Πολιτική

Ο Μπέος ζητησε από τον Πλακιωτάκη να πάει την ΕΡΑ Βόλου στο …Μέτσοβο διότι «κάνει προπαγάνδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ»

Επίθεση στην ΕΡΑ Βόλου εξαπέλυσε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο δημαρχείο του Βόλου ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης νωρίτερα την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου.

Όλα άρχισαν όταν η δημοσιογράφος της ΕΡΑ Βόλου, Ελένη Μανώλη, μπήκε στο χώρο της συνέντευξης στο Δημαρχείο του Βόλου. Τότε, σύμφωνα με το τοπικό site «gegonota news», ο δήμαρχος γύρισε προς τον υπουργό και του είπε: «Να σας πω υπουργέ ότι η ΕΡΤ στον Βόλο κάνει προπαγάνδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Άμα βάλετε και ακούσετε καθημερινά, αυτό κάνουν. Να τους πάρετε να τους στείλετε… στείλτε τους στο Μέτσοβο». Εντύπωση προκάλεσε ότι τόσο ο υπουργός όσο και οι βουλευτές της ΝΔ, δεν αντέδρασαν.

Ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων στης ΕΡΤ δημοσιογράφος Γιάννης Δάρρας κατήγγειλε πως είναι «προκλητική και απαράδεκτη η συμπεριφορά του δημάρχου Βόλου στη συνάδελφο Ελένη Μανώλη» σημειώνοντας πως ήταν επίσης «απαράδεκτη τόσο η στάση του υπουργού όσο και των παρόντων βουλευτών της ΝΔ οι οποίοι δεν αντέδρασαν. Και εδώ δεν ισχύει “η σιωπή μου προς απάντηση σου” αλλά το “qui tacet consentit”!». Και συνέχισε λέγοντας: «Ενημερώνουμε τόσο αυτούς που απειλούν με “εξορίες” όσο και αυτούς που τις ανέχονται, ότι η ΕΡΤ δεν είναι ούτε το “μαγαζί” του πατέρα τους ούτε το “μαγαζί” οποιουδήποτε κόμματος. Οι εργαζόμενοι της έχουν αποδείξει ότι είναι επαγγελματίες με επίγνωση ότι εργάζονται στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα που υπηρετεί μόνο το δημόσιο συμφέρον».

Η ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ με ανακοίνωσή της καταδίκασε τις δηλώσεις του δημάρχου Βόλου, Α. Μπέου: «Αναμενόμενη ήταν η άποψη του δημάρχου. Όχι όμως αναμενόμενη για εμάς η σιωπή του παριστάμενου υπουργού και των βουλευτών. Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας καταδικάζει τέτοιες δηλώσεις και πρακτικές. Θεωρεί ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να υποβαθμίζει την ΕΡΑ Βόλου και την πολύχρονη προσφορά της στα τοπικά δρώμενα. Πολύ περισσότερο κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την δουλειά των συναδέλφων μας και το ψωμί των οικογενειών τους».

Το Γραφείο Τύπου του Δήμου Βόλου απάντησε στην Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, ουσιαστικά συνεχίζοντας την επίθεση στο ραδιοσταθμό, κάνοντας λόγο για «την κατάντια της ποιότητας της ενημέρωσης που παρέχει ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός της ΕΡΑ (με δαπάνες των Ελλήνων πολιτών)». Και συνέχισε στον ίδιο προκλητικό τόνο: «Ο Δήμαρχος Βόλου κατέγραψε απλώς την πραγματικότητα και επισήμανε την ανάγκη τήρησης της δεοντολογίας, χωρίς, όπως πάντα κάνει, να κρύβεται και να μασάει τα λόγια του. Κι αυτό γιατί γνωρίζει ότι κρίνεται από τον λαό και όχι από διάφορα σκουπίδια της δημοσιογραφίας, που συνεχίζουν να δείχνουν με την συμπεριφορά τους πόσο κακό κάνουν στην κοινωνία, και πάντως όχι στον ίδιο όπως λυσσαλέα χρόνια τώρα επιδιώκουν. Οι δημοσιογράφοι μπορεί να διεκδικούν να λένε και να γράφουν ό,τι θέλουν, έστω κι αν υπηρετούν επιχειρηματικά και άλλα ιδιοτελή συμφέροντα, αλλά είναι υποχρεωμένοι να ακούν και να μεταφέρουν κιόλας την αντίθετη γνώμη και άποψη».

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας χαρακτηρίζοντας τον κ. Μπέο ως «κίνδυνο για το δημόσιο βίο και τη δημοκρατία στην πόλη» και σχολιάζοντας το περιστατικό σαν «Ακόμα ένα δείγμα ακραίας καθεστωτικής αντίληψης αποτελεί η σημερινή χυδαία επίθεση του Α. Μπέου εναντίον των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στο δημόσιο ραδιόφωνο της πόλης».

Επιπλέον, στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας στηλίτευσε τη στάση του υπουργού και των στελεχών της ΝΔ λέγοντας: «Είναι θλιβερό το γεγονός, ότι σύμφωνα με τα δημοσιεύματα παριστάμενοι εκπρόσωποι της ΝΔ, υπουργός και βουλευτές, δεν ξεστόμισαν μια λέξη καταδίκης εναντίον της φασίζουσας επίθεσης του Α. Μπέου».

Πιερρακάκης βάζει «ψηφιακή πλάτη» στην κυβέρνηση: Απολογισμός πεπραγμένων του υπουργείου του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Νέα σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με αφορμή την υπόθεση Σπυράκη – Να αποπεμφθεί ζητάει η αντιπολίτευση, «περιμένουμε τον έλεγχο των αρχών» λέει η Πειραιώς

«Στάχτη στα μάτια» το ψήφισμα για διαφάνεια στο Ευρωκοινοβούλιο – Τι ρόλο παίζει η σχέση ευρωβουλευτών και lobbying

Αίθουσα Σύνταξης

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago