Categories: Κοινωνία

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: «Τον χτυπούσαν με μανία, ασυγκράτητο μίσος και οργή»

Με τις καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. Νωρίτερα συγκλόνισε με την μαρτυρία του υπάλληλος σεκιούριτι που περνούσε εκείνο το μεσημέρι από τον τόπο που διεξήχθη το τραγικό περιστατικό . Ο μάρτυρας περιέγραψε στο Δικαστήριο ότι αυτό που αντίκρυσε ήταν ο 33χρονος ακτιβιστής να δέχεται χτυπήματα με μανία. «Μεγάλη μανία. Ένα ασυγκράτητο μίσος, μια οργή. Δεν ξέρω αν ήταν προσωπικό. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια συμπεριφορά, ούτε για εν δυνάμη κλέφτη» είπε ο μάρτυρας προσθέτοντας με κατηγορηματικό τρόπο ότι  το θύμα δεν κρατούσε μαχαίρι.

Σύμφωνα με την περιγραφή του μάρτυρα, «ένας κύριος μπροστά μου σταμάτησε απότομα και έπεσα πάνω του. Κοίταξα να δω γιατί. Είδα δυο κυρίους να κλωτσάνε επίμονα με δύναμη πρόσοψη γνωστού κοσμηματοπωλείου. Είχε μαζευτεί κόσμος και προσθέτονταν κι άλλος. Στην αρχή εξεπλάγην. Ήταν μέσα ένας νεαρός ο οποίος από αυτά που είδα, ήταν κοντά στο ταμείο και είχε πιάσει την ταμειακή μηχανή. Όχι να την παραβιάσει, προφανώς ήταν βαριά. Πήγε στο πυροσβεστήρα αλλά ήταν μάλλον κι αυτός βαρύς, γιατί δεν ήξερε να τον χρησιμοποιήσει. Έρποντας βγήκε από τη βιτρίνα όπου οι κύριοι είχαν ήδη κάνει φθορές. Υπήρχαν πολλά από τα παρά πολλά χτυπήματα που τον πέτυχαν στο κεφάλι. Ήταν πολύ γρήγορη η έλευση του ΕΚΑΒ. Το θύμα αντέδρασε και σηκώθηκε να φύγει. Ενστικτωδώς δεν κατάλαβε ότι έπεσε πάνω σε άλλους. Δεν μπορούσα να βλέπω άλλο, ήταν παραδομένος» ανέφερε ο μάρτυρας στην κατάθεση του.

Παράλληλα, ο μάρτυρας περιέγραψε πως είχε συναντήσει ξανά στο Ζακ, γιατί εργαζόταν στο κέντρο και είχε τυπικές επαφές μαζί του. «Όταν τον είδα είπα ο Ζακ αποκλείεται. Δεν πίστεψα ούτε μια στιγμή ότι κάτι κακό ήθελε να κάνει. Σαν φύλακας το απέκλεισα. Δεν ήταν της ιδεολογίας να κλέψει, ούτε είχε ανάγκη να κλέψει απ’ ότι έλεγε» υποστήριξε και πρόσθεσε: «Θεώρησα ότι καταλάθος μπήκε. Η συμπεριφορά του ήταν να απεγκλωβιστεί, ότι μετάνιωσε που μπήκε. Ήταν σε υπερένταση και ταραχή. Δεν ήθελε να κάνει κάτι κακό, Ήταν σε κοινή θέα, ακάλυπτος χωρίς μια μάσκα και προσπαθούσε να βγει, όχι να μείνει μέσα ενώ έξω τον περίμενε κόσμος. Αν ήταν κλέφτης δεν θα ήθελε να βγει έξω», κατέληξε.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago