Πολιτική

Παρατείνεται η σύγχυση για τον χρόνο προκήρυξης των εκλογών – Νέες ανασκευαστικές δηλώσεις Οικονόμου

Μετά την άνοιξη τοποθετεί τώρα τις εκλογικές διεργασίες ο Γιάννης Οικονόμου, προσθέτοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν «όσο πιο κοντά στο τέλος της τετραετίας». Με τη νέα, ανασκευαστική, δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ταυτίζεται με την τελευταία δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για δύο «πλήρεις» τετραετίες, με την οποία ο πρωθυπουργός ανασκεύαζε προηγούμενη τοποθέτησή του ότι «η χώρα μυρίζει ήδη εκλογές».

Στην πράξη, ωστόσο, η χώρα δεν μυρίζει απλώς εκλογές, αλλά βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο με κηρυγμένη, έστω και ατύπως, την προεκλογική εκστρατεία, πρωτίστως από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Από μόνες τους εξάλλου, οι  αντιφατικές δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων έρχονται να ενισχύσουν αυτήν την άποψη, καταδεικνύοντας ότι το μόνο που αναζητείται πλέον είναι η συμφέρουσα για το κυβερνών κόμμα ημερομηνία. Η στάση αυτή όμως, πέρα από τη σύγχυση που προκαλεί, αποδυναμώνει και την ίδια την προσπάθεια της κυβέρνησης να διατηρήσει, σε όποιον βαθμό μπορεί, το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

«Έχουμε το γεγονός ότι θα γίνει μια εκλογική αναμέτρηση που δε θα βγάλει κυβέρνηση εξαιτίας της μεθόδευσης του ΣΥΡΙΖΑ με τη νάρκη της απλής αναλογικής. Από την άνοιξη και μετά κανείς μπορεί να περιμένει τις εκλογικές διαδικασίες» είπε στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο κ. Οικονόμου. Ο ίδιος πάντως, στα μέσα της εβδομάδας, με τη φράση του «για δυο τρεις μήνες νωρίτερα» είχε προσδιορίσει για την άνοιξη τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε στη συνέχεια των σημερινών δηλώσεών του ότι «η ΝΔ έχει πει καθαρά ότι θα διεκδικήσει την εμπιστοσύνη του κόσμου για αυτοδυναμία, ώστε να λαμβάνονται γρήγορα και ουσιαστικά αποφάσεις». Επιβεβαίωσε έτσι ότι το κυβερνών κόμμα θα επιδιώξει την δεύτερη αναμέτρηση με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, στην  οποία ΝΔ και κυβέρνηση καλλιεργούν την εκτίμηση ότι η αυτοδυναμία είναι «εφικτή».

Στην συνέντευξή του πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα τρέχοντα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, προτάσσοντας την νέα “σκληρή” στάση που επιδεικνύει η κυβέρνηση έναντι των τραπεζών την τελευταία εβδομάδα. Μια στάση που περιέχει έντονο προεκλογικό χρωματισμό σε μια προσπάθεια άμβλυνσης των αντιδράσεων που εκδηλώνονται στην κοινωνία για τους πλειστηριασμούς και τα επιτόκια. Η κυβέρνηση αναμένει τις προτάσεις των τραπεζών μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες είπε ο Γιάννης Οικονόμου, προσθέτοντας ότι «δεν συμφέρει κανέναν μια νέα γενιά κόκκινων δανείων».

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago