Categories: Πολιτική

Αμφισβητεί την Κυπριακή ΑΟΖ Ο Ερντογαν- Επιτίθεται σε Η.Π.Α και Ε.Ε

Σε ευθεία  αμφισβήτηση της Κυπριακής ΑΟΖ και του δικαιώματος της Κύπρου να αξιοποιήσει τα ενεργειακά κοιτάσματα, προέβη  ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , ο οποίος την ίδια ώρα εξαπέλυσε πυρά κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και των Η.Π.Α.

Στη διάρκεια ενημέρωσης των Τούρκων δημοσιογράφων για το ταξίδι που έκανε στο Κατάρ , ο Τούρκος Πρόεδρος έδειξε την ενόχληση του  για την αδειοδότηση που έδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία στις ExxonMobil και Qatar Petroleum να πραγματοποιήσουν έρευνες στην στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά «δηλώσαμε ότι αυτό το μονομερές βήμα της ελληνοκυπριακής διοίκησης (Κυπριακή Δημοκρατία) της Νότιας Κύπρου, αγνοεί τα δικαιώματα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων. Κι αυτό συμβαίνει, επειδή ένα μέρος της συγκεκριμένης περιοχής αδειών παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και αγνοεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων που είναι συνιδιοκτήτες του νησιού. Προχωρήσαμε σε μια υπενθύμιση για αυτό το θέμα, εκφράσαμε και την λύπη μας. Ελπίζω να το ξεπεράσουμε, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών θα παρακολουθεί της εξελίξεις στο θέμα»

 Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί καθώς έστρεψε τα πυρά του κατά της Ε.Ε, σχετικά με τις παρεμβάσεις για τις υποθέσεις των Οσμάν Καβαλά και Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

«Δεν αναγνωρίζουμε τις αποφάσεις που έλαβε η Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τον Καβάλα και τον Ντεμιρτάς. Είναι τόσο απλό. Τις θεωρούμε ανύπαρκτες… Στα μάτια μας, αυτά είναι άκυρα. Πόσες φορές το έχουμε εξηγήσει αυτό; Είτε καταλαβαίνουν είτε όχι. Δεν αναγνωρίζουμε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης πάνω από την απόφαση του δικαστικού μας σώματος. Ας κάνουν ο,τι νομίζουν», είπε ο κ. Ερντογάν.

Στο στόχαστρο του έβαλε και τις Η.Π.Α , αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ενώ λέτε να ενωθούμε ενάντια στην τρομοκρατία, από την άλλη πλευρά, δίνετε στους τρομοκράτες όπλα, πυρομαχικά και κάθε είδους βοήθεια. Τι είδους φιλία είναι αυτή, πώς είναι αυτή η ενότητα στο ΝΑΤΟ; Δώσε μας την απάντηση σε αυτό».

«Φυσικά, δεν μπορούν να μας δώσουν την απάντηση. Μόλις μιλήσαμε με τον Μπάιντεν. Ο Υπουργός Εξωτερικών μου μιλά για αυτά με τον συνομιλητή του. Όμως παρ’ όλα αυτά, δυστυχώς, η Αμερική ασκεί λάθος πολιτική στην περιοχή. Θα συνεχίσουμε να τους το λέμε».

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago