Πολιτική

Δεν θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ το Market Pass – Η τροπολογία περιέχει και ρυθμίσεις για τη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων

Σύμφωνα με όσα διαρρέει η Κουμουνδούρου, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν θα ψηφίσει την τροπολογία που περιέχει το Market Pass αλλάζοντας την αρχική του θέση. Και αυτό διότι στην ίδια τροπολογία περιέχονται ρυθμίσεις για τη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων για τις οποίες η Αξιωματική Αντιπολίτευση λέει ότι είναι «χαριστική ρύθμιση προς όφελος των υπερκερδών των διυλιστηρίων».

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κατηγορεί τον Κ. Μητσοτάκη ότι «χαρίζει τώρα επιπλέον δισ. ευρώ υπερκέρδη στα διυλιστήρια» αποκαλύπτοντας ότι «Στην κυβερνητική τροπολογία για την οικονομική ενίσχυση στους καταναλωτές, ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί ακόμα μια προκλητική χαριστική ρύθμιση προς όφελος των υπερκερδών των διυλιστηρίων, τη στιγμή που η κοινωνία στενάζει εδώ και 15 μήνες από την αισχροκέρδεια».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

«Ο κ. Μητσοτάκης χαρίζει δισ. ευρώ υπερκέρδη στα διυλιστήρια – Προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ το συμφέρον της κοινωνικής πλειοψηφίας»

Μετά το “δώρο” 1,8 δισ. ευρώ υπερκέρδη στους ηλεκτροπαραγωγούς, ο κ. Μητσοτάκης χαρίζει τώρα επιπλέον δισ. ευρώ υπερκέρδη στα διυλιστήρια.

Στην κυβερνητική τροπολογία για την οικονομική ενίσχυση στους καταναλωτές, ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί ακόμα μια προκλητική χαριστική ρύθμιση προς όφελος των υπερκερδών των διυλιστηρίων, τη στιγμή που η κοινωνία στενάζει εδώ και 15 μήνες από την αισχροκέρδεια.

Η τροπολογία για τη φορολόγηση των υπερκερδών στα διυλιστήρια αποσκοπεί να προστατέψει τα ίδια τα υπερκέρδη. Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης:

​Βαφτίζει την έκτακτη εισφορά “δαπάνη”, η οποία εκπίπτει από τη φορολογία εισοδήματος, γλιτώνοντας ουσιαστικά τις εταιρείες από ένα μέρος της φορολογικής επιβάρυνσης που θα είχαν κανονικά.
​Εφαρμόζει ποσοστό 33% στη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων στον χαμηλότερο συντελεστή που επιτρέπει η Ε.Ε., αντί για 90% που και ο ίδιος είχε εξαγγείλει ότι θα επιβάλει στους ηλεκτροπαραγωγούς.

​Δεν επεκτείνει σκόπιμα την έκτακτη εισφορά και στο 2023 ενώ, βάσει του Κανονισμού, μπορεί και πρέπει να εφαρμόσει συνεισφορά αλληλεγγύης και για το 2023.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται ότι η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση, που θα έχει ως προτεραιότητα το συμφέρον της κοινωνικής πλειοψηφίας, θα φορολογήσει δίκαια και θα επιστρέψει στους πολίτες τα υπερκέρδη που έχουν παραχθεί στις πλάτες τους».

Απάντηση από ΣΥΡΙΖΑ στους «πανηγυρισμούς» Μητσοτάκη για τον τουρισμό – «Δεν πέτυχε …έτυχε»

Απολογήθηκε ο Δημητράς – Εξάντλησαν την αυστηρότητα τους ανακρίτρια και Εισαγγελέας σε μια Ορμπανική διαδικασία ποινικοποίησης της αλληλεγγύης

Παρακολουθήσεις: Διεθνείς οργανώσεις τύπου εκφράζουν την ανησυχία τους και ζητούν από τις ελληνικές αρχές διαφάνεια και λογοδοσία

Αίθουσα Σύνταξης

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago