Πολιτική

Ετοιμάζεται για την κατάθεσή της η Εύα Καϊλή – Ερωτήματα από όσα είπε στην ανάκριση

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία της Εύας Καϊλή για την εμφάνισή της ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 22 Δεκεμβρίου. Την ίδια ώρα έρχονται στο φως νέα στοιχεία από την αρχική κατάθεσή της, ενώ παραμένουν τα ερωτήματα που προκάλεσε η στάση της.

Οι πληροφορίες θέλουν την Εύα Καϊλή να διατηρεί ως υπερασπιστική γραμμή τη στάση διαχωρισμού της από τους υπόλοιπους κρατούμενους και ιδιαίτερα από τον σύζυγό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι. Ο ίδιος άλλωστε, δήλωσε προ ημερών στους δικαστές ότι η μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της ευρωβουλής δεν γνώριζε το παραμικρό.

Οι Βέλγοι δικαστές φαίνεται, ωστόσο, ότι παραμένουν δύσπιστοι απέναντι στις απαντήσεις που δίνονται σχετικά με το κύριο ερώτημα, αν δηλαδή γνώριζε η Εύα Καϊλή για τις δοσοληψίες του συντρόφου της. Η ίδια πάντως, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τουλάχιστον κατά την προσαγωγή της και την αρχική κατάθεσή της, που κράτησε κάτι περισσότερο από πέντε ώρες, φέρεται να βρισκόταν σε καθεστώς σύγχυσης και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Δεν επικαλέστηκε πάντως ούτε σε μία στιγμή τη βουλευτική της ασυλία.

Από την αρχική κατάθεσή της προκύπτουν όμως κάποια ερωτήματα, τα οποία ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα στην υπερασπιστική τακτική της. Το μεγάλο «αγκάθι» φαίνεται να προκύπτει από το ότι στην κατάθεσή της η Εύα Καϊλή φέρεται να έχει κάνει λόγο στις βελγικές αρχές, ότι είχε δει και κατά το παρελθόν βαλίτσες με χρήματα στο σπίτι της. Προβληματικό για την υπεράσπισή της είναι και το γεγονός ότι δεν ανέφερε αμέσως στις αρχές την ύπαρξη των χρημάτων, αλλά ζήτησε από τον πατέρα της να τα απομακρύνει από το σπίτι.

«Μετά την προσαγωγή του Παντσέρι πανικοβλήθηκα. Επικοινώνησα με τον πατέρα μου, που βρισκόταν στις Βρυξέλλες με τη σύζυγό του και του ζήτησα να μεταφέρει τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι μου σε ασφαλές σημείο και να τα παραδώσει στον πραγματικό δικαιούχο τους. Εκείνος ήρθε, πήρε τη βαλίτσα με τα λεφτά και επέστρεψε στο ξενοδοχείο που έμενε. Προφανώς, όμως, τον παρακολουθούσαν ήδη αστυνομικοί. Έκαναν έφοδο στο δωμάτιό του και κατέσχεσαν τα χρήματα» φέρεται να σημείωσε στην κατάθεσή της η Εύα Καϊλή.

Οι ειδήσεις σήμερα

Απαντήσεις για τις παρακολουθήσεις Τέλλογλου και Κύρτσου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ – «Νοσταλγούς του ολοκληρωτισμού» τους χαρακτήρισε ο Οικονόμου

Σταϊκούρας: Καλό πρώτο βήμα οι προτάσεις των τραπεζών – περιμένουμε κι άλλες

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago