Κοινωνία

Συνελήφθη ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο – Κόντρα Φίλη – Βορίδη

Συνελήφθη ο αστυνομικός που πυροβόλησε, στο κεφάλι, τον 16χρονο οδηγό αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια καταδίωξης το πρωί της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ ο οποίος κρατείται με εντολή εισαγγελέα και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τα περαιτέρω.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκε ο άνδρας της ΕΛ.ΑΣ. που χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό του όπλο κατά του ανήλικου και τον πυροβόλησε στο κεφάλι.

Όλα έγιναν όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανήλικος Ρομά έβαλε καύσιμα στο ημιφορτηγό του σε πρατήριο της οδού Μοναστηρίου και αποχώρησε δίχως να πληρώσει.

Γονείς, συγγενείς και φίλοι του ανηλίκου βρίσκονται αυτήν την ώρα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου περιμένουν με αγωνία να μάθουν τα νεότερα για την υγεία του παιδιού που χαροπαλεύει.

Ο 16χρονος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης σε βαριά κατάσταση, μετά από πολύωρη επέμβαση, κατά την οποία αφαιρέθηκε σφαίρα από το κεφάλι του.

Συγγενείς του δήλωσαν ότι η καταδίωξη δεν έγινε την ώρα που αναφέρει η αστυνομία και αναρωτιούνται γεμάτοι αγανάκτηση: «Και τι έγινε που δεν πλήρωσε; Έπρεπε να τον σκοτώσουν;».

Ένας εξ αυτών, μπροστά στο φακό των καμερών, υποστήριξε: «Τίποτα δεν έκανε το παιδί, βενζίνη πήγε να βάλει», σημειώνοντας πως υπάρχουν αποδείξεις ότι μέχρι τις 02:30 ήταν με φίλους του. Σημειώνεται ότι η αστυνομία αναφέρει ότι η καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε στη 01:00 τα ξημερώματα.

«Κι αν δεν πλήρωσε; Πρέπει να τον σκοτώσει; Παρ’ του τον αριθμό, έλα στο σπίτι, κάνε καταγγελία. Έκανε ένα λάθος, να τον σκοτώσουν;», τόνισε, οργισμένος.

Ο 16χρονος Ρομά που δίνει μάχη για τη ζωή του είναι πατέρας ενός μωρού.

Κόντρα Φίλη – Βορίδη

Το αιματηρό συμβάν προκάλεσε ήδη πολιτική αντιπαράθεση το πρωί στην τηλεόραση του ANT1 μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, και του Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη.

«Ποιο ήταν το έγκλημα του παιδιού; Ότι έβαλε βενζίνη 20 ευρώ στο αυτοκίνητο που οδηγούσε και δεν πλήρωσε, οπότε καταδιώχθηκε από την αστυνομία. Στη διάρκεια της καταδίωξης, όπου σύμφωνα με τη καθιερωμένη αστυνομική αφήγηση υπήρξε απόπειρα εμβολισμού περιπολικού, το παιδί πυροβολήθηκε στο κεφάλι. Για 20 ευρώ , μια σφαίρα στο κεφάλι» τόνισε ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για ειδεχθή αστυνομική βία με θύμα άλλον έναν Ρομά και θύμισε τόσο το φόνο του Σαμπάνη όσο και του Γρηγορόπουλου.

«Δεν πρόκειται λοιπόν για την κακιά στιγμή. Αλλά για τη συστημική βία και αυθαιρεσία της αστυνομίας με κυβερνητική -τουλάχιστον- ανοχή, αν κρίνουμε από την προσπάθεια να μην αποδοθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Σαμπάνη» πρόσθεσε.

Ο κ. Βορίδης έσπευσε να καταλογίσει στην κ. Φίλη προκατάληψη και τον κατηγόρησε για «μανία εναντίον της αστυνομίας», ενώ για την ουσία του περιστατικού αρκέστηκε να πει ότι «θα δούμε το αποτέλεσμα της έρευνας».   

«Σήμερα, παραμονές της τραγικής επετείου του Γρηγορόπουλου, ένας ακόμα ανήλικος, 16χρονος Ρομά, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση αυτή τη φορά στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, μετά από κλοπή, καταδίωξη, “εμβολισμό” και σφαίρα στο κεφάλι από την ΕΛ.ΑΣ.. Και δεν έχει περάσει δυστυχώς πολύς καιρός από τότε που η ΕΛ.ΑΣ. δολοφόνησε τον 18χρονο Νίκο Σαμπάνη στο Πέραμα και ο Υπουργός δήθεν Προστασίας του Πολίτη έσπευδε να επισκεφτεί τους δράστες αστυνομικούς, οι οποίοι δεν απομακρύνθηκαν καν από το Σώμα. Τώρα η ΕΛ.ΑΣ. το ξανακάνει. Το έγκλημα που επέσυρε την εσχάτη των ποινών; 20 ευρώ απλήρωτης βενζίνης. Τόσο κοστολογεί το αυταρχικό, κατασταλτικό, “επιτελικό παρακράτος” τη ζωή ενός 16χρονου, που δεν διστάζει να ρίξει στο κεφάλι;», το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλη Κριθαρίδη

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago