Categories: Πολιτική

Μήνυμα Ανδρουλάκη-Νέα επίθεση από Γ. Παπανδρέου

Ανεβαίνουν κι΄άλλο οι τόνοι στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, καθώς έχει αρχίσει η αντίστροφη μ΄ρετρηση για τον δεύτερο (και τελικό) γύρο των εσωκομματικών εκλογών για ανάδειξη νέου Προέδρου. Ο Νίκος Ανδρουλάκης πάντως πριν λίγο διαμήνυσε σε στενούς του συνεργάτες ότι «δεν πρόκειται να μπει σε προσωπικές αντεγκλήσεις» και πως «η ενότητα του κόμματος είναι αδιαπραγμάτευτη».

Ο Γιώργος Παπανδρέου , που προσπαθεί να καλύψει την διαφορά  με τον Νίκο Ανδρουλάκη και λίγες ώρες μετά την στήριξη του Ανδρέα Λοβέρδου στον Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, επανήλθε με αιχμές και δριμεία κριτική κατά του κ. Ανδρουλάκη, προσάπτοντας του ότι «μοίραζε καρέλκες», την περίοδο της συγκυβέρνησης με τον Α. Σαμαρά μαζί με τον Παπαμιμίκο και τον Χατζησωκράτη . Ο τ. Πρωθυπουργός εμφανίστηκε θετικός στη διενέργεια  debate   debate λέγοντας ότι στο προηγούμενο δεν έγινε ουσιαστική συζήτηση. «Πρέπει να πούμε τι παράταξη θέλουμε», τόνισε.

Ο κ. Παπανδρέου , μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ1 επέμεινε στις κατηγορίες κατά του συνυποψηφίου του για το ότι «μαζί με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο και τον Χατζησωκράτη μοίραζαν τις καρέκλες, όταν ζητάγαμε θυσίες από τον ελληνικό λαό για να ξεφύγουμε από τα μνημόνια», όπως είπε.

Επέμεινε  πως υπάρχει πρόβλημα με την εκπροσώπηση του Κινήματος Αλλαγής και συγκεκριμένα με το ποιος θα αντιπαρατεθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριακό Μητσοτάκη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

«Θα συμφωνήσω με τον κ. Λοβέρδο. Με το να εκλέξει κάποιος τον κ. Ανδρουλάκη δεν τον βάζει στην Βουλή. Θα έχουμε κενό στην Βουλή. Θα κάνει πάρτι ο Μητσοτάκης. Είναι ουσιαστικό ζήτημα. Μάχες δεν θα δοθούν. Είναι μείον ότι δεν θα είναι στην Βουλή. Είναι από τα ζητήματα που έθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Τόνισε πώς «δεν είναι ο άνθρωπος ο οποίος μπορεί να αναδείξει την παράταξη» υποστηρίζοντας παράλληλα πως ο ίδιος είναι έμπειρος πολιτικός και μπορεί να μεγαλώσει την παράταξη. «Ο κόσμος ξέρει ποιος είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Τι έχει κάνει», είπε.

«Οι πολίτες είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν τι θέλουν. Δεν είναι χειραγωγήσιμοι. Δεν είναι κοπάδι» σχολίασε έπειτα, όταν ρωτήθηκε για τη στήριξη του Ανδρέα Λοβέρδου στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Σχετικά με το ζήτημα της ανανέωσης ανέφερε πως είναι στάση ζωής και ιδεών. «Οι ιδέες οι δικές μου ήταν πάντα ανανεωτικές. Ανέδειξα νέους ανθρώπους», επεσήμανε.

Επίσης θεώρησε μεγάλο λάθος να γίνεται συζήτηση για συνεργασίες είτε με τον έναν είτε με τον άλλο. «Δεν είναι πως θα μοιράσουμε τις καρέκλες και τα υπουργεία. Το θέμα είναι ποιος θα μοιράσει τις λαϊκές δυνάμεις. Να ανατρέψουμε το πολιτικό σκηνικό» είπε ακόμη ο πρώην πρωθυπουργός.

«Δεν μπορούσα να βλέπω την ψυχή του ΠΑΣΟΚ να χάνεται σε μία πελατειακή λογική. Ήθελα να σώσω την ψυχή της παράταξης. Η Φώφη Γεννηματά έπαιξε ρόλο στο να ξαναενωθούμε», απάντησε όταν ρωτήθηκε για τη κριτική που δέχεται επειδή αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ ιδρύοντας το ΚΙΔΗΣΟ.

Ενόψει του β’ γύρου ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι μίλησε με τους περισσότερους υποψήφιους, διευκρινίζοντας πώς δεν ζήτησε στήριξη αλλά πως η συζήτηση έγινε για το πώς θα πάει η χώρα μπροστά.

Μήνυμα Ανδρουλάκη

Πάντως ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, μιλώντας λίγο νωρίτερα σε συνεργάτες του επεσήμανε πως «οι270.000 πολίτες που ήρθαν στην κάλπη της Κυριακής απέδειξαν ότι η ρίζα της Παράταξης έχει ιστορικό βάθος και κοινωνικό εύρος. Για να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει ξανά το Κίνημά μας, η ενότητα είναι αδιαπραγμάτευτη. Ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού απέναντι σε αυτούς που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους, ο Νικος Ανδρουλάκης  δεν θα μπει σε προσωπικές αντεγκλήσεις και θα συνεχίσει να έχει ως μόνη προτεραιότητα το τρίπτυχο που θα φέρει τη νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές: ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία».

Ήπιοι τόνοι

Ο  νικητής του πρώτου γύρου  απέφυγε να μπει σε οξεία αντιπαράθεση με τον Γιώργο Παπανδρέου και οι απαντήσεις τους κινήθηκαν σε χαμηλούς τόνους

 «Το ΠΑΣΟΚ και η παράταξή μας είναι πληγωμένη από ακραίες πολιτικές συμπεριφορές, τις οποίες τις πληρώσαμε», είπε, μιλώντας στο MEGA.

Τόνισε δε χαρακτηριστικά: «Δεν θα μπω σε αντιπαράθεση, δεν θα πω γιατί να μην ψηφίσουν τον Γιώργο Παπανδρέου. Θέλω μία ειρηνική νίκη, μια νίκη προοπτικής, για να κοιτάξουμε μπροστά και να μην επαναλάβουμε τα λάθη του χθες».

Σε ερώτηση που δέχθηκε για τα όσα του προσάπτει τις τελευταίες ημέρες ο πρώην πρωθυπουργός, ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε: «Απαντώ σε θέματα που έχουν να κάνουν είτε με ηθικά, είτε με πολιτικά ζητήματα».

Και προσέθεσε: «Τιμώ τον πρώην πρωθυπουργό, όπως όλους τους πρώην προέδρους του κόμματος και κυρίως την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά και την παρακαταθήκη που μας άφησε για ενότητα».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μάλιστα, χαρακτήρισε «αδιανόητα» όσα υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου για τον ίδιο, όταν είχε δηλώσει ότι ο κ. Ανδρουλάκης διακρίνεται για «παλαιοκομματικές αντιλήψεις».

«Αυτά τα πράγματα είναι αδιανόητα, έχουν απαντηθεί στο συνέδριο», τόνισε κατηγορηματικά ο κ. Ανδρουλάκης – που είχε κάνει λόγο για «fake news» τις προηγούμενες ημέρες – επαναλαμβάνοντας: «Το 2013, εκλέχθηκα γραμματέας του ΠΑΣΟΚ με τη σημαία ότι αποκομματικοποιώ το κράτος και έβαλα ρήτρα στο Καταστατικό μας να μην είναι υποψήφιοι στην Κεντρική Επιτροπή όσοι μετείχαν στο υπουργικό σχήμα της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη».

Ανέφερε ότι  «η ανανέωση δεν είναι θέμα ηλικίας», υποννοώντας ουσιαστικά ότι δεν έχει θέσεις ο αντίπαλός του, ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι η ανανέωση είναι και ηλικιακή, αλλά «πάνω από όλα είναι πολιτικού ήθους, προγράμματος και θέσεων για την πατρίδα».

Υπενθύμισε ότι ο ίδιος έχει εκλεγεί γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και, στη συνέχεια, δύο φορές ευρωβουλευτής αλλά, όπως τόνισε: «Ένα ρουσφέτι δεν έχω κάνει, δεν έχω κοστίσει στον ελληνικό λαό ούτε ένα ευρώ!».

Τα σύμβολα

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στην επαναφορά του ονόματος ΠΑΣΟΚ και των συμβόλων του σημείωσε : «Και το όνομα και το σύμβολό μας, έχω πρόταση που τα αγκαλιάζει όλα: Και ΠΑΣΟΚ και ήλιος και συμπαράταξη», προσέθεσε.

Μάλιστα, σε ερώτηση που δέχθηκε αν το ΚΙΝΑΛ θα μετανομαστεί σε ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης διευκρίνισε: «Στο όνομά μας θα είναι και το ΠΑΣΟΚ».

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago