Πολιτική

Απάντηση Οικονόμου στον Ανδρουλάκη με φόντο την υπόθεση Καϊλή

Μετά τον Νάσο Ηλιόπουλο και ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε στις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη για την υπόθεση Καϊλή, στις οποίες ανέφερε ότι ο ίδιος «δεν καλύπτει κανέναν» σε αντίθεση με τους κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε λόγο να απαντήσει, όπως και έκανε, και σε άλλες δηλώσεις του κ. Ανδρουλάκη για τις σχέσεις της ΝΔ με την Εύα Καϊλή.

«Με πολιτικό θράσος που ξεπερνά κάθε όριο, ο κ. Ανδρουλάκης επιχειρεί να μεταθέσει ένα ηθικό, πολιτικό και νομικό ζήτημα της παράταξής του. Είναι αδιανόητο να υποστηρίζει ότι οι αποκαλύψεις για την κ. Εύα Καϊλή, μια ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛΛ., δεν βαρύνουν -με την όποια ηθική, πολιτική και νομική σκιά- τον ίδιον και το κόμμα του, αλλά τη Ν.Δ.!» ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε επίσης ότι «δεν γνωρίζουμε εάν ο κ. Ανδρουλάκης είχε αποφασίσει από τον Σεπτέμβριο  -όπως δηλώνει τώρα- να μην εντάξει την κ. Καϊλή στο ευρωψηφοδέλτιο των εκλογών του 2024, αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν το είπε τον Σεπτέμβριο, αλλά μόλις σήμερα, μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις και την έρευνα για ένα μείζον σκάνδαλο διαφθοράς που πλήττει τους Ευρωσοσιαλιστές: την πολιτική παράταξη στην οποία ανήκει ο ίδιος και το κόμμα του».

Σημειώνει επίσης ότι «ο κ. Ανδρουλάκης βρίσκεται πράγματι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Όσα λέει είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και δεν μπορεί να παριστάνει ούτε τον Πόντιο Πιλάτο, ούτε τον κήνσορα περί πολιτικής ηθικής. Όταν μάλιστα οι αποκαλύψεις αυτές φέρνουν στη μνήμη όλων μας τις πλέον κακές στιγμές του ΠΑΣΟΚ, που οδήγησαν στη φυλακή κορυφαία στελέχη του. Δεν έχουμε υποστεί λοβοτομή σε αυτόν τον τόπο. Αρκετά πια με την υποκρισία».

Στις δηλώσεις του ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρει επίσης ότι «η υπόθεση της κ. Καϊλή είναι στα χέρια της δικαιοσύνης και την τελική της κατάληξη δεν την γνωρίζουμε. Εκείνο όμως που όλοι γνωρίζουμε είναι ότι υπήρξε επί πολλά χρόνια στενά συνδεδεμένη πολιτικά με τον κ. Ανδρουλάκη. Συνεργάζονται από το 2014, οπότε εξελέγησαν κι οι δυο τους ευρωβουλευτές. Υπήρξαν στενοί πολιτικοί φίλοι. Συμπορεύτηκαν ακόμη και στο εσωκομματικό πεδίο, όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης διεκδίκησε την ηγεσία κόντρα στην αείμνηστη Φώφη Γεννηματά. Κατανοούμε τη δύσκολη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., αλλά του συνιστούμε ψυχραιμία». Σημειώνει τέλος ότι «η τακτική της λάσπης και η στρατηγική του να γίνει παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα του λύσει το σοβαρό πολιτικό του πρόβλημα. Ούτε η διαγραφή παλαιότερων αναρτήσεών του στα κοινωνικά δίκτυα».

Οι ειδήσεις σήμερα

Η Εύα Καϊλή ήταν Δούρειος Ίππος της Ν.Δ. λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης – απ΄τον Σεπτέμβριο είχε ενημερωθεί ότι δεν θα είναι υποψήφια

Άμεση απάντηση Ηλιόπουλου σε Ανδρουλάκη για το «εγώ δεν καλύπτω κανέναν»

Τη νομιμότητα εξαγωγής του Predator από την Ελλάδα εξετάζει η Κομισιόν

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago