Κόσμος

Κελαηδάει και ο Παντσέρι – Ποιους έδωσε ο φερόμενος ως εγκέφαλος του Qatar-gate

Σε συνεργασία με τις βελγικές αρχές φαίνεται ότι είναι ο Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος φέρεται ως ο εγκέφαλος της υπόθεσης Qatar-gate, που συγκλονίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  Ο πρώην ευρωβουλευτής υποστηρίζει  πως όλα ήταν μέρος μιας συμφωνίας για να αποφευχθούν αντικρουόμενες αποφάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο και παραδέχεται, μερικώς, ορισμένες από τις κατηγορίες, που του απαγγέλθηκαν από τις βέλγικες αρχές. Σε ό,τι αφορά δε το αντάλλαγμα ισχυρίζεται ότι ήταν 50 χιλιάδες ευρώ.

Ο Παντσέρι φέρεται επίσης να κατηγορεί τον Κοτσολίνο, ευρωβουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος, και να αμφισβητεί τον σοσιαλιστή Ταραμπέλα, ο οποίος «πήγε στο Κατάρ». Αναφέρεται επίσης στην Σοσιαλδημοκράτισσα Μαρία Αρένα, που επίσης «πήγε μια φορά στο Κατάρ και πήρε δώρο», ενώ επιβεβαιώνει τον ρόλο του Μαροκινού πρέσβη στη Βαρσοβία, Άμπνταραχίμ Άτμουν, ως μεσολαβητή ανάμεσα στις μαροκινές υπηρεσίες και τους  εμπλεκόμενους Ιταλούς.

Αντιθέτως, σύμφωνα με την Il Fatto, ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής φέρεται να “απαλλάσσει” τον επικεφαλής του συνδικάτου Λούκα Βιζεντίνι και τον γενικό γραμματέα της ΜΚΟ για το Κράτος Δικαίου, Νικολο Φίγκα- Ταλαμάνκα. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι ο Παντσέρι έχει παραδεχθεί ότι ήταν στο μισθολόγιο του Μαρόκου και του Κατάρ από το 2019 και ότι εργαζόταν κατά των ψηφισμάτων που ήταν αντίθετα με τα συμφέροντα των δύο χωρών.

Ο Παντσέρι φέρεται ότι επιχείρησε να πείσει τις βελγικές αρχές πως δεν δωροδοκήθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του ως ευρωβουλευτής, ενώ στην ερώτηση για τα 700.000 ευρώ μετρητά, που βρέθηκαν σε διάφορα σημεία στο σπίτι του, είπε: «Τα χρήματα στο σπίτι μου δεν ήταν διαθέσιμα σε κανέναν άλλον». Το ποσό αυτό παραμένει ωστόσο το ισχυρότερο ενοχοποιητικό στοιχείο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ήταν εκεί τουλάχιστον για επτά μήνες.

Ο Ιταλός ευρωβουλευτής δείχνει να θέλει να βγάλει από το κάδρο τα μέλη της οικογένειάς του για τα οποία γίνεται επίσης έρευνα. Την Τρίτη πάντως, ο Ιταλός δικαστής, ο οποίος έπρεπε να αποφανθεί για την έκδοση της κόρης του Παντσέρι που ζήτησαν οι βελγικές αρχές, αποφάσισε να ορίσει νέα ακροαματική συνεδρίαση στις 3 Ιανουαρίου. Ο λόγος ήταν για να διακριβωθεί, εάν στις φυλακές του Βελγίου τυγχάνουν σεβασμού οι αρχές της ευρωπαϊκής σύμβασης  τα ανθρώπινα δικαιώματα! Την ίδια ώρα, οι συνήγοροι της κόρης και της συζύγου του Παντσέρι δήλωσαν ότι πρόκειται να προσφύγουν στο ιταλικό Ανώτατο Δικαστήριο κατά της απόφασης για έκδοση της συζύγου του Παντσέρι, Μαρία Ντολόρες Κολεόνι.

Οι ειδήσεις σήμερα

Παρέμβαση εισαγγελέα ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα «εικονικά» τιμολόγια της Marc

Αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ μετά τις αποκαλύψεις του Documento για το Predator

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago