Μουδιασμένοι είναι οι κυβερνητικοί βουλευτές στη συζήτηση του νομοσχεδίου, μετά την χθεσινή απόδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη συζήτηση, αλλά και τις αποστάσεις που έχουν πάρει οι πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς. Η κυβέρνηση δείχνει και πάλι ότι επιδιώκει να «κλείσει» τη συζήτηση για το θέμα και να αλλάξει την ατζέντα, καθώς βλέπει ότι προκαλείται πολιτική φθορά, αλλά και εσωτερικές αναταράξεις.
Σήμερα η συζήτηση συνεχίζεται με ομιλίες βουλευτών, ενώ το ΚΚΕ έχει καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής του νομοσχεδίου. Με την εξέλιξη αυτή η ψηφοφορία αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για τη στάση που θα κρατήσουν κάποιοι κυβερνητικοί βουλευτές, οι οποίοι έχουν διαφοροποιηθεί δημοσίως για διατάξεις του νομοσχεδίου, αλλά και για τους χειρισμούς της υπόθεσης των υποκλοπών από την κυβέρνηση. Σημειώνεται ότι αντιρρήσεις έχουν εκφραστεί κυρίως για την τριετία που προβλέπεται για να ενημερωθεί κάποιος πολίτης αν παρακολουθούνταν, για την υποβάθμιση του ρόλου της ΑΔΑΕ, αλλά και το λεγόμενο απόρρητο.
Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής και επί των άρθρων του νομοσχεδίου κατέθεσε και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο πλαίσιο της πίεσης που ασκείται από την αντιπολίτευση συνολικά, προκειμένου να δοθούν σαφείς απαντήσεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών και να μην υπάρξει συγκάλυψη.
Στο φως και ο τιμοκατάλογος του Predator – Νέες αποκαλύψεις από τους New York Times
Βράζει η κοινότητα των Ρομά – Ένταση και την περασμένη νύχτα στη Δυτική Αττική