Επιμένει στη γραμμή της ακρίβειας ο Α. Τσίπρας, το «ηγετικό προσωπείο» του γυαλίζει ο Κ. Μητσοτάκης

Κινητικότητα στα ανώτερα κλιμάκια συμπολίτευσης-αντιπολίτευσης παρατηρείται τις τελευταίες μέρες με τις ανακοινώσεις από περιοδείες και τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών να «πλημμυρίζουν» τις σελίδες των γραφείων τύπου τους, και αντίστοιχα τις σχετικές ενότητες του ΑΠΕ. Ο Α. Τσίπρας από την Καστοριά επιμένει στη γραμμή της ακρίβειας και του κόστους ζωής των νοικοκυριών ενώ ο Κ. Μητσοτάκης από την Αλβανία γυαλίζει το «ηγετικό προσωπείο» του αξιοποιώντας την παρουσία του σε διεθνείς συνόδους.

«Η δική σας συμμετοχή εδώ στην Καστοριά εμένα μου λέει ότι δεν μυρίζει απλά εκλογές, μυρίζει αλλαγή, έρχεται η πολιτική αλλαγή», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στους κατοίκους της Καστοριάς που πήγαν να τον συναντήσουν και να συνομιλήσουν μαζί του κατά την περιοδεία του στο εμπορικό κέντρο της πόλης μεταδίδει το ΑΠΕ για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα, και μερικές ώρες μετά τις εξαγγελίες για 600 ευρώ εφάπαξ ενίσχυση των ένστολων που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων ως προς τον χρονισμό της, ο πρωθυπουργός, από την Αλβανία όπου βρίσκεται για την σύνοδο ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων που γίνεται στα Τίρανα, τοποθετήθηκε σχετικά με την οριοθέτηση της ΑΟΖ με τη γείτονα χώρα λέγοντας «Στο ζήτημα της οριοθέτησης ΑΟΖ έχει καταγραφεί πρόοδος και πιστεύω ότι προσεγγίζουμε την ώρα που θα υπογράψουμε το σχετικό συνυποσχετικό για την παραπομπή του θέματος στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης».

Επιπλέον, ο Κ. Μητσοτάκης, εξέφρασε τη λύπη του που γιατί όπως είπε λόγω των καιρικών προβλέψεων δεν θα μπορέσει να επισκεφθεί τις περιοχές όπου ζουν τα μέλη της ελληνικής μειονότητας. «Θα κάνουμε την συγκεκριμένη επίσκεψη το συντομότερο δυνατό. Θέλω να επισκεφτώ τους ομογενείς μας» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Την ίδια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας από την Καστοριά έκανε άνοιγμα και στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας: «Ο κόσμος ο συντηρητικός, περνάει και αυτός τις ίδιες δυσκολίες. Αυτοί που μας κυβερνάνε σήμερα είναι μία οικογένεια που δεν έχει καμία σχέση και με τις αξίες του συντηρητικού κόσμου που παραδοσιακά βρίσκεται στη Νέα Δημοκρατία. Δεν κυβερνά για αυτούς, κυβερνά για την πάρτη της και ακόμα και αυτός ο κόσμος είναι στην απέξω», είπε, και συνέχισε: «Θα απευθυνθούμε και στους ανθρώπους που παραδοσιακά ψηφίζουν τη Νέα Δημοκρατία. Είναι άνθρωποι με αξιοπρέπεια με αξίες και θα τους πούμε ότι αυτοί δεν εκπροσωπούν τις δικές σας αξίες και ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά αφήνοντας πίσω την αδικία, τη ρεμούλα, την κλεψιά. Δεν σας αντιπροσωπεύει».

Επιπλέον, επανέλαβε ότι τα προβλήματα της ακρίβειας και της φτωχοποίησης της κοινωνίας είναι αποτελέσματα άδικων κυβερνητικών επιλογών: ««Μας λένε ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη. Ναι, αλλά η αισχροκέρδεια δεν είναι εισαγόμενη. Είναι ελληνική και, δυστυχώς, στις μέρες μας τείνει να γίνει νόμος το άδικο και κανονικότητα οι ανισότητες. Οι επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά δεν έχουν να βγάλουν το μήνα, διότι το ρεύμα έχει πάει στα ύψη και χρειάζονται δυόμιση και τρεις μισθοί για να καλυφθεί μόνο η αύξηση της τιμής του ρεύματος. Την ίδια στιγμή, όμως, οι ενεργειακές εταιρείες θησαυρίζουν. Τα κέρδη που είχαν από την αρχή της κρίσης ήταν πάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ», επισήμανε.

Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε προοδευτικές σύγχρονες λύσεις και όχι φανταχτερά λόγια

«Μπαλάκι» οι ευθύνες για την τραγωδία στις Σέρρες – Τι ζήτησε ο Βορίδης

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: «Αστακός» η Αθήνα για τα 14 χρόνια από τη δολοφονία του – 4.000 αστυνομικοί, drone και αύρες

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago