Πολιτική

Πέρασε από τις «συκοφαντίες» στα «ρυπαρά δίκτυα» η κυβέρνηση για τις παρακολουθήσεις

Για πρώτη φορά, ο Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας δημοσίευμα για τις παρακολουθήσεις, δεν μίλησε ευθέως για ψεύδη και συκοφαντίες, αλλά για «ύπαρξη ρυπαρών δικτύων, τα οποία συνεργάζονται με συγκεκριμένα ΜΜΕ, διοχετεύοντας τους υλικό που μένει να αποδειχθεί ο βαθμός αληθείας του». Η δήλωση αυτή, η οποία έγινε με αφορμή την δημοσίευση από το Documento αποσπασμάτων της έκθεσης παρακολούθησης του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, ερμηνεύεται από κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ και πολιτικούς αναλυτές, ως πρώτη αποδοχή ενοχής.

Στην δήλωσή του (απάντηση της κυβέρνησης) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση, από τον περασμένο Αύγουστο κιόλας, έχει αναλάβει δραστικές πολιτικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη ριζική αντιμετώπιση τόσο των λογισμικών παρακολούθησης όσο και των συστημικών προβλημάτων στη λειτουργία της ΕΥΠ». Πρόσθεσε επίσης ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη προχωρά τη διερεύνηση, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και των όσων σχετικών αναφέρονται σε αυτήν, με την αμέριστη συνδρομή των κρατικών αρχών, ώστε να διαλευκανθεί κάθε πτυχή, ακόμα και το εάν στο εσωτερικό της ΕΥΠ αναπτύχθηκαν δραστηριότητες εκτός πλαισίου».

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις ανέφερε ότι «από τη στιγμή, πάντως, που ο πρωθυπουργός αντέδρασε, με το γνωστό τρόπο, στην περίπτωση της νόμιμης επισύνδεσης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη, είναι αδιανόητο να υπονοείται ότι τελούσε σε γνώση του ή, πολύ περισσότερο, ότι είχε δώσει εντολή να παρακολουθούνται άνθρωποι που συμπορεύεται μαζί τους επί δεκαετίες ή και κρατικοί αξιωματούχοι, μαζί με τους οποίους αντιμετώπισε επιτυχώς μείζονα ζητήματα για την πατρίδα».

Πρόσθεσε δε, αμέσως μετά, ότι «κομβικό σκέλος της υπόθεσης αυτής είναι και η ύπαρξη ρυπαρών δικτύων, τα οποία συνεργάζονται με συγκεκριμένα ΜΜΕ, διοχετεύοντάς τους υλικό που μένει να αποδειχθεί ο βαθμός αληθείας του. Ο σκοπός αυτών των κυκλωμάτων είναι η μετατροπή της δημόσιας ζωής σε βούρκο και η επιστροφή σε αλήστου μνήμης εποχές, όταν η πολιτική στην Ελλάδα κινούνταν στο ρυθμό “κασετών”».

Κατέληξε δε τονίζοντας: «Η αλλαγή στην ηγεσία της ΕΥΠ και η ψήφιση σύγχρονης νομοθεσίας αποσκοπούν στο να θεραπεύσουν πληγές του παρελθόντος και να ενισχύσουν την Υπηρεσία στην επιτέλεση του κρίσιμου εθνικού της ρόλου. Η Ελληνική Δημοκρατία διαθέτει θεσμούς, νόμους και αρχές που θα φωτίσουν κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής. Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πολιτικά στον προηγούμενο αιώνα και δεν θα ανακοπεί η πορεία προόδου και αναβάθμισης της. Το συλλογικό και το πατριωτικό δεν θα υποταχθούν σε καμία επιδίωξη άλλου είδους, από όπου κι αν προέρχεται».

Οι ειδήσεις σήμερα

Η Εύα Καϊλή ήταν Δούρειος Ίππος της Ν.Δ. λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης – απ΄τον Σεπτέμβριο είχε ενημερωθεί ότι δεν θα είναι υποψήφια

Απάντηση Οικονόμου στον Ανδρουλάκη με φόντο την υπόθεση Καϊλή

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago