Πολιτική

Θέμα στο Politico έγιναν οι ενοχλήσεις και οι απειλές Ντογιάκου

Θέμα στο Politico έγινε η συμπεριφορά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, με αφορμή τα επικριτικά σχόλια και τις απειλές που εξαπέλυσε σε δήλωσή του κατά δημοσιογράφων και φορολογικών ελέγχων κατά εκδοτών. Το Politico δίνει μάλιστα έμφαση και στα επικριτικά λόγια του κ. Ντογιάκου για τις συγκρίσεις που γίνονται για την αποτελεσματικότητα των Βέλγων ανακριτών στην υπόθεση Καϊλή σε σχέση με το πως διερευνάται η υπόθεση των υποκλοπών.

«Δεν είναι δυνατόν μια μερίδα του Τύπου εκμεταλλευόμενη έναν ουσιαστικά πλήρως αναποτελεσματικό νόμο περί Τύπου να στρέφεται και να βυσσοδομεί όποιον κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του δεν ενεργεί σύμφωνα με τις επιθυμίες της, τις υποδείξεις της ακόμα και τις επιταγές της» αναφέρει το δημοσίευμα, μεταφέροντας τις δηλώσεις του.

«Στο σκάνδαλο Qatargate, ο Βέλγος εισαγγελέας ήταν μεθοδικός και αποτελεσματικός. Γιατί δεν έχει συμβεί το ίδιο με την υπόθεση των υποκλοπών» μεταδίδει το Politico σε σχόλιο σε δημοσίευμα του news24/7 για την υπόθεση. Το δημοσίευμα επισημαίνει ακόμη ότι ο κ. Ντογιάκος ανέφερε πως ορισμένες από τις ειδησεογραφικές επιχειρήσεις «δεν είναι άξιες να φέρουν τον άλλοτε πολύ τιμητικό τίτλο του ΜΜΕ και την ιδιότητα του εκδότη εφημερίδων ή περιοδικών», ενώ πρόσθεσε ότι αυτές κρατούν «κρυφή την οικονομική τους κατάσταση πάνω στην οποία έγιναν εκδότες».

Ειδική αναφορά γίνεται και στο κύμα σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ελληνικούς λογαριασμούς οι οποίοι ζητούν να έρθουν «Βέλγοι εισαγγελείς στην Ελλάδα», αλλά και στις πρόσφατες σχετικές δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Η συντηρητική ελληνική κυβέρνηση έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα ότι προσπαθεί να συγκαλύψει το σκάνδαλο, μεταδίδει το Politico και προσθέτει ότι οι ελληνικές δικαστικές αρχές έχουν επικριθεί ότι επικεντρώνονται περισσότερο στο πώς καταλήγουν οι διαρροές στον Τύπο, παρά στο ίδιο το σκάνδαλο, προσθέτει.

Το Politico αναφέρεται και στις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις Τέλλογλου και Κύρτσου από την ΕΥΠ, στα προσκόμματα που φέρεται ότι επιχείρησε ο κ. Ντογιάκος για την έρευνα της ΑΔΑΕ στην Cosmote, αλλά και στα αιτήματα της εισαγγελίας για να επιβεβαιωθεί ή όχι η παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγή: Documento

Αλλαγή πολιτικής και ανακατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης ζήτησε ο Τσίπρας

Εξηγήσεις Αβραμόπουλου για την αμοιβή από την ΜΚΟ του Παντσέρι

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago