Πολιτική

Επίσημο κάλεσμα Ανδρουλάκη σε Καϊλή να παραδώσει την έδρα

Την πρόθεσή του να μην ανεχθεί καμία σκιά στο κόμμα τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος, μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επισήμανε ότι δεν θα υπερασπιστεί «διεφθαρμένους ημετέρους, αλλά την αξιοπιστία της πολιτικής». Μια αναφορά σαφώς υπαγορευμένη από τις εξελίξεις στο Qatar-gate που παραλλήλως είναι και ευθεία αιχμή για την Εύα Καϊλή, για την οποία είπε ότι οφείλει να παραδώσει την έδρα της στην Ευρωβουλή και πώς οτιδήποτε λιγότερο θα ήταν απαράδεκτο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, συνεχίζοντας στο πνεύμα των ίσων αποστάσεων από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκε τόσο στο κυβερνών κόμμα, για τα σκάνδαλα στα οποία έχουν εμπλακεί στελέχη του και για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, όσο και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο χαρακτήρισε ως «τον καλύτερο πελάτη του Κ. Μητσοτάκη».

Ειδικά για το Qatar-gate ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι είναι η «υπόθεση της εβδομάδας», για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «προηγήθηκαν σκάνδαλα, όπως η περίπτωση Πάτση, παλαιότερα οι υποθέσεις Παππά – Παπαγγελόπουλου και τώρα έχουμε μια νέα υπόθεση με την κ. Σπυράκη». Στο πλαίσιο αυτό κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι «θέλουν να τα χρεώσουν όλα σε έναν πολιτικό χώρο, όμως τα γεγονότα τους διαψεύδουν» και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ «είναι το κόμμα που ενίσχυσε τους θεσμούς». 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο και για «μιντιακό σύστημα που υπηρετεί ευλαβικά τον κ. Μητσοτάκη και προσπαθεί να διαστρεβλώσει τη θέση μας περί Δούρειου Ίππου», αναφερόμενος στην δήλωσή του για την Εύα Καϊλή. «Εμείς δεν είπαμε ότι η Ν.Δ. καθοδήγησε την κ. Καϊλή για το Qatar-gate» τόνισε και πρόσθεσε: «είπαμε όμως ότι την καθοδήγησε για να συγκαλύψει το σκάνδαλο των υποκλοπών».

Αναφερόμενος ειδικά στον πρωθυπουργό, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «δεν έχει πάτο το βαρέλι του αυτοεξευτελισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη» για να υποστηρίξει στη συνέχεια ότι «όπως συνέβη πριν με Τσίπρα και Καμένο, ο κ. Μητσοτάκης είναι ικανός να κάνει τα πάντα για να μείνει στην καρέκλα». Πρόσθεσε επίσης ότι το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ είναι πως «όσο ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αξιωματική αντιπολίτευση τόσο ο κ. Μητσοτάκης θα κάθεται στην καρέκλα του», ενώ ισχυρίστηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «αποδεικνύεται διαχρονικά ο καλύτερος πελάτης του κ. Μητσοτάκη».

Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είπε ότι το αίτημα είναι «δημοκρατική αλλαγή και σοσιαλδημοκρατία παντού, για να γίνει η Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Γιατί ο ελληνικός λαός αξίζει πολύ περισσότερα από αυτά που του προσέφεραν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι «κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή, με κυβέρνηση προγραμματικής συμφωνίας με σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα».

Οι ειδήσεις σήμερα

ΣΥΡΙΖΑ για Σπυράκη: Βγαίνει εκτός ΝΔ με απόφαση Μητσοτάκη ή με πρωτοβουλία της

Ψάχνουν και άλλον Ιταλό για το Μαρόκο-gate

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago