Κοινωνία

Δικηγόρος οικογένειας 16χρονου: «Ήταν εν ψυχρώ εκτέλεση» – «Μικρές οι πιθανότητες να επιβιώσει»(vid) – Σπίρτζης: «Κύριε Θεοδωρικάκο, μαζέψτε τους δολοφόνους σας»

«Πρόκειται για μία ευθεία βολή, πρόκειται για μία εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου, ο οποίος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στην εντατική του Ιπποκράτειου, ύστερα από τον πυροβολισμό του από αστυνομικό στη διάρκεια καταδίωξης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας, Θεόφιλος Αλεξόπουλος η κατάσταση της υγείας του 16χρονου, κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς έχει υποστεί ζημιά σημαντικό μέρος του εγκεφάλου πού ευθύνεται για τη λειτουργία ζωτικών οργάνων.

Ο 16χρονος δεν έκανε απολύτως καμία ενέργεια κατά των αστυνομικών, παρά μόνο προσπαθούσε να διαφύγει για να μη συλληφθεί για το ότι δεν πλήρωσε καύσιμα ευτελούς αξίας, από το πρατήριο στο οποίο βρισκόταν νωρίτερα, σημείωσε ο ίδιος.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ανυπόστατες τις πληροφορίες για το ότι ο νεαρός είχε επιχειρήσει να εμβολίσει με το αυτοκίνητο τους αστυνομικούς, επισημαίνοντας πώς τα σημάδια στο όχημα δείχνουν πώς πυροβολήθηκε από πίσω με τη βολίδα να διαπερνά το πίσω παρμπρίζ του αυτοκινήτου και να καταλήγει στο κεφάλι του 16χρονου.

«Πρόκειται για μία ευθεία βολή από πίσω, από άτομο το οποίο τον καταδιώκει» επανέλαβε ο κ. Αλεξόπουλος, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πληροφορίες για μία δεύτερη βολή η οποία είναι άγνωστο πού κατέληξε. Κατά τον ίδιο δεν μπορεί να ήταν προειδοποιητική, καθώς δεν βγάζει νόημα ο αστυνομικός να πυροβολεί στον αέρα για προειδοποίηση και αμέσως μετά να ρίχνει σε ευθεία βολή.

Τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη σχολιάζει με δήλωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, τονίζοντας ότι «δεν έδωσε τα είκοσι ευρώ για το πετρέλαιο που έβαλε και, πλέον, δίνει μάχη για τη ζωή του με τις πιθανότητες να μην είναι, δυστυχώς, με το μέρος του».

«Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ τον καταδίωξαν και αντί, ως όφειλαν, να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν, τον πυροβόλησαν στο κεφάλι (!)», αναφέρει και συνεχίζει: «Λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του επίσης Ρομά, Νίκου Σαμπάνη μετά από καταδίωξη στο Πέραμα, οι ανεκπαίδευτοι και επικίνδυνοι αστυνομικοί του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ εναντίον του ανήλικου ο οποίος σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δεν οπλοφορούσε καν».

«Μία ημέρα πριν τη θλιβερή επέτειο της εν ψυχρώ δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ένας ακόμη 16χρονος χαροπαλεύει μετά από πυρά που δέχθηκε από “αστυνομικό”», επισημαίνει και καλεί τον αρμόδιο υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο να «μαζέψει επιτέλους τους ανεκπαίδευτους “σερίφηδες”» που έχει «βγάλει στους δρόμους και οι οποίοι αντί να εργάζονται για την ασφάλεια των πολιτών, σπέρνουν τον τρόμο και τον θάνατο». 


«Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο την επιβολή του τρόμου μέσω της ακραίας αστυνομικής βίας η οποία οδηγεί, για ασήμαντες αφορμές, ανήλικα 16χρονα παιδιά στο θάνατο», καταλήγει ο Χρ. Σπίρτζης. 

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago