Επίθεση στον Κ. Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το νομοσχέδιο για το ΕΣΥ. «Αντί για νέο ΕΣΥ μετά την πανδημία φτιάχνετε ιδιωτικό ΕΣΥ, αν έχεις κομπόδεμα θα σωθείς», σημείωσε σκωπτικά, ενώ υπογράμμισε ότι «συνεχίζετε την οριστική διάλυση του ΕΣΥ που είχατε σχεδιάσει πριν την πανδημία, δεν πήρατε χαμπάρι τίποτα. Βάζετε στα δημόσια νοσοκομεία τους κερδοσκόπους της υγείας και εμπόρους της ζωής».
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ασφάλεια όταν οι πολίτες είναι μόνοι τους χωρίς αξιοπρέπεια σε μία δοκιμασία της υγείας τους και ανέφερε ότι η δέσμευση είναι για ριζική ανασυγκρότηση και ενίσχυση του ΕΣΥ από μία προοδευτική κυβέρνηση. «Δικαιοσύνη παντού σημαίνει δικαιοσύνη και στην Υγεία όλων», ανέφερε στη συνέχεια, κατηγορώντας κυβέρνηση και ΝΔ ότι γυρνούν την ιατρική της Ελλάδας στην εποχή 1950, του 1960, του1970.
«Στο μοντέλο του καλού γιατρού Όχι στο σύγχρονο μοντέλο της διεπιστημονικής συνεργασίας. Του καλού γιατρού που θα ψάχνει και θα εξυπηρετεί όχι τον ασθενή αλλά τον πελάτη. Και που πρόσβαση σε αυτόν θα έχει όποιος μπορεί να τον πληρώσει καλά. Αλλά ακόμη και αν πληρώνεται καλά από τον πελάτη, θα είναι πάντα ανταγωνιστής και όχι συνεργάτης του συναδέλφου του γιατρού. Γιατί ο συνάδελφος μπορεί να του φάει τον πελάτη. Και το πρόβλημα εδώ, επαναλαμβάνω, δεν είναι πρόβλημα δεοντολογίας. Είναι πρόβλημα ουσίας».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεσμεύθηκε ότι σε βάθος τετραετίας θα εφαρμοστούν οι εξής πολιτικές για την αναγέννηση της δημόσιας υγείας:
«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας αποτέλεσε μία από τις εμβληματικότερες μεταρρυθμίσεις με την υπογραφή του ΠΑΣΟΚ, γιατί έσπασε τις κοινωνικές ανισότητες προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε όλους τους πολίτες» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και υπογράμμισε:
«Μετά τη δεκαετή οικονομική κρίση και την πανδημία, αντί η κυβέρνηση να ενισχύσει το ΕΣΥ και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, να δώσει κίνητρα για την αρτιότερη στελέχωσή του αλλά και να κατευθύνει γενναίους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης στην Υγεία ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, επιλέγει να φέρει ένα νομοσχέδιο με το οποίο διαφωνούμε κάθετα, γιατί αποδιαρθρώνει πλήρως το Εθνικό Σύστημα Υγείας».
Όπως τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των νοσοκομειακών γιατρών και μετατρέπει ένα δημόσιο και κοινωνικό αγαθό σε αντικείμενο της ιδιωτικής αγοράς, την ώρα που μέσα σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον ανατιμήσεων και πληθωρισμού οι Έλληνες πολίτες καταβάλλουν τις τρίτες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία πανευρωπαϊκά, πίσω μόνο από τη Βουλγαρία και τη Λιθουανία».
ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ: Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής του ν/σ για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη
Οικονόμου για το δείπνο Σαμαρά-Καραμανλή: «Η κυβέρνηση δεν σχολιάζει κοινωνικές συναντήσεις»
Γεωργιάδης: «Το καλάθι του νοικοκυριού συγκρατεί και τις τιμές των προϊόντων που είναι έξω από αυτό»
Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…
Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…
Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…
Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…
Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…