Πολιτική

Αρνείται τις κατηγορίες η Καϊλή – Δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ δηλώνει δια του συνηγόρου της

Ραδιοφωνική συνέντευξη στον Realfm παραχώρησε ο συνήγορος της Έυας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, στην οποία δήλωσε ότι η ευρωβουλευτής δρούσε κατ’ εντολή της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ότι η ίδια δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από παράνομη δραστηριότητα.

«Αύριο ή μεθαύριο θα αποφασιστεί αν θα διατηρηθεί η προσωρινή κράτηση της. Με κριτήρια ποινικού δικαίου θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη. Αρνείται όλες τις κατηγορίες. Ουδέποτε δέχθηκε χρήματα από κάποιον σε αντάλλαγμα της δραστηριότητας της στο Ευρωκοινοβούλιο», δήλωσε για λογαριασμό της κ. Καϊλή και πρόσθεσε:

«Είναι πλάνη ότι είχε αναπτύξει προσωπική ατζέντα για το Κατάρ. Ήταν εντολοδόχος της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μάλιστα της είχε εκχωρήσει η κυρία πρόεδρος αρμοδιότητα για την Αραβική χερσόνησο και συγκεκριμένο πλάνο».

Σε ερώτηση για το όσα ανακοίνωσε η εισαγγελία των Βρυξελλών σχετικά με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της, ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε «ότι η ίδια δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ που να έχει σχέση με την ιδιότητα της ως ευρωβουλευτής. Δεν έκανε καμία εξυπηρέτηση στο Κατάρ ή στο Κουβέιτ. Ο, τι έκανε ήταν εντολή και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου».

Όσον αφορά στις καταγγελίες ευρωβουλευτών ότι η Εύα Καϊλή τους προσέγγισε προκειμένου να ψηφίσουν υπέρ του Κατάρ, καθώς και για το γεγονός ότι ταξίδεψε μόνη της στη χώρα και όχι με την επιτροπή, ο κ. Δημητρακόπουλος υποστήριξε ότι «θα υπάρξει συγκεκριμένη απάντηση με στοιχεία. Εκτελούσε εντολές από την προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου. Στο Κατάρ πήγε με συγκεκριμένο στέλεχος. Είχε συνοδό έναν Ιταλό συνεργάτη, πολύ στενό, της κυρίας Μέτσολα. Όλα ήταν σε γνώση όχι μόνο του προεδρείου, αλλά και άλλων μεγάλων αξιωματούχων της ΕΕ. Αυτή την στιγμή είναι ο εύκολος σάκος του μποξ. Ο εμίρης του Κατάρ είχε αποφασισθεί να πάει να μιλήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Αναφορικά με τον ρόλο της κ. Καϊλή στις σχέσεις με το Κατάρ ο κ. Δημητρακόπουλος επανέλαβε: «Ήταν εντολοδόχος – θα το λέω μέχρι να ματώσουν τα χείλη μου- του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, της προέδρου, του γραφείου της», σημειώνοντας ότι όλοι ήθελαν μια ειδική σχέση με χώρες, όπως το Κατάρ, το Κουβέιτ, το Εκουαδόρ, το Ομάν, χωρίς, όπως είπε, να υπάρχει ίχνος χρηματισμού.

Υπήρξε κεντρική απόφαση και «λόγω της στάσης της Ρωσίας», πρόσθεσε.

Για την εμπλοκή του στελέχους του γραφείου του πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι και συντρόφου της κ. Καϊλή, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος τόνισε: «Υπάρχουν συγκεκριμένες απαντήσεις. Το τι κάνει ο κάθε Παντσέρι δεν το γνωρίζω. Η υπόθεση πάντως δεν είναι έτσι όπως την λένε».

«Πυρ και κίνηση» από Τσίπρα: Δεν απαντά ο Μητσοτάκης γιατί ξέρει ότι είναι ένοχος – Πιθανό να μην ξανανοίξει τη Βουλή και να πάει σε εκλογές

Reporters United: Τρεις βρόμικες υποθέσεις στο ίδιο κάδρο

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 κατά Μαξίμου και Θεοδωρικάκου για τον θάνατο του 16χρονου

Αίθουσα Σύνταξης

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago