Πολιτική

Φίλης σε Θεοδωρικάκο: «Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει προτού η αστυνομία ξεπεράσει τα “φοβικά της σύνδρομα”»

Στις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τα «φοβικά σύνδρομα» των αστυνομικών απάντησε ο Νίκος Φίλης, Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας τόνισε ότι «αντί να αναλάβει την ευθύνη του ο υπουργός, προχώρησε σε μια δήλωση που φοβάμαι, ανοίγει επικίνδυνο δρόμο αστυνομικής αυθαιρεσίας σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών».

«Τι άλλο σημαίνει αυτή η δήλωση δίκην διαταγής, ενώ την ίδια ώρα αποφεύγει να αναφερθεί στη νομιμότητα;» διερωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας ότι «ο κ. Θεοδωρικάκος μας έχει συνηθίσει σε διαταγές που παράγουν εγκλήματα» με αναφορές στην «δολοφονία Σαμπάνη από την ΕΛΑΣ στο Πέραμα» και «την  νέα εκτέλεση 16χρονου Ρομά από αστυνομικό, ξανά μετά από καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη».

«Δεν λέει όσα λέει μόνος του, ο Θεοδωρικάκος. Έχει βεβαίως την κάλυψη του Μαξίμου, αφού όπως εγράφη, υπήρξε προστατευόμενος του Δημητριάδη, του πρωταγωνιστή των υποκλοπών. Έχει όμως και ευρύτερη υποστήριξη. Ακολούθησε το δρόμο που είχαν προετοιμάσει από χτες δημοσιογράφοι σε μεγάλα ΜΜΕ, όταν έσπευσαν να συσχετίσουν την απουσία της αστυνομίας από το συγκεκριμένο χώρο του εγκλήματος με τις… διαδηλώσεις στην πλατεία Νέας Σμύρνης κατά του ξυλοδαρμού περαστικού, την περίοδο των λοκντάουν! Αποδίδοντας την αστυνομική αναποτελεσματικότητα στο… φόβο του λαού! Ώστε το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ κατά της Μαφίας είναι το ξύλο στις πλατείες;» αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθέτει επίσης ότι «τον δρόμο προετοίμασαν και παράγοντες της Δικαιοσύνης, οι οποίοι τόσο στην περίπτωση της δολοφονίας Σαμπάνη, όσο και στην πρόσφατη δολοφονία Φραγκούλη, υιοθέτησαν τη θεωρία σύμφωνα με την οποία όπλο δεν είναι το αστυνομικό πιστόλι που πυροβολεί και σκοτώνει, αλλά το αυτοκίνητο που οδηγούν τα θύματα, ακόμα και όταν δεν έχει χτυπήσει κανέναν αστυνομικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ ήταν κλινικά νεκρό το 16χρονο παιδί, βιάστηκαν να του απαγγείλουν κατηγορία για κατά συρροή απόπειρα ανθρωποκτονίας. Κάτι που οδηγεί σε ουσιαστική αθώωση του δράστη αστυνομικού, καθώς τον εμφανίζει να βρίσκεται σε νόμιμη άμυνα».

Αναφέρει επίσης ότι «το κυβερνητικό δόγμα “νόμος και τάξη” δεν αντιμετωπίζει τη βαριά εγκληματικότητα, που στις μέρες μας αυξάνεται. Αντιθέτως, επιδεινώνει την ανασφάλεια των πολιτών και οδηγεί ακόμα και σε εγκληματικές ενέργειες εκ μέρους της αστυνομίας, για τις οποίες συχνά έχει καταδικαστεί η χώρα μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων». Και καταλήγει σημειώνοντας ότι «αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει προτού η αστυνομία ξεπεράσει τα “φοβικά της σύνδρομα”».

Οι ειδήσεις σήμερα

Το γύρισε στον Φρόιντ ο Θεοδωρικάκος – Απέδωσε σε «φοβικά σύνδρομα» των αστυνομικών την έλλειψη περιπολιών

Άρχισε τις μηνύσεις για την παρακολούθησή του ο Γιώργος Κύρτσος – Κοντολέων και Βλάχου σε πρώτο πλάνο

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago