Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Κ. Μητσοτάκης δεν διαψεύδει ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τους αρχηγούς των ΕΔ»

Νέα αντιπαράθεση για το σκάνδαλο των υποκλοπών μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τις δηλώσεις του κατά τις οποίες εξέφρασε την ανησυχία του για τις τελευταίες αποκαλύψεις σχετικά με παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων, που όπως τόνισε, «θέτει σε διακινδύνευση την εθνική ασφάλεια».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου δεν είδε με καλό μάτι απ’ ότι φαίνεται τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ισίδωρο Ντογιάκο και χαρακτήρισε «άκρως επικίνδυνο και εθνικά επιζήμιο, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, να  διατυπώνεται ο υπαινιγμός ότι ο Πρωθυπουργός δεν εμπιστεύεται την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας».

Επίσης, «καλωσόρισε» τον κ. Τσίπρα στην «αντίληψη ότι εμπιστευόμαστε τη δικαιοσύνη», η οποία σε «τεκμηριωμένες καταγγελίες και βάσιμους ισχυρισμούς, παρεμβαίνει και δεν επιτρέπει την παραμικρή σκιά». Και επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι η «κυβέρνηση έχει από την πρώτη στιγμή δηλώσει την απόλυτη εμπιστοσύνη της στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτός είναι και ο μόνος θεσμικά ορθός τρόπος προκειμένου να διαλευκανθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής σε ότι αφορά είτε τους αυτουργούς, είτε τους μυθοπλάστες».

Ο εκπροσώπους Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, απάντησε το εξής: «Συμφωνούμε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο απολύτως ότι είναι άκρως επιζήμιο να μην εμπιστεύεται ο πρωθυπουργός την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Και ακόμη πιο επιζήμιο, σχεδόν εγκληματικό για την εθνική ασφάλεια της χώρας, να παρακολουθούνται οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων από την ΕΥΠ. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι ο πρωθυπουργός μέχρι σήμερα αρνείται να απαντήσει με απόλυτη και κατηγορηματική διάψευση ότι η ΕΥΠ είχε ως στόχους παρακολούθησης τους αρχηγούς του Στρατεύματος».

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε επίσης στις πέντε σχετικά κοινοβουλευτικές ερωτήσεις που έχει καταθέσει ο αρχηγός του κόμματός του στη Βουλή τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός «επί πέντε εβδομάδες κρύβεται και αρνείται να εμφανιστεί στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Τα ψέματα και οι υπεκφυγές, όμως, τελειώνουν» καταλήγει η δήλωση.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago