Πολιτική

Δημήτρης Μάντζος: Υπολείπεται των επιπτώσεων του πληθωρισμού το food pass

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το food pass άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας ότι «δεν είναι επαρκές, όπως δεν ήταν και το καλάθι του νοικοκυριού». Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Δημήτρης Μάντζος είπε επίσης ότι το νέο μέτρο «υπολείπεται της επίδρασης και του αποτελέσματος του πληθωρισμού στην ανατίμηση των βασικών προϊόντων. Άρα για εμάς, η συνταγή αυτή δεν βγαίνει. Και χρειάζεται αλλαγή παραδείγματος, με ρύθμιση και έλεγχο για την αντιμετώπιση της ασυδοσίας της αγοράς».

Ο ίδιος χαρακτήρισε πρόβλημα ότι η ΝΔ «αντιγράφει την επιδοματική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ» καθώς δεν επενδύει στο κοινωνικό κράτος και τόνισε ότι «δεν είναι αυτό κάτι για το οποίο μπορούν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ να επιχαίρουν, παρά το γεγονός ότι και οι δύο αποδείχθηκαν πολύ συνεπείς σε αυτό το μοντέλο». Παραλλήλως, επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μιλά «για διαρθρωτικά μέτρα και ρύθμιση της αγοράς με ενίσχυση των ανεξάρτητων αρχών και των μηχανισμών ελέγχου στην αγορά ώστε να παταχθεί η αισχροκέρδεια και ο υπερπληθωρισμός κερδών εκεί που δεν πρέπει να υπάρχουν», ενώ υπογράμμισε την ανάγκη της«φορολογικής δικαιοσύνης».

«Λέμε εδώ και πολλούς μήνες ότι πρέπει να μειωθούν οι έμμεσοι φόροι, ειδικά ο ΦΠΑ. Αυτήν τη στιγμή, έχουμε περισσότερους έμμεσους από ό,τι άμεσους φόρους. Το 2023, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, οι έμμεσοι φόροι θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο» είπε ο Δημήτρης Μάντζος.

Απαντώντας σε ερώτηση αν η υπόθεση Καϊλή θα πλήξει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, έκανε λόγο για «ζημιά σε όλο το πολιτικό σύστημα, τόσο το ελληνικό όσο και το ευρωπαϊκό» καθώς και για «πληγή στην εμπιστοσύνη των πολιτών, ιδίως των νέων, στους θεσμούς». Σημείωσε πάντως ότι στο ΠΑΣΟΚ «πρέπει να πιστωθεί η ακαριαία αντίδραση σε αξιακό επίπεδο και το μήνυμα μηδενικής ανοχής στα ζητήματα διαφθοράς».

Επανέλαβε τέλος ότι η θεσμική ιδιότητα της Ε. Καϊλή ως αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποτέλεσε αποτρεπτικό παράγοντα για διαγραφή της ως απόρροια της «αξιολόγησης της συμπεριφοράς της ως Δούρειου Ίππου και της σύμπλευσής της με τη ΝΔ και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο θέμα των υποκλοπών». Και συμπλήρωσε ότι «ο κ. Ανδρουλάκης δεν προσπάθησε να καταλογίσει την κ. Καϊλή στη ΝΔ. Είπε απλά κάποιες ιστορικές αλήθειες που είναι λογικό να ενοχλούν».

Οι ειδήσεις σήμερα

Τι έδειξε η χθεσινή μονομαχία Μητσοτάκη- Τσίπρα στη Βουλή

Με δηλώσεις Οικονόμου απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ για το food pass των 0,7 ευρώ ημερησίως

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago