχνική», ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα, αλλά και απαντήσεις τόσο από τον πρωθυπουργό όσο και από τον κ. Πιτσιλή της ΑΑΔΕ».

Οι ειδήσεις σήμερα

Patriot με το καλημέρα έδωσαν οι ΗΠΑ στον Ζελένσκι – Είναι επένδυση και όχι ελεημοσύνη απάντησε ο Ουκρανός πρόεδρος

Βόμβα Σεβαστίδη: Μυστική συνάντηση είχε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας με τους Εισαγγελείς και τους έκανε υποδείξεις τι θα πουν

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago