Πολιτική

Στην αντεπίθεση ο Γιώργος Κύρτσος – Με βολές κατά Μητσοτακη ζητά να ερευνηθεί η παρακολούθησή του

Στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) προσφεύγει ο Γιώργος Κύρτσος  και ζητά να ερευνηθεί η τεκμηρίωση της αντισυνταγματικής παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του. Ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ και νυν ανεξάρτητος, ο οποίος μετέχει στην ευρωομάδα Renew Europe, αναφέρει ότι η προσφυγή του στην ΑΔΑΕ είναι η πρώτη μιας σειράς νομικών ενεργειών του «για την προστασία», όπως λέει, «των συνταγματικών του δικαιωμάτων, τα οποία παραβιάστηκαν, από το σύστημα υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που αναπτύχθηκε με ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Η ανακοίνωση του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου

Πρώτο βήμα αυτής της σύνθετης προσπάθειας που θα εξελιχθεί σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση και θα πάρει χρόνο, είναι η υποβολή αιτήματος προς την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) για έρευνα και τεκμηρίωση της αντισυνταγματικής παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του φιλελεύθερου ευρωβουλευτή.

Δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του Γιάννη Κ. Μαντζουράνη και των συνεργατών του Κωνσταντίνου Μαντζουράνη και Ουρανίας Βλαχέα, ο κ. Κύρτσος ζητεί από την ΑΔΑΕ:

Κατά τον έλεγχο που ήδη διεξάγεται στις δημόσιες υπηρεσίες ΕΥΠ, ΔΑΕΕΒ, ΔΙΠΑΠ, να συμπεριλάβετε και έρευνα σε σχέση με τους αριθμούς σταθερής και κινητής τηλεφωνικής σύνδεσης μου. Να διερευνήσετε αν έχω υποστεί, όπως προκύπτει από δημοσιεύματα στον Τύπο και συγκλίνουσες ενδείξεις, άρση απορρήτου, καθώς και τις συνθήκες υποκλοπής των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μου, είτε μέσω της σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας είτε των συνδέσεων σταθερής τηλεφωνίας στο πολιτικό μου γραφείο και στην οικία μου στην Αθήνα.

Αν τηρήθηκαν οι όροι και οι διαδικασίες που προβλέπονται στον νόμο 2225/1994, καθώς και η αρχή της αναλογικότητας κατά την επιβολή του μέτρου άρσης του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών. Επίσης, αν υπήρξε και αν ήταν επαρκής η τεκμηρίωση του αιτήματος της υπηρεσίας που ζήτησε την επίμαχη άρση στο όνομα της…προστασίας της εθνικής ασφάλειας. Ζητεί επίσης να λάβει γνώση για τα χρονικά διαστήματα, τα τοπικά όρια και την αιτία που παρακολουθούντο το κινητό τηλέφωνο και οι αριθμοί σταθερής τηλεφωνίας του, με επίσημη επισύνδεση από την ΕΥΠ. 

Με δήλωση του ο ευρωβουλευτής τονίζει ότι είναι αποφασισμένος να κάνει όλες τις αναγκαίες κινήσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΕΕ, για να υπερασπιστεί  τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του. Παραλλήλως, υπογραμμίζει ότι  αυτονόητα δικαιώματα και ασφαλιστικές δικλείδες αμφισβητούνται από τις παρακρατικές λειτουργίες και τη νοοτροπία του λεγόμενου επιτελικού κράτους που έστησε ο κ. Μητσοτάκης με τη βοήθεια του ανιψιού του κ. Δημητριάδη και άλλων συνεργατών του. Τονίζει μάλιστα ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συμβιβασμού με τις επιλογές και τις πρακτικές του Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι εκτός Ευρωπαϊκού πλαισίου και κανόνων Κράτους Δικαίου και θα οδηγούσε τη χώρα σε ακραίες βαλκανικές καταστάσεις.

Οι ειδήσεις σήμερα

Βόμβα Χαρίτση για Σκρέκα – 17,6 εκατ. ευρώ σε έναν σύμβουλο θα πληρώσει το ΥΠΕΝ

Βρετανία: Δεκάδες χιλιάδες υγειονομικοί σε απεργία – Αίτημα τους οι αυξήσεις στους μισθούς

Έρευνα ΙΕΛΚΑ: Η ακρίβεια πνίγει την ελληνική κοινωνία – Το 50% μειώνει την διατροφή – Το 80% ξεχνά οριστικά την διασκέδαση

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago