Πολιτική

Συνομιλία Χατζηδάκη με καναλάρχη την οποία κατέγραψε η ΕΥΠ δημοσιεύει το Documento – Αδιανόητο να ήξερε ο πρωθυπουργός λέει ο Οικονόμου

«Τα αποδεικτικά στοιχεία που αποκαλύπτει το Documento για την παρακολούθηση του κ. Χατζηδάκη από την ΕΥΠ, εξηγούν για ποιο λόγο ο κ. Μητσοτάκης το έβαλε στα πόδια για να μην απαντήσει στη Βουλή στο απλό ερώτημα του κ. Τσίπρα αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον κ. Χατζηδάκη και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρο», υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή της.

Όπως γράφει η εφημερίδα ο υπουργός Εργασίας ήταν ο στόχος «5046c» της ΕΥΠ. Η εφημερίδα παραθέτει και αποσπάσματα τα οποία υποστηρίζει προέρχονται από την έκθεση παρακολούθησης του Κ. Χατζηδάκη. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ο στόχος στη συνομιλία του με τον καναλάρχη στις 27/11/2020 εμφανίζεται ιδιαίτερα βοηθητικός σε θέμα το οποίο αναφέρεται ότι έχουν επικοινωνήσει διά ζώσης για φωτοβολαϊκά. Ο καναλάρχης ζητάει από τον στόχο να τον συστήσει στην ΕΥΔΑΠ και στις ανανεώσιμες της ΔΕΗΔΕΗ +0,45%. Ο στόχος φαίνεται να μη θέλει να συνεχίσει τη συζήτηση τηλεφωνικώς και αναφέρει στον καναλάρχη ότι θα το κάνει άμεσα».

Με αφορμή αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι «σήμερα αποδεικνύεται η αξιοπιστία Μητσοτάκη. Δεν έπαιζε απλά θέατρο όταν έκανε και τον θιγμένο λέγοντας πως «είναι δυνατόν να υπονοείτε ότι παρακολουθούσα εγώ Υπουργό της κυβέρνησης; Ντροπή σας, μόνο που το υπονοείτε», αλλά έλεγε συνειδητά ψέματα στους πολιτικούς του αντιπάλους, τους υπουργούς και τους βουλευτές του και στον ελληνικό λαό.

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού από τις 8 Ιουλίου του 2019, την πρώτη μέρα δηλαδή διακυβέρνησής του, πήρε την ΕΥΠ στο γραφείο του, έκανε αυτό που οι κ. Σαμαράς και Καραμανλής χαρακτήρισαν «αδιανόητο» και «δημοκρατική εκτροπή»: Έβαλε να παρακολουθούν για τουλάχιστον έναν χρόνο τον τότε υπουργό Ενέργειας και Αντιπρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος εντελώς συμπωματικά βρισκόταν υπό παρακολούθηση και από το κακόβουλο λογισμικό Predator, όπως και οι Ανδρουλάκης και Κουκάκης.

Τα ερωτήματα που πλέον καλείται να απαντήσει είναι απλά:

  1. Ποιοι είναι οι λόγοι εθνικής ασφάλειας για τους οποίους έδωσε εντολή παρακολούθησης του κ. Χατζηδάκη;
  2. Απειλούσε ο κ. Χατζηδάκης την εθνική ασφάλεια ή μήπως απειλούσε τα ιδιοτελή συμφέροντα του Μαξίμου με τους χειρισμούς του που αφορούσαν σε επιχειρηματικά projects στο χώρο της ενέργειας;

Περιμένουμε απαντήσεις».


Γιάννης Οικονόμου: Αδιανόητο να υπονοείται ότι ήξερε ο πρωθυπουργός

«H Κυβέρνηση, από τον περασμένο Αύγουστο κιόλας, έχει αναλάβει δραστικές πολιτικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη ριζική αντιμετώπιση τόσο των λογισμικών παρακολούθησης όσο και των συστημικών προβλημάτων στη λειτουργία της ΕΥΠ» απαντά ο κυβέρνητικός εκπρόσωπος.

«Η ελληνική Δικαιοσύνη προχωρά τη διερεύνηση, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και των όσων σχετικών αναφέρονται σε αυτήν, με την αμέριστη συνδρομή των κρατικών αρχών, ώστε να διαλευκανθεί κάθε πτυχή, ακόμα και το εάν στο εσωτερικό της ΕΥΠ αναπτύχθηκαν δραστηριότητες εκτός πλαισίου. Από τη στιγμή, πάντως, που ο Πρωθυπουργός αντέδρασε, με το γνωστό τρόπο, στην περίπτωση της νόμιμης επισύνδεσης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη, είναι αδιανόητο να υπονοείται ότι τελούσε σε γνώση του ή, πολύ περισσότερο, ότι είχε δώσει εντολή να παρακολουθούνται άνθρωποι που συμπορεύεται μαζί τους επί δεκαετίες ή και κρατικοί αξιωματούχοι, μαζί με τους οποίους αντιμετώπισε επιτυχώς μείζονα ζητήματα για την Πατρίδα.

Κομβικό σκέλος της υπόθεσης αυτής είναι και η ύπαρξη ρυπαρών δικτύων, τα οποία συνεργάζονται με συγκεκριμένα ΜΜΕ, διοχετεύοντάς τους υλικό που μένει να αποδειχθεί ο βαθμός αληθείας του. Ο σκοπός αυτών των κυκλωμάτων είναι η μετατροπή της δημόσιας ζωής σε βούρκο και η επιστροφή σε αλήστου μνήμης εποχές, όταν η πολιτική στην Ελλάδα κινούνταν στο ρυθμό «κασετών».

Η αλλαγή στην ηγεσία της ΕΥΠ και η ψήφιση σύγχρονης νομοθεσίας αποσκοπούν στο να θεραπεύσουν πληγές του παρελθόντος και να ενισχύσουν την Υπηρεσία στην επιτέλεση του κρίσιμου εθνικού της ρόλου. Η Ελληνική Δημοκρατία διαθέτει θεσμούς, νόμους και αρχές που θα φωτίσουν κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής. Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πολιτικά στον προηγούμενο αιώνα και δεν θα ανακοπεί η πορεία προόδου και αναβάθμισης της. Το συλλογικό και το πατριωτικό δεν θα υποταχθούν σε καμία επιδίωξη άλλου είδους, από όπου κι αν προέρχεται.

Κ. Χατζηδάκης: Δεν πιστεύω ότι ο Κ. Μητσοτάκης εμπλέκεται

«Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία και με τιμά με τη φιλία του τόσα χρόνια, υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να εμπλέκεται σε όλη αυτή την ιστορία. Το υπογραμμίζω για μια ακόμα φορά !», δηλώνει από την πλευρά του ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης

«Άλλωστε και οι τρεις πρωθυπουργοί με τους οποίους έχω συνεργαστεί ήταν πάντοτε ενήμεροι για όλες τις μείζονες αποφάσεις στα Υπουργεία που κατά καιρούς έχω υπηρετήσει. Οι πολιτικές μου επιλογές ήταν σαφείς και γνωστές τόσο στους ίδιους όσο και στους Έλληνες πολίτες.

Η όλη υπόθεση ωστόσο που απασχολεί τον δημόσιο βίο από τον Αύγουστο δεν παύει να είναι δυσώδης. Η ακατάσχετη σεναριολογία και ονοματολογία, η απίστευτη πολιτική εμπάθεια και οι απροκάλυπτες σκοπιμότητες επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι, πέρα από τις πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης για ένα νέο σύγχρονο πλαίσιο που να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα παράνομα λογισμικά και να θέτει σε νέες και χωρίς παθογένειες βάσεις την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή επιτάχυνση των σχετικών ενεργειών της Δικαιοσύνης. Η Δικαιοσύνη οφείλει να αντιμετωπίσει το όλο αυτό ζήτημα γρήγορα και σφαιρικά, οδηγώντας στην τιμωρία όλους όσους καθ’ οιονδήποτε τρόπο έχουν παρανομήσει στη συγκεκριμένη υπόθεση. Είναι θέμα Δημοκρατίας!»


ΣΥΡΙΖΑ: Τελευταία γραμμή άμυνας το δήθεν δεν ήξερε

“Μέχρι προχθές είμασταν συκοφάντες και έπρεπε να ντρεπόμαστε. Σήμερα που αποκαλύπτεται ότι ο κ. Χατζηδάκης ήταν επί τουλάχιστον έναν χρόνο ο στόχος 5046c της ΕΥΠ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν καταγγέλλει συκοφαντίες, Αισώπους και ψεύτικες λίστες, αλλά «ρυπαρά δίκτυα που δίνουν στοιχεία και διοχετεύουν υλικό»”, απαντά στον Γ. Οικονόμου ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρόκειται για την πρώτη, έστω και δειλή, αποδοχή της ενοχής της κυβέρνησης για τη παρακολούθηση από την ΕΥΠ εκτός των κκ Κουκάκη και Ανδρουλάκη, και του κ. Χατζηδάκη. Τελευταία γραμμή άμυνας, ότι ο κ. Μητσοτάκης δήθεν δεν ήξερε, αλλά κάποια κακόβουλα κυκλώματα στην ΕΥΠ, όπου ο ίδιος προΐσταται, αυτονομήθηκαν και παρανομούν.

Η υποτιθέμενη απόδειξη ότι δεν έχει σχέση είναι ο γνωστός τρόπος που αντέδρασε. Όχι ο τρόπος που επί τέσσερις μήνες κρύβεται πίσω από το απόρρητο, παρανομεί και συγκαλύπτει, ούτε ο τρόπος που διάλεξε προχθές να αποδράσει από τη Βουλή χωρίς να δώσει απαντήσεις στον Αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή φιλελεύθερη δημοκρατία ο κ. Οικονόμου σήμερα, μαζί με τη παραδοχή της εκτροπής θα ανακοίνωνε και την παραίτηση του πρωθυπουργού. Στην Ελλάδα όμως έχει το θράσος να κλείνει την ανακοίνωσή του με νουθεσίες για το πατριωτικό καλό και την πορεία προόδου που δεν θα ανακοπεί.

Λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε».

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago