Πολιτική

Αχτσιόγλου για ακρίβεια: «Οι πολίτες διαρκώς πιέζονται, ενώ συγκεντρώνονται αδιανόητα υπερκέρδη σε ολιγοπωλιακούς ομίλους»

Δηλώσεις για την ακρίβεια έκανε σε πρωινή εκπομπή του «Real fm 97,8» η βουλευτής και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Έφη Αχτσιόγλου, σημειώνοντας ότι «το δημοσιονομικό κόστος της μείωσης του ΦΠΑ στο 6% για τα τρόφιμα θα ήταν περί τα 950 εκατ., είναι σημαντικά λιγότερα από το κόστος όλων των άλλων παρεμβάσεων που κάνει η κυβέρνηση».

Για το «καλάθι του νοικοκυριού η κ, Αχτσιόγλου σχολίασε ότι δεν πρόκειται για κάποια κρίσιμη παρέμβαση καθώς «Είναι προϊόντα που συγκρατείται η τιμή τους. Το κρίσιμο θα ήταν να υπάρχει ουσιαστική παρέμβαση στην αγορά ενέργειας, να μπει πλαφόν πραγματικό».

Επιπλέον η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπενθύμισε ότι «Επί ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε ο ΦΠΑ και στην ενέργεια και σε βασικά ποτά» και πρόσθεσε πως «Η μεγέθυνση του ΑΕΠ δεν μεταφράζεται σε βελτίωση της ζωής των πολιτών. Αντιθέτως, η οικονομική τους κατάσταση επιδεινώνεται και η καθημερινότητά τους γίνεται ολοένα και πιο σκληρή. Περισσότερος κόσμος περνάει στο φάσμα της φτώχειας και αυξάνονται οι ανισότητες. Ο πλούτος συγκεντρώνεται σε ολιγοπωλιακά συμφέροντα. Η πολιτική της κυβέρνησης στο πρόβλημα της ακρίβειας παράγει αδιέξοδα και δεν λύνει προβλήματα».

Αναφορικά με το κόστος ζωής και την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι: «Τα νοικοκυριά με εισόδημα μέχρι 750 ευρώ έχουν χάσει έως και το 40% της αγοραστικής τους δύναμης», και πρόσθεσε ότι «έχουμε ένα μείγμα εξαιρετικά συμπιεσμένων εισοδημάτων και ακραίων τιμών, στο οποίο έχει επιδράσει η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση».

Τέλος, σχολίασε ότι τα κυβερνητικά έσοδα μετατρέπονται σε επιδοτήσεις οι οποίες ουσιαστικά καταλήγουν στις τσέπες των εταιριών ενέργειας: «η κατάσταση αυτή αποτυπώνεται και στον κρατικό προϋπολογισμό». «Τα έσοδα από ΦΠΑ είναι αυξημένα λόγω της ακρίβειας κατά 4 δισ. σε σχέση με πέρυσι και η κυβέρνηση τα μετατρέπει σε επιδοτήσεις που κατευθύνονται και πάλι στους παραγωγούς ενέργειας, συντηρώντας έναν φαύλο κύκλο αισχροκέρδειας. Οι πολίτες διαρκώς πιέζονται, ενώ συγκεντρώνονται αδιανόητα υπερκέρδη σε ολιγοπωλιακούς ομίλους», είπε χαρακτηριστικά.

Οικονόμου για παρακολουθήσεις: «Όποιος έχει στοιχεία, να τα πάει στη Δικαιοσύνη»

Παρακολουθήσεις: Αντικαταστάσεις στο παρά πέντε για την επιτροπή θεσμών – Επιχείρηση «κλειστά στόματα» με προεκλογικό άρωμα

Παιχνίδι εντυπώσεων από τον Κ. Μητσοτάκη – Πως επιχειρεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις για την «προεκλογική μυρωδιά»

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago