Categories: Πολιτική

Το παρασκήνιο στο ΚΙΝΑΛ με αιτούμενο την ενότητα την επόμενη μέρα

Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την τελική αναμέτρηση για τη νέα ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής, το παρασκήνιο είναι έντονο, με την προεκλογική εκστρατεία να κινείται σε υψηλούς τόνους μεταξύ Νίκου Ανδρουλάκη και Γιώργου Παπανδρέου. Και δη, μετά την σφοδρή επίθεση του πρώην πρωθυπουργού στον ανθυποψήφιό του, ο οποίος επιχειρεί να προκαλέσει την ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου της περασμένης Κυριακής.

Στο διάβα της δεύτερης και καθοριστικής μάχης, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει στις «αποσκευές» του ισχυρές συμμαχίες μετά το σημαντικό προβάδισμα που κατέγραψε στον πρώτο γύρο και την ξεκάθαρη στήριξη του Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος την Τρίτη δήλωσε ευθέως ότι θα τον ψηφίσει την προσεχή Κυριακή.

Αυτής της στήριξης όμως, προηγήθηκε πλούσιο παρασκήνιο. Ο Ανδρέας Λοβέρδος σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον πρώην πρωθυπουργό επιχείρησε να τον πείσει να αποσύρει την υποψηφιότητά του ώστε να μην πραγματοποιηθεί ο δεύτερος γύρος κάτι το οποίο, απέρριψε ο Γιώργος Παπανδρέου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν παραιτείται και θα δώσει την μάχη.

Έτσι, ο κ. Παπανδρέου από την πλευρά του, προσέρχεται στην τελική αναμέτρηση, επιστρατεύοντας μια «προοδευτική πρόταση», όπως διατείνονται από το περιβάλλον του και επενδύει στις όποιες «διαρροές» προκύψουν από τους ψηφοφόρους που στήριξαν τον Ανδρέα Λοβέρδο στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, οι οποίοι όμως, δεν προτίθενται να ταχθούν υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη.

Την ίδια ώρα, η στρατηγική της σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης που έχουν επιλέξει οι δύο μονομάχοι στο δρόμο για την τελική αναμέτρηση ανταλλάσοντας κατηγορίες σε υψηλούς τόνους, προχωρά τη συζήτηση και στην επόμενη μέρα στο ΚΙΝΑΛ με την ενότητα να αποτελεί το ζητούμενο. Και ναι μεν, η όξυνση του τόνου είναι κατανοητή σε κάθε προεκλογική εκστρατεία και αποτελεί μέρος του παιχνιδιού, ωστόσο αυτό ισχύει μέχρι ενός σημείου. Μέχρι το σημείο εκείνο που σου επιτρέπει να συνυπάρχεις με τον νικητή την επόμενη μέρα. Γιατί αν ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μπορεί να συνυπάρχει με τον Νίκο Ανδρουλάκη και αν το λέει μάλιστα από πριν ότι δεν είναι δυνατό να καταστεί εφικτό, ποια ενότητα θα υπάρχει την επόμενη μέρα;

Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και σε αυτές τις αντιπαραθέσεις υπάρχει μια λεπτή γραμμή πέρα από την οποία αν κινηθεί κανείς, γιατί δεν ξέρουμε που θα καταλήξει στην προκειμένη περίπτωση αυτό που ξεκίνησε από τη Δευτέρα ο κ. Παπανδρέου, τα πράγματα μπορεί και να μην έχουν επιστροφή. Να ειπωθούν δηλαδή τόσο σκληρές κουβέντες που αυτές να μην αλλάζουν εύκολα. Μένει βέβαια, να το δούμε στα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago