Πολιτική

Πυρά Τζαβάρα κατά ΕΡΤ: Ούτε άρρωστος είμαι ούτε παραιτήθηκα, απλώς διευκολύνω

Με πυρά κατά της ΕΡΤ περνάει στην αντεπίθεση ο Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος ζήτησε την αντικατάστασή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Σύμφωνα με το Documento, ο βουλευτής Ηλείας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Γάμμα» της Πάτρας, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι άρρωστος, όπως διέρρευσε, και ότι επέλεξε να μη δώσει το «παρών», σε συνεννόηση με το κόμμα του, για να μην προκαλέσει πρόβλημα.

«Ούτε αποχώρησα από την επιτροπή Διαφάνειας, ούτε παραιτήθηκα. Εξακολουθώ να είμαι τακτικό μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Και κανείς δεν μπορεί μέχρι να τελειώσει η κοινοβουλευτική περίοδος να με αντικαταστήσει, χωρίς τη θέλησή μου. Επίσης, ούτε είμαι άρρωστος, ούτε πάσχω από κάποιο μεταδοτικό νόσημα. Εκτός από το νόσημα του να λέω τη γνώμη μου με παρρησία. Και αυτό το δικαίωμα μου το δίνει το αξίωμα που έχω», είπε χαρακτηριστικά και με νόημα.

Ο Κώστας Τζαβάρας επισήμανε στη συνέχεια ότι η απουσία του από την Επιτροπή αφορά μόνον τη σημερινή συνεδρίαση και ότι αυτή η ενέργειά του ήταν σε συνεννόηση με τη ΝΔ. Έθεσε, ωστόσο, και πάλι θέμα διαφάνειας. «Έχω δημοσιοποιήσει τις απόψεις μου για τα θέματα των υποκλοπών, τις οποίες δεν αλλάζω γιατί είναι επιστημονικές. Έχω πει τη γνώμη μου, είναι γνώμη που συμφωνεί με όλους σχεδόν τους Συνταγματολόγους, για το τι διασφαλίζει το άρθρο 19 παράγραφος 1 του Συντάγματος όταν προβλέπει ότι το απόρρητο των επικοινωνιών είναι “απολύτως απαραβίαστο”. Έτσι λοιπόν, στην έρευνα που κάνει η Βουλή δεν υπάρχει δυνατότητα για επίκληση του απορρήτου ή του καθήκοντος εχεμύθειας γιατί η Βουλή έχει και μία ελεγκτική εξουσία που ασκεί στην κυβέρνηση. Αυτή την ελεγκτική εξουσία δεν μπορεί να την εμποδίσει κανένας διοικητής της ΕΥΠ ή κρατικός υπάλληλος που καλείται στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου να διαφωτίσει τα μέλη του κοινοβουλίου. Υπάρχει λοιπόν θέμα διαφάνειας» είπε ο βουλευτής Ηλείας.

Στη συνέχεια ο ίδιος αναφέρει ότι θεώρησε πως πρέπει να διευκολύνει το κόμμα του και για τον λόγγο αυτό ζήτησε την αντικατάστασή του, ενώ διέψευσε πληροφορίες που τον ήθελαν να έχει δεχθεί πιέσεις. Όταν όμως αναφέρθηκε στον τρόπο που η υπόθεσή του παρουσιάστηκε από την ΕΡΤ, ξέσπασε για τα καλά. «Ο δημοσιογράφος που κάνει το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ με πήρε τηλέφωνο και του τα είπα. Ο άνθρωπος τα σημείωσε και τα έστειλε με μέιλ στην Αγία Παρασκευή, αλλά η Αγία Παρασκευή θεώρησε πολύ πιο δημοκρατικό να ενημερώσει τον κόσμο, όχι με το ρεπορτάζ, αλλά με διάφορες διαρροές τις οποίες τις αλίευσε – Κύριος είδε- από ποιες πηγές και οι οποίες έλεγαν ότι ο κύριος Τζαβάρας ζήτησε να μη συμμετάσχει στη συνεδρίαση λόγω ασθένειάς του» είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Φανταστείτε ποιες μαύρες εικόνες και μνήμες αναβιώνουν, όταν κάποιος που με τέτοια παρρησία είναι αναγκασμένος να θάβεται κάτω από μία λάσπη δεν χρειάζεται να τη χρησιμοποιεί ένα κανάλι όπως είναι η ΕΡΤ, την οποία ο ελληνικός λαός την ενισχύει με τον οβολόν του».

Οι ειδήσεις σήμερα

Παιχνίδι εντυπώσεων από τον Κ. Μητσοτάκη – Πως επιχειρεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις για την «προεκλογική μυρωδιά»

Πάγο στον Ερντογάν βάζει το Κάιρο – Οι πρώτες επαφές για αναθέρμανση

Βουλή – ΚΚΕ: Απορρίφθηκε η πρόταση για κλήση ατόμων για την παρακολούθηση του κόμματος

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago