Πολιτική

Γκεμπελισμοί από Θεοδωρικάκο: «Τραμπουκισμός» είναι κατά τον υπουργό η κριτική για τα έργα και τις ημέρες της Ελληνικής Αστυνομίας

Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, για τέταρτη μέρα, επί του προϋπολογισμού του 2023, άνοιξε με τη σφοδρή αντιπαράθεση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Π. Σκουρλέτη, που απευθυνόμενος στον υπ. Προστασίας του Πολίτη, άσκησε κριτική στην Ελληνική Αστυνομία για τα πολλαπλά περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας επί υπουργίας του.

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι η κυβέρνηση βαδίζει σε ολισθηρό αντιδημοκρατικό δρόμο ανασύστασης του κράτους της δεξιάς και της ΕΚΟΦ, σκορπώντας τον τρόμο και την καταστολή αδιακρίτως με την ΕΛΑΣ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, εμφανώς ενοχλημένος από την σκληρή πλην αληθινή κριτική, αποπειράθηκε να καταλογίσει στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. «ανέξοδους τραμπουκισμούς, καταστροφολογία και επικίνδυνη ιδεοληπτική πολιτική στη προσπάθειά του», όπως είπε, «να διαρρήξει τις σχέσεις κράτους-Ελληνικής Αστυνομίας».

Αναφερόμενος ο υπουργός στις δολοφονίες Σαμπάνη – Φραγκούλη έκανε λόγο για «τραγικές στιγμές» που «μπορεί να υπάρξουν και για την ευθύνη θα κρίνει η δικαιοσύνη. Σεβαστείτε τη δικαιοσύνη και μην παίζετε με τη θλίψη των ανθρώπων και της κοινωνίας», ενώ υπερασπίστηκε τη δράση των αστυνομικών λέγοντας πως «οι αστυνομικοί κάνουν ίσως την πιο δύσκολη δουλειά γιατί οφείλουν να τηρούν και τη δημοκρατική νομιμότητα και να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την εγκληματικότητα», και καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. «γενικότερη αλλεργία απέναντι στην ΕΛΑΣ».

Και βεβαίως, δεν παρέλειψε να υπερασπιστεί την αστυνομική εισβολή στα Πανεπιστήμια, λέγοντας: «Ακόμα και στη νέα γενιά θεωρείτε ότι είναι φυσιολογικό να γκρεμίζονται βιβλιοθήκες στα πανεπιστήμια και όταν πάει η αστυνομία να τις προστατεύσει, είναι αντιδημοκρατικό. Αντιδράτε που η αστυνομία άδειασε επιτέλους τη φοιτητική εστία Ζωγράφου η οποία ήταν άντρο εγκληματικότητας, από τρεις εγκληματικές οργανώσεις. Ενοχληθήκατε που μπήκε η ΕΛΑΣ ενώ ήταν όμορφο τα παιδιά να ζουν με εγκληματίες;».

Χάνοντας για μια ακόμη φορά την ψυχραιμία του, και αναφερόμενος στις αντιδράσεις που εξέφραζε από τα βουλευτικά έδρανα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Π. Σκουρλέτης, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε «αυτή τη συμπεριφορά, αυτούς τους ανέξοδους τραμπουκισμούς σας να τους κάνετε στη Κουμουνδούρου και να σας χαίρεται ο αρχηγός σας».

Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Σκουρλέτη ο οποίος είπε: «Ο όρος “τραμπουκισμός” απέναντι στην ανταλλαγή επιχειρημάτων, [..] είναι απαράδεκτος, θυμίζει εποχές ΕΚΟΦ ή χρυσαυγίτικη κουλτούρα. Αυτή τον χαρακτηρίζει. Ειλικρινά το λέω. Να ανακαλέσει ο υποθργός. Να ανακαλέσει. Αν είναι στριμωγμένη η Νέα Δημοκρατία, να μη χάνει την ψυχραιμία της».

Αποκάλυψη σοκ από το Euractiv: Επιβεβαιώνεται η παρακολούθηση Τέλλογλου και Κύρτσου

Επίθεση Οικονόμου σε Ανδρουλάκη στη σκιά του «δούρειου ίππου» Καϊλή – Τον κατηγορεί για «πολιτική τρικυμία»

«Καρνάβαλος» για την Καθημερινή ο Άδωνις Γεωργιάδης – Πως απάντησε ο υπουργός

Αίθουσα Σύνταξης

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago