Πολιτική

«Ξεκαθάρισμα» Ερντογάν – Καταδικάστηκε για προσβολή αξιωματούχων ο δημοφιλής Ιμάμογλου – Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας από υποστηρικτές του

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, η καταδίκη του δημοφιλούς δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, και σημαντικού αντιπάλου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Εκρέμ Ιμάμογλου, οδήγησε σήμερα χιλιάδες υποστηρικτές του σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το δημαρχιακό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, καταδικάστηκε σε ποινή δύο ετών και επτά μηνών μαζί με στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, διότι σε ομιλία του αποκάλεσε όσους ακύρωσαν τα αποτελέσματα των εκλογών του 2019 για το χρίσμα του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης «ανόητους». Ο Ιμάμογλου τότε είχε κερδίσει και τις επαναληπτικές εκλογές τερματίζοντας την επί 25 χρόνια κυριαρχία του AKP και των Ισλαμιστών προκατόχων του.

Το Reuters αναφέρει επιπλέον, ότι η απόφαση που προκάλεσε αντιδράσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της Τουρκίας, αν επικυρωθεί από το Εφετείο, θα αποκλείσει τον Ιμάμογλου από τις εκλογές του ερχόμενου έτους. Με τη λίρα σε ιστορικό χαμηλό και το αυξημένο κόστος διαβίωσης οι εκλογές του Ιουνίου είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Πρόεδρος Ερντογάν.

«Η κυβέρνηση φοβάται και γι’ αυτό υπήρχε μια τέτοια ετυμηγορία. Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει αυτό το έθνος», είπε στο Reuters η Filiz Kumbasar, 56 ετών, η οποία ταξίδεψε για να συμμετάσχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το Duzce, μια πόλη 200 χιλιόμετρα από την Κωνσταντινούπολη.

Η εξακομματική συμμαχία της αντιπολίτευσης που σχηματίστηκε κατά του Ερντογάν, με επικεφαλής το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) του Ιμάμογλου, δεν έχει ακόμη επιλέξει προεδρικό υποψήφιο. Ο πιθανότερος υποψήφιος για τη θέση ήταν, και παραμένει μέχρι την επικύρωση της ποινής του από το Εφετείο, ο Ιμάμογλου τη στιγμή που, πάντα σύμφωνα με το Reuters, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν διαθέτει προβάδισμα έναντι του Ερντογάν.

Νέα έρευνα από OLAF οδήγησε Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να ζητήσει άρση ασυλίας για Καϊλή και Σπυράκη – «Δεν έχει καμία σχέση με το Qatargate» δήλωσε η Σπυράκη

Ουκρανική αντεπίθεση στο Ντονέτσκ – Μαζικό βομβαρδισμό της πόλης καταγγέλλουν οι φιλορωσικές αρχές

Γιάννης Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας διασύρει την Ελλάδα

Αίθουσα Σύνταξης

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago