Categories: Πολιτική

“Κλείνει το μάτι”σε Ανδρουλάκη ο Λοβέρδος; – Όλες οι διεργασίες

Οι διεργασίες για την διασφάλιση συμμαχιών στο δεύτερο γύρο των εκλογών για ανάδειξη Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, δρομολογήθηκαν από τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Δευτέρας και μόλις οριστικοποιήθηκε ότι το δίδυμο που θα αναμετρηθεί την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου θα είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης (ο οποίος τερμάτισε πρώτος και με «αέρα», 36,92%) και ο Γιώργος Παπανδρέου (που πάλαιψε μέχρι τελευταία στιγμή με τον Α. Λοβέρδο και έφτασε στο 27,87%).

Κρίσιμος ποσοτικός αλλά και ποιοτικός παράγοντας για τον δεύτερο γύρο είναι η στάση που θα κρατήσει ο Ανδρέας Λοβέρδος που έλαβε το όχι ευκαταφρόνητο ποσοστό του 26,07%.

Ο κ. Λοβέρδος έχει συγκαλέσει σύσκεψη για σήμερα νωρίς το απόγευμα με τους στενούς του συνεργάτες προκειμένου να οριστικοποιηθεί η απόφαση για τον από τους δύο θα στηρίξει. Θα υπάρξει δε δημόσια δήλωση από τον ίδιο αργότερα σήμερα ή αύριο το αργότερο.

Οι εκτιμήσεις και οι πρώτες πληροφορίες (αν και για την ώρα οι συνεργάτες του αποφεύγουν να πουν οτιδήποτε), είναι πως ο κ. Λοβέρδος θα «κλείσει το μάτι», θα δώσει στήριξη στον Νίκο Ανδρουλάκη.  Το πρωί άλλωστε ο κ. Λοβέρδος σε τηλεοπτικό σταθμό (ΣΚΑΪ) επεσήμανε πως «το κυρίως μήνυμα που έστειλαν οι κάλπες είναι η ανανέωση». Φράση που πολλοί ερμηνεύουν ως στήριξη στον Ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη , ενώ στελέχη που πρόσκεινται στον κ. Λοβέρδο και συνεργάτες «έδειχνα» , χωρίς να λένε κάτι παραπάνω στις δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ .

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει τηλεφωνικές επαφές με όλους τους συνυποψηφίους του, προκειμένου να τους εκφράσει τη βούλησή του για ενότητα και κοινή πορεία, ενώ ρίχνει το βάρος του στην οργανωτική προσπάθεια σε όλη τη χώρα.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου ετοιμάζεται για να συναντήσει και να συνομιλήσει με όλους τους υποψήφιους που έμειναν έξω από τον δεύτερο γύρο. Προσδοκά να «τσιμπήσει» ότι μπορέσει από τις δεξαμενές του Α. Λοβέρδου με τον οποίο συνομίλησε τηλεφωνικά το βράδυ της Κυριακής και πιθανά να συναντηθεί μαζί του.

Ωστόσο προσδοκά να «μαζέψει» το περίπου 10% που συγκέντρωσαν οι υπόλοιποι 4 που έμειναν εκτός δεύτερου γύρου. Ο Χάρης Καστανίδης τον ακολούθησε στο ΚΙΔΗΣΟ και μετείχε στη κυβέρνηση του ως Υπουργός. Ο Παύλος Γερουλάνος επί σειρά ετών ήταν στενός του συνεεργάτης (από το Υπουργείο Εξωτερικών)  και στη συνέχεια Υπουργός στη Κυβέρνηση του. Ο Παύλος Χρηστίδης αναδείχθηκε ως στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματτά (Εκπρόσωπος Τύπου), τάχθηκε στη προεκλογική καμπάνια του υπέρ της ανανέωσης και των φρέσκων ιδεών, όμως διατηρούσε πάντα καλά σχέσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου.  Πάντως μέχρι και αυτές τις ώρες κανένας από τους 4 προαναφερθέντες δεν έχει δείξει τις προθέσεις του.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago