Κοινωνία

Αστυνομοκρατία στο κέντρο της Αθήνας – Πρακτικές άλλων εποχών από τον Θεοδωρικάκο που επιμένει στο δόγμα «τάξη και ασφάλεια»

Μια εικόνα που παραπέμπει σε άλλες εποχές περιμένει όσους περνούν από τους δρόμους γύρω από το κτιριακό συγκρότημα της Νομικής Αθηνών καθώς, εδώ και μερικές ώρες, είναι περικυκλωμένο από όλων των ειδών τις δυνάμεις της αστυνομίας. Αφορμή για την αστυνομοκρατία που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας είναι η κατάληψη του κεντρικού κτιρίου της Νομικής από ομάδες ατόμων προς ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 16χρονου στη Θεσσαλονίκης από αστυνομικό της ΔΙΑΣ.

Φαίνεται ότι η επιμονή της κυβέρνησης και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκου στο δόγμα «τάξη και ασφάλεια», δεν λογαριάζει συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα όπως αυτά της διαμαρτυρίας.

Νωρίτερα το μεσημέρι, προσήχθη ομάδα ατόμων που επιχείρησε να πραγματοποιήσει διαμαρτυρία με μικροφωνική στο πάρκο της νομικής επί της Σόλωνος. Σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιευμένες στα κοινωνικά δίκτυα ο αριθμός το προσαχθέντων έφτασε τους 30.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Συντονιστής Τομέα Δικαιωμάτων και Μέλος Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25, μεταξύ των προσαχθέντων βρισκόταν και μέλος της νεολαίας του ΜεΡΑ25.

Στη συνέχεια, έφτασαν στο σημείο περισσότερες δυνάμεις της αστυνομίας από την ΟΠΚΕ και την ΥΑΤ πραγματοποιώντας αυθαίρετες προσαγωγές ατόμων στη γύρω περιοχή.

Επιπλέον, οι αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν φωτορεπόρτερ που τραβούσε φωτογραφίες από τις προσαγωγές, χωρίς βέβαια να δίνουν καμία σημασία στη δημοσιογραφική ταυτότητα που τους επέδειξε.

Οι αστυνομικές δυνάμεις στη συνέχεια αναπτύχθηκαν γύρω από το κτιριακό συγκρότημα της Νομικής όπου, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, και παραμένουν.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει κλείσει ο σταθμός μετρό Συντάγματος με εντολή της αστυνομίας καθώς υπήρχε προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία όμως στη συνέχεια μεταφέρθηκε στα Προπύλαια όπου και εκεί αναπτύσσονται δυνάμεις της αστυνομίας.

Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση και ο κ. Θεοδωρικάκος θέλουν να δημιουργήσουν έναν ασφυκτικό κλοιό, που θα καταστείλει κάθε προσπάθεια διαμαρτυρίας και ανάδειξης των πράξεων και των παραλήψεων του υπουργείου και της Ελληνικής Αστυνομίας. Αυτές όμως οι πρακτικές παραπέμπουν σε άλλες δεκαετίες.

Επίθεση Καϊλή σε Ευρωπαίους αξιωματούχους – Η απάντηση της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου

Ένταλμα και για τον «περιβόητο» Μιχάλη του κυκλώματος παιδοβιαστών

Αυξήσεις έως 70% στο καλάθι του νοικοκυριού

Αίθουσα Σύνταξης

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago