Κοινωνία

Πυρά Σπίρτζη σε Θεοδωρικάκο: «Έχει μετεξελιχθεί σε Υπουργό Προπαγάνδας του Πολίτη»

Εναντίον του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, καταφέρεται με δήλωσή του ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της K.O. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή δηλώσεις του υπουργού στις οποίες ανέφερε ότι «Η ασφάλεια είναι ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας».

«Η επιβεβαίωση ότι ο κ. Θεοδωρικάκος έχει μετεξελιχθεί σε Υπουργό Προπαγάνδας του Πολίτη δεν χρειάζεται περαιτέρω επιχειρήματα από τα γεγονότα του αστυνομικού ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών» αναφέρει ο κ. Σπίρτζης, και συνεχίζει με αφορμή την ένοπλη ληστεία που έγινε το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, υπογραμμίζοντας ότι «Η ένοπλη ληστεία στο κατάστημα της Rolex στην οδό Κολοκοτρώνη, στο πιο κεντρικό και πολυσύχναστο σημείο της πρωτεύουσας, με ειδικά μέτρα ασφαλείας, πραγματοποιήθηκε από 4 δράστες που κρατούσαν όπλα και χτύπησαν τον φύλακα του καταστήματος. Η ελληνική κοινωνία παραμένει σοκαρισμένη, αφού δύο ημέρες νωρίτερα παρακολούθησε τη διπλή δολοφονία και βαρύ τραυματισμό στην κατάμεστη πλατεία της Νέας Σμύρνης, απέναντι από παιδική χαρά και ανάμεσα σε ανυποψίαστους πολίτες».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανακοίνωση του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «αποδεικνύεται περίτρανα η αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του δόγματος “Νόμος και Τάξη”, που δεν αντιλαμβάνεται την ασφάλεια και την προστασία του Πολίτη σε σχέση με το έγκλημα, την βαρύνουσα εγκληματικότητα και τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, αλλά ως μέσο καταστολής όποιου και όποιων διαφωνούν στην ανάλγητη αντικοινωνική πολιτική του κ. Μητσοτάκη και της παράταξής του».

Η δήλωση του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της K.O. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστου Σπίρτζη

«Δήλωση του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη KO ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστου Σπίρτζη

Σήμερα ένοπλη ληστεία στο Σύνταγμα…

Προχθές: Δύο νεκροί και μία τραυματίας στην κατάμεστη πλατεία της Νέας Σμύρνης…

Τάκης Θεοδωρικάκος (την Παρασκευή): «Η ασφάλεια είναι ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας»

Η επιβεβαίωση ότι ο κ. Θεοδωρικάκος έχει μετεξελιχθεί σε Υπουργό Προπαγάνδας του Πολίτη δεν χρειάζεται περαιτέρω επιχειρήματα από τα γεγονότα του αστυνομικού ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών. Η ένοπλη ληστεία στο κατάστημα της Rolex στην οδό Κολοκοτρώνη, στο πιο κεντρικό και πολυσύχναστο σημείο της πρωτεύουσας, με ειδικά μέτρα ασφαλείας, πραγματοποιήθηκε από 4 δράστες που κρατούσαν όπλα και χτύπησαν τον φύλακα του καταστήματος

Η ελληνική κοινωνία παραμένει σοκαρισμένη, αφού δύο ημέρες νωρίτερα παρακολούθησε τη διπλή δολοφονία και βαρύ τραυματισμό στην κατάμεστη πλατεία της Νέας Σμύρνης, απέναντι από παιδική χαρά και ανάμεσα σε ανυποψίαστους πολίτες. Να τονίσουμε ότι περιμετρικά του σημείου που πραγματοποιήθηκε η σημερινή ένοπλη ληστεία βρίσκονται εκατοντάδες αστυνομικοί, οι οποίοι όμως δεν υπηρετούν στα αστυνομικά τμήματα της περιοχής αλλά στις υπηρεσίες καταστολής, εντός των ειδικών οχημάτων των ΥΑΤ και ΥΜΕΤ.

Αποδεικνύεται περίτρανα η αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του δόγματος «Νόμος και Τάξη», που δεν αντιλαμβάνεται την ασφάλεια και την προστασία του Πολίτη σε σχέση με το έγκλημα, την βαρύνουσα εγκληματικότητα και τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, αλλά ως μέσο καταστολής όποιου και όποιων διαφωνούν στην ανάλγητη αντικοινωνική πολιτική του κ. Μητσοτάκη και της παράταξής του.

Είναι πράγματι αυταπάτη να αναλάβει ο κ. Θεοδωρικάκος και ο κ. Μητσοτάκης τις ευθύνες τους και να δείξουν στοιχειώδη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, όταν χθες μας ενημέρωσαν ότι «Ενισχύουν συστηματικά την παρουσία της Αστυνομίας στις γειτονιές, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τους 3.300 αστυνομικούς, που ήδη περιπολούν στο Λεκανοπέδιο Αττικής».

Αναμένουμε όμως την τυποποιημένη προπαγανδιστική δήλωσή τους, όπως χθες και κάθε φορά, με την οποία θα επιτεθούν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και θα μας κατηγορήσουν για παραλήρημα μίσους και δήθεν απέχθεια προς την Ελληνική Αστυνομία.

Να απαντήσουμε από τώρα, πριν τη γνωστή τυποποιημένη διχαστική τους δήλωση ότι, το να καταγγέλλεις τα κακώς κείμενα και τα νοσηρά φαινόμενα που έχουν δηλητηριάσει την ελληνική κοινωνία είναι απόδειξη ανυπόκριτης αγωνίας για την έλλειψη ασφάλειας των πολιτών, αλλά και σεβασμού στις γυναίκες και τους άντρες της ΕΛΑΣ που κοπιάζουν και κινδυνεύουν καθημερινά, απροστάτευτοι από την πολιτεία.

Οι μικροπολιτικές τακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του υπουργού Προπαγάνδας του Πολίτη μας έχουν οδηγήσει στη σημερινή δραματική κατάσταση. Κι αυτό δεν αλλάζει όσες επιθέσεις κι αν κάνει ο κύριος Θεοδωρικάκος, σε όσες μεγαλόστομες εξαγγελίες προβεί, προκαλώντας θυμηδία την επόμενη μέρα από τα τραγικά αποτελέσματα της πολιτικής τους».

Στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. η Αγγελική Αδαμοπούλου – Για «πολιτική κωλοτούμπα» κάνει λόγο το ΜεΡΑ25

Αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ μετά τις αποκαλύψεις του Documento για το Predator

Ξανά στον ανακριτή ο αστυνομικός που σκότωσε τον 16χρονο Ρομά – Γιατί άλλαξε η κατηγορία

Αίθουσα Σύνταξης

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago