Προς το τέλος της εβδομάδας αναμενόταν να κατατεθεί στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για την ΕΥΠ, ωστόσο, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να προωθηθεί ακόμη και σήμερα στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η κατάθεση του νομοσχεδίου αναμένεται να δρομολογήσει και την σύγκρουση κορυφής Μητσοτάκη-Τσίπρα στη Βουλή, προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας, για το θέμα των παρακολουθήσεων.
Στην κυβέρνηση δείχνουν να θέλουν να τελειώνουν με την συγκεκριμένη νομοθετική παρέμβαση, η οποία ανακοινώθηκε με το ξέσπασμα των αποκαλύψεων για τις παρακολουθήσεις μέσω Predator, και οι λόγοι είναι τουλάχιστον δύο.
Ένας από αυτούς είναι ότι θέλουν να κλείσουν την αντιπαράθεση για τις παρακολουθήσεις πριν ξεκινήσει η μάχη για τον προϋπολογισμό, που θα φέρει νέα αντιπαράθεση για την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση και την κατάσταση της οικονομία. Ο δεύτερος είναι για να αποστερήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τον Αλέξη Τσίπρα την επίκληση του επιχειρήματος ότι ο πρωθυπουργός κρύβεται και δεν απαντά για το μείζον θέμα των παρακολουθήσεων.
Σημειώνεται ότι μετά την χθεσινή ακρόαση, στην Επιτροπή Θεσμών, του πρώην Γραμματέα του Πρωθυπουργικού Γραφείου και ανιψιού του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τίποτε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε νέα επίκαιρη ερώτηση, την πέμπτη κατά σειρά, καλώντας τον πρωθυπουργό να πάει στη Βουλή και να δώσει απαντήσεις για το θέμα.
Σύμφωνα πάντως με συνεργάτες του πρωθυπουργού κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να γίνει, επειδή, όπως λένε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει για όλα κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ. Η αναμενόμενη κοινοβουλευτική σύγκρουση μετατίθεται έτσι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, για το τέλος της επόμενης εβδομάδας με πιθανότερη ημέρα την επόμενη Πέμπτη.
Σε ό,τι αφορά τώρα το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ, το οποίο υπογράφουν ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, σύμφωνα με όσα είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, στην τελευταία Διάσκεψη των Προέδρων, θα περιέχει και τις αλλαγές που προτάθηκαν στη δημόσια διαβούλευση. Απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τασούλας είχε πει ότι συμφωνεί με την διάταξη, η οποία ορίζει ότι ο Πρόεδρος της Βουλής εγκρίνει το αίτημα για παρακολούθηση πολιτικού προσώπου. Παραλλήλως, είχε κάνει σαφές ότι αίρει και τον αρχικό προβληματισμό του για τον αν η παρέμβασή αυτή του Προέδρου της Βουλής, πρέπει να γίνεται πριν ή μετά από εκείνη των δικαστών.
Άνοιγμα Σταϊκούρα; Αναγνώρισε τη συμβολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη μείωση του χρέους
Πολυφωνία και διαφορετικές προσεγγίσεις στο ΝΑΤΟ για το ουκρανικό και τη Ρωσία
Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…
Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…
Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…
Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…
Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…