Κοινωνία

Πυρά εναντίον της κυβέρνησης από ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς – Προγράμματα κοινωνικής στέγης ζητάει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Τα ζητήματα του κοινωνικού κράτους δείχνουν να ανεβαίνουν στην προεκλογική ατζέντα. Πυρά εναντίον της κυβέρνησης για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να τονίζει την ανάγκη προγραμμάτων κοινωνικής στέγης.

Η βουλευτής και Αναπληρωτής Τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου χτύπησε το καμπανάκι για τα απλήρωτα voucher των βρεφονηπιακών σταθμών ενώ από το μέτωπο ΠΑΣΟΚ, ο Ν. Ανδρουλάκης από το Sonnwendviertel της Βιέννης ζήτησε προγράμματα κοινωνικής κατοικίας για να μειωθεί το αυξημένο κόστος ζωής.

Απλήρωτα άφησε τα vouchers η κυβέρνηση

Η Θ. Φωτίου κατήγγειλε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για τα vouchers των παιδιών» και προειδοποίησε ότι «κινδυνεύουν να μείνουν δεκάδες χιλιάδες παιδιά εκτός Βρεφονηπιακών Σταθμών, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ». Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπενθύμισε ότι «Είχαμε από το καλοκαίρι επισημάνει ότι η φοβερή καθυστέρηση απονομής των vouchers λόγω της μη διασφάλισης των κονδυλίων, που κατέληξε να έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά και οι γονείς να μην μπορούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς και τα ΚΔΑΠ, θα δημιουργούσε ακόμη περισσότερα προβλήματα στο μέλλον. Και, δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε».

Η κ. Φωτίου δήλωσε επιπλέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα φέρει το ζήτημα στη Βουλή «ζητώντας από την κυβέρνηση να απαντήσει με σαφήνεια για ποιο λόγο δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις της από τα vouchers, πότε θα το κάνει και πώς σκοπεύει να διασφαλίσει την ομαλή ροή των μελλοντικών πληρωμών ώστε να μην κινδυνεύουν οι δομές να κλείσουν, τα παιδιά να μείνουν εκτός βρεφονηπιακών, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ και οι εργαζόμενοι να μείνουν άνεργοι».

Ανάγκη για προγράμματα κοινωνικής στέγης

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου τύπου, επισκέφτηκε το προάστιο Sonnwendviertel στη Βιέννη στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Εκεί, διαπίστωσε ότι υλοποιείται ένα πρότυπο πρόγραμμα ανάπλασης μιας περιοχής 300 στρεμμάτων προκειμένου να κατασκευαστούν 5.500 νέες κοινωνικές κατοικίες για να στεγάσουν 13.000 πολίτες μέχρι το 2023. Συνδυάζεται, δε, με την κατασκευή ενός πάρκου με αθλητικές και εκπαιδευτικές υποδομές δημιουργώντας πάνω από 20.000 θέσεις εργασίας. 

Με αφορμή αυτή του την επίσκεψη ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι «Στην Ελλάδα όπου:
– το δημογραφικό ζήτημα είναι ένα κορυφαίο θέμα, 
-οι κοινωνικές ανισότητες καλπάζουν λόγω της ενεργειακής κρίσης αλλά και της δεκαετούς οικονομικής περιπέτειας,
– ένας στους τρεις πληρώνει άνω του 40% του εισοδήματός του για έξοδα στέγης,
 οφείλουμε να ακολουθήσουμε τέτοιες πολιτικές επιλογές». 

Επιπλέον ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι η μείωση του κόστους ζωής είναι κορυφαίο ζήτημα για την παράταξη και για αυτόν τον λόγο «έχουμε προτείνει να αξιοποιηθούν τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, λιμνάζοντα κονδύλια του πρώην ΟΕΚ και βέβαια με φορολογικά κίνητρα και προγράμματα ανακατασκευής, να δημιουργήσουμε μια πολύ μεγάλη δεξαμενή κοινωνικών κατοικιών ώστε νέα ζευγάρια, φοιτητές και αδύναμοι συμπολίτες μας να μπορούν να τα ενοικιάσουν με πολύ χαμηλότερο κόστος απ’ ότι το σημερινό».

Τον δαιδαλώδη μηχανισμό για την αγορά του Predator αποκαλύπτει η Εφ. Συν

«Πόρτα» σε Μητσοτάκη από την Βρετανική κυβέρνηση για την επιστροφή των αρχαίων

Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες για την τραγωδία στις Σέρρες

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago