Πολιτική

Η υπόθεση Καϊλή και το ρήγμα στις σχέσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Οι εξελίξεις τρέχουν στις Βρυξέλλες για την Εύα Καϊλή, την ίδια ώρα, ωστόσο, η είδηση της κράτησής της και η έρευνα για εμπλοκή της στο σκάνδαλο χρηματισμού ευρωπαίων αξιωματούχων από το Κατάρ, εκτός από πολιτικό πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προκάλεσε και ρήξη στις σχέσεις του με τη ΝΔ.

Το μεν πρώτο αντιμετωπίζεται για την ώρα με τη διαγραφή της Εύας Καϊλή από τον Νίκο Ανδρουλάκη και με το αίτημα για επιστροφή της έδρας στο κόμμα. Οι δηλώσεις, ωστόσο, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ότι είχε αποφασίσει, εδώ και μήνες, να την αποπέμψει, επειδή λειτουργούσε ως «Δούρειος Ίππος» της ΝΔ προκάλεσαν ρήξη με το κυβερνών κόμμα.

«Λειτουργούσε ως ένας δούρειος ίππος, ένας βραχίονας της ΝΔ, στην παράταξή μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» κατήγγειλε σε συνέντευξή του, ο Νίκος Ανδρουλάκης. Πρόσθεσε επίσης ότι η απόφαση της διαγραφής της ελήφθη για πολιτικούς λόγους και ότι μετά για τις πρόσφατες διαφοροποιήσεις της είχε ενημερώσει την επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ότι η Εύα Καϊλή δεν θα είναι ξανά στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι η Εύα Καϊλή προσπαθούσε να υποβαθμίσει το θέμα της παρακολούθησης του, προκειμένου να μην συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Ανέφερε επίσης ότι η ευρωβουλευτή ψήφισε εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αλλά και ότι λειτουργούσε ως «Δούρειος Ίππος» της ΝΔ.

«Η κυβέρνηση αφού χρησιμοποίησε την κ. Καϊλή για να θάψει το θέμα των υποκλοπών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο περιφέροντας την στα εγχώρια μέσα ως “μεταγραφή αεροδρομίου”, τώρα την εργαλειοποιεί και πάλι δείχνοντας ότι δεν έχουν κανέναν ηθικό φραγμό» αναφέρουν στη Χαριλάου Τρικούπη, σε μια προσπάθεια να εξηγήσουν τον χαρακτηρισμό “Δούρειος Ίππος” που έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος τον κατηγόρησε για επίδειξη θράσους. Ο Γιάννης Οικονόμου έκανε λόγο για «προφάσεις εν αμαρτίαις», επισημαίνοντας στον Νίκο Ανδρουλάκη ότι «δεν μπορεί να παριστάνει ούτε τον Πόντιο Πιλάτο, ούτε τον κήνσορα περί πολιτικής ηθικής».

Τον κατηγόρησε επίσης ότι «με πολιτικό θράσος που ξεπερνά κάθε όριο, ο κ. Ανδρουλάκης επιχειρεί να μεταθέσει ένα ηθικό, πολιτικό και νομικό ζήτημα της παράταξής του. Είναι αδιανόητο να υποστηρίζει ότι οι αποκαλύψεις για την κ. Εύα Καϊλή, μια ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, δεν βαρύνουν -με την όποια ηθική, πολιτική και νομική σκιά- τον ίδιον και το κόμμα του, αλλά τη ΝΔ!» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σκληρή ήταν όμως και η απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ προς τον Γιάννη Οικονόμου, στην οποία τονίζεται ότι «όσο κι αν προσπαθεί η παρέα του Μαξίμου, ο θύτης δεν μπορεί να εμφανιστεί ως θύμα». Η απάντηση αυτή της Χαριλάου Τρικούπη προκάλεσε όμως και την απάντηση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, η οποία επιβεβαιώνει το βαθύ ρήγμα που έχει προκληθεί πλέον στις σχέσεις των δύο κομμάτων. «Αντί να απολογείται, συνεχίζει την επίθεση και την επίδειξη θράσους!»  αναφέρει για τον Νίκο Ανδρουλάκη η ανακοίνωση της ΝΔ και προσθέσει με νόημα ότι «το καλό είναι ότι δεν κουράστηκαν ιδιαίτερα να εκδώσουν την εν λόγω ανακοίνωση, καθώς αποτελεί απλή συρραφή δηλώσεων του ΣΥΡΙΖΑ».

Οι ειδήσεις σήμερα

Συνομιλία Χατζηδάκη με καναλάρχη την οποία κατέγραψε η ΕΥΠ δημοσιεύει το Documento – Αδιανόητο να ήξερε ο πρωθυπουργός λέει ο Οικονόμου

Επαναφέρει το ερώτημα Τσίπρα για την παρακολούθηση Χατζηδάκη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η Εύα Καϊλή ήταν Δούρειος Ίππος της Ν.Δ. λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης – απ΄τον Σεπτέμβριο είχε ενημερωθεί ότι δεν θα είναι υποψήφια

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago