Πολιτική

Δείπνο με νόημα – Τα είπαν στα βόρεια προάστια Καραμανλής και Σαμαράς

Δείπνο στα βόρεια προάστια είχαν το βράδυ της Τετάρτης οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς. Σύμφωνα με πληροφορίες, το δείπνο κλείστηκε με πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά σε ανταπόδοση αντίστοιχης κίνησης του Κώστα Καραμανλή, πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη.

Πέρα όμως από την εθιμοτυπία και την αστική ευγένεια, η συνάντηση δύο πρώην πρωθυπουργών, οι οποίοι υπήρξαν πρόεδροι του ίδιου κόμματος έχει από μόνη της πολιτική σημασία, ειδικά όταν η χώρα έχει μπει σε προεκλογική τροχιά, μέσα σε πολιτικό κλίμα που βαρύνεται από καταγγελίες για αδιαφάνεια και θεσμικές εκτροπές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του enikos.gr, το οποίο δημοσιεύει και σχετικές φωτογραφίες, το δείπνο έγινε στην ταβέρνα του Βασίλη, στην Κηφισιά, η οποία αποτελεί στέκι πολιτικών και μάλιστα ο Αντώνης Σαμαράς είναι θαμώνας, αφού  βρίσκεται πολύ κοντά στο σπίτι του. Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, ο Αντώνης Σαμαράς, έφτασε 5 λεπτά πριν από τις 20:00 και ο Κώστας Καραμανλής πέρασε την πόρτα του εστιατορίου στις 20:00 ακριβώς, την ώρα δηλαδή που είχε κλειστεί το δείπνο.

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί έμειναν μαζί περισσότερες από δύο ώρες και, όπως μπορεί να εικάσει ο καθένας συζήτησαν όλα τα τρέχοντα πολιτικά θέματα, στην πορεία προς τις εκλογές. Αυτά είναι άλλωστε πολλά και, τουλάχιστον το τελευταίο διάστημα, δεν αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις για το κόμμα της ΝΔ, του οποίου αμφότεροι υπήρξαν επικεφαλής και με αυτό εξελέγησαν πρωθυπουργοί.

Το θέμα των παρακολουθήσεων, το οποίο ταλανίζει την πολιτική ζωή της χώρας, δεν μπορεί να μην ήταν στο μενού, καθώς ο Κώστας Καραμανλής έχει εκφράσει δημοσίως, ήδη από τα Ανώγεια, το καλοκαίρι, την αντίθεσή του στις πολιτικές και τους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Την επιμονή του δε σε αυτήν την αντίθεση την εξέφρασε, εμμέσως, και στη Λάρισα κατά την παρουσίαση βιβλίου στην οποία είχε παραστεί. Από την άλλη, ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται ως υπό παρακολούθηση πρόσωπο από το σύστημα Predator, στις λίστες που δημοσίευσε η εφημερίδα Documento, αλλά δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε κάποια δημόσια τοποθέτηση.

Δύο πρώην πρωθυπουργοί φυσικά και μπορούν να συναντώνται και να ανταλλάσσουν απόψεις. Ο διάλογος αποτελεί άλλωστε δομικό στοιχείο της Δημοκρατίας. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για δύο πρώην προέδρους του ίδιου κόμματος. Όταν όμως αυτό γίνεται την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε άτυπη προεκλογική περίοδο και σε βαρύ πολιτικό κλίμα για το κόμμα, το οποίο οι δύο άνδρες οδήγησαν σε σημαντικές εκλογικές νίκες, τότε οι συναντήσεις αυτές αποκτούν εκ των πραγμάτων βαθύτερο πολιτικό νόημα. Και όπως είναι αναμενόμενο στέλνουν τα μηνύματά τους. Ειδικά, όταν είναι και σχετικά πυκνές, όπως συμβαίνει στην περίπτωση Καραμανλή-Σαμαρά, οι οποίοι θα βρεθούν και πάλι μαζί, την επόμενη Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, στο θέατρο Παλλάς, όπου ο Μεσσήνιος πολιτικός θα εγκαινιάσει με ομιλία του το «Ίδρυμα Αντώνης Σαμαράς».

Οι ειδήσεις σήμερα

Πιέσεις για την αποτροπή νέας τουρκικής εισβολής στη Συρία -Νέες προειδοποιήσεις στον Ερντογάν από ΗΠΑ και Ρωσία

Εταιρεία του Έλον Μασκ ετοιμάζεται για δομική εγκεφαλικού τσιπ σε ανθρώπους

Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέες αποκαλύψεις – Το μυστηριώδες 8θέσιο Cessna, το «παζάρι των κατασκόπων» και η ελληνική κυβέρνηση

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago