Πολιτική

Εφ.Συν: Ιδού ο κρίκος που συνδέει τον δημοσκόπο του Μαξίμου με την Krikel

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία “Ιονία Τεχνική”, που φέρεται να εξέδιδε εικονικά τιμολόγια για την Krikel, εταιρεία που έχει συνδεθεί με το παράνομο λογισμικό Predator, εξέδιδε εικονικά τιμολόγια και για την εταιρεία δημοσκοπήσεων Marc. Μια γνωστή και μεγάλη εταιρία έρευνας και ανάλυσης της κοινής γνώμης, η οποία θεωρείται και η εταιρεία που κάνει δημοσκοπήσεις για το Μαξίμου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ, η “Ιονία Τεχνική” εξέδωσε προς την εταιρεία δημοσκοπήσεων Marc συνολικά 29 τιμολόγια, από τα οποία δώδεκα το 2018, εννέα το 2019 και οκτώ το 2020, συνολικού ύψους 239.194 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα τιμολόγια  αποτυπώνονται στις συγκεντρωτικές καταστάσεις της “Ιονία Τεχνική”, η οποία «είχε επί σειρά ετών σχεδόν μηδενικούς τζίρους».

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ωστόσο, το ότι ενώ στην περίπτωση της Krikel, η οποία έχει συνδεθεί με την αγορά του Predator, η “Ιονία Τεχνική” φέρεται να της εξέδιδε τιμολόγια για πώληση πανάκριβων ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, στην περίπτωση της Marc, φέρεται να είχε αναλάβει τον ρόλο του …δημοσκόπου.

Επικαλούμενη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η «Εφ.Συν.» αναφέρει ότι «η Marc ζήτησε από την εν λόγω εταιρεία να της διεξάγει σειρά ερευνών, όπως π.χ. για διάφορα εμπορικά προϊόντα και υπηρεσίες, έως και πολιτικού περιεχομένου δημοσκοπήσεις πανελλαδικής μάλιστα εμβέλειας, ενώ φαίνεται πως της έχει παράσχει έως και υπηρεσίες exit poll τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις εθνικές εκλογές!».

Και στο σημείο αυτό θέτει το ερώτημα «Πώς ακριβώς γίνεται μια εταιρεία με μηδενική παρουσία και με αντικείμενο χωματουργικές εργασίες να αναλαμβάνει δημοσκοπήσεις για λογαριασμό μιας γνωστής εταιρείας δημοσκοπήσεων; Αυτό είναι κάτι που μόνο οι υπεύθυνοι των εταιρειών να μπορούν να το απαντήσουν». Παραλλήλως, η εφημερίδα αναφέρει ότι «ακόμη και σήμερα η ΑΑΔΕ δεν φαίνεται να έχει κάνει κανένα ουσιαστικό έλεγχο στις “Krikel” και “Ιονία Τεχνική”, παρά τις αποκαλύψεις στις οποίες έχουμε προβεί».

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι «το πρόβλημα με την εταιρεία Marc δεν σταματάει στη σχέση της με την “Ιονία Τεχνική”, αλλά πηγαίνει παραπέρα». Συγκεκριμένα αναφέρεται στη «σχέση που φέρεται να έχει (η Marc) και με μία άλλη εταιρεία, την ΚΥΡΑ Α.Ε., η οποία έχει ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές για σειρά φορολογικών παραβιάσεων, μεταξύ των οποίων και η έκδοση εικονικών τιμολογίων σε πελάτες της». «Μάλλον συμπτωματικά και η συγκεκριμένη εταιρεία τυγχάνει να έχει ως αντικείμενό της τις τεχνικές εργασίες» σημειώνει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι η ΚΥΡΑ ΑΕ «ιδρύθηκε πριν από 10 χρόνια με την επωνυμία «Κύρα Γενικές Επιχειρήσεις Α.Ε.» και σύμφωνα με την ιστοσελίδα opencorporates.com η τελευταία της δραστηριότητα (πρόσκληση σε γενική συνέλευση) έγινε το 2015».

Ωστόσο, κατά το ρεπορτάζ της “Εφ.Συν.”, «σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η εν λόγω εταιρεία φέρεται να έχει εκδώσει δύο εικονικά τιμολόγια προς τη Marc. Το πρώτο είναι ύψους 68.880 ευρώ και προέρχεται από τη φορολογική χρήση του 2014 και το δεύτερο είναι ύψους 6.150 ευρώ και προέρχεται από τη χρήση του 2016. Και προσοχή! Τα αδικήματα για την υπόθεση του 2016 παραγράφονται σε 12 ημέρες από σήμερα, κάτι που ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής προφανώς γνωρίζει».

Οι ειδήσεις σήμερα

Στο αρχείο η μήνυση Στουρνάρα κατά Πολάκη – Τι αναφέρει η διάταξη αρχειοθέτησης

Αντίστροφη μέτρηση για την Εύα Καϊλή – Τι παραδέχθηκε στην κατάθεσή της

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago