Πολιτική

Δέσμευση Μητσοτάκη για παραίτηση ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, αν αποδειχθούν οι παρακολουθήσεις

Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, για την άρνηση του εδώ και ενάμιση μήνα να απαντήσει στα όσα αποκαλύπτονται. Βασικό χαρακτηριστικό των ενόχων είναι πάντοτε η δειλία και το θράσος, είπε και πρόσθεσε ότι ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και σήμερα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στις τοποθετήσεις των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, οι οποίοι έχουν πάρει αποστάσεις από τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα, για να τονίσει ότι η κριτική δεν ασκείται μόνον από την αντιπολίτευση.

«Κρυφτήκατε από την εθνική αντιπροσωπεία, κρυφτήκατε από το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προσπαθείτε να καλύψετε τα ίχνη σας αλλά δεν κρύβονται όπως και η σφραγίδα της συγκάλυψης που επιχειρείτε να βάλετε παντού. Ακόμα κι αν δεν υπήρχε καμία άλλη ένδειξη, η στάση σας, η συγκάλυψη που επιχειρείτε είναι απόδειξη της ενοχής» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι όλα αυτά αποδεικνύουν την ενοχή του πρωθυπουργού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε, υπό μορφή ερωτημάτων, σε μια σειρά ενεργειών του Κυριάκου Μητσοτάκη, με πρώτο το ότι «πήρε» την ΕΥΠ στο γραφείο του, για να θέσει το καίριο ερώτημα, αν «όλα αυτά δείχνουν έναν  πρωθυπουργό που εξαπατήθηκε;». «Από ποιον; Από τον ανιψιό σας; Έχετε μπερδέψει την εθνική ασφάλεια με την οικογενειακή υπόθεση. Εσείς δηλώσατε ότι τον αποπέμψατε, ενώ αυτός δήλωσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ότι παραιτήθηκε με δική του πρωτοβουλία» είπε. «Είτε είστε περιπλανημένος είτε επικίνδυνος» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να διαλέξει το ένα από τα δύο, που, όπως είπε, είναι εξίσου προβληματικά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρώτησε επίσης τον πρωθυπουργό γιατί δεν ασκεί μηνύσεις, αφού θεωρεί ότι όλα τα δημοσιεύματα και οι  αποκαλύψεις δημοσιογράφων είναι ψεύδη και συκοφαντίες. «Εάν όλοι είναι συκοφάντες και εσείς αθώος ανακαλέστε το απόρρητο για να μπορέσουν να καταθέσουν, όσοι γνωρίζουν. Για να μπορέσει η ΑΔΑΕ να κάνει έρευνα. Ψηφίστε σήμερα με το νόμο που κατεβάζετε μία τροπολογία για να ενημερώνονται οι θιγόμενοι σε παρόντα χρόνο και όχι μετά από τρία χρόνια» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι πρέπει να δοθούν σήμερα «καθαρές απαντήσεις» από την κυβέρνηση για τις παρακολουθήσεις και πρόσθεσε: «Εάν η απάντηση είναι όχι -και ελπίζουμε όλοι ότι θα είναι όχι- και αποδειχτεί το αντίθετο, θα πρέπει να δεσμευτείτε ότι θα παραιτηθείτε την ίδια στιγμή.  Εάν αποσειχτεί ότι παρακολουθούσατε τον κ. Χατζηδάκη ή τον κ. Φλώρο δεν θα μπορείτε να είστε πρωθυπουργός ούτε για μία ημέρα» είπε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με το νομοσχέδιο για τη λειτουργία της ΕΥΠ, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «έχει αποδομηθεί πλήρως, από επιστήμονες, την επιστημονική υπηρεσία της Βουλής και τις ανεξάρτητες αρχές» για να προσθέσει ότι «στην ουσία έρχεται να νομιμοποιήσει εκ των υστέρων μία θεσμική εκτροπή».

Οι ειδήσεις σήμερα

Με φυγή στο μέλλον και κινδυνολογίες δεν απάντησε ο Μητσοτάκης για τις παρακολουθήσεις, ούτε σήμερα

Στη «μαύρη λίστα» του Politico για τους ηγέτες του 2023 ο Μητσοτάκης

Αρχηγική εμφάνιση Σαμαρά: «Δημοκρατική εκτροπή εάν η κυβέρνηση έκανε υποκλοπές»

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago