Πολιτική

Μητσοτάκης: «Χρειάζεται να εκλεγώ ξανά για να αλλάξει η χώρα»

Στο Λονδίνο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ήδη έκανε μια ομιλία στο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο που οργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Morgan Stanley. Ο πρωθυπουργός, πέρα από το γεγονός πως καμάρωσε για τις «μεταρρυθμίσεις» της κυβέρνησης του, αναφέρθηκε και στις εκλογές. Ισχυρίστηκε ότι χρειάζονται δύο πλήρεις θητείες για να αλλάξει η πορεία της χώρας. 

Στις μεταρρυθμίσεις, την μακροπρόθεσμη τροχιά ανάπτυξης, τη στήριξη της οικονομίας κατά την διάρκεια της πανδημίας, τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας έναντι της οξείας ενεργειακής κρίσης, αλλά και στα διλήμματα εν όψει της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας νωρίτερα ως κεντρικός ομιλητής στο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο που οργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Morgan Stanley.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, συνομιλώντας με τον Franck Petitgas, επικεφαλής της Morgan Stanley International, αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει η κυβέρνηση, αλλά και στη στήριξη της οικονομίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας που έχουν θέσει την οικονομία σε μακροπρόθεσμη τροχιά ανάπτυξης.

Όπως τόνισε, δε, με οδηγό την ανάπτυξη, η Ελλάδα σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν, προβλέπεται να έχει τη μεγαλύτερη μείωση χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ από το 2019 στην Ε.Ε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε ταυτόχρονα στη στήριξη της κοινωνίας έναντι της ενεργειακής κρίσης, επαναλαμβάνοντας ότι χρειάζεται ευρωπαϊκή λύση. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αξιοποίηση από τη χώρα μας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και στο σχέδιό του να μετατραπεί η Ελλάδα σε περιφερειακό κόμβο ενέργειας.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι χρειάζονται δύο πλήρεις θητείες για να αλλάξει η πορεία της χώρας και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ΝΔ θα πετύχει αυτοδυναμία στις εκλογές του 2023.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με επενδυτές και στελέχη επιχειρήσεων.

Το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Κάρολο.  Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση μέσα σε έναν χρόνο, αφού τον περασμένο Δεκέμβριο Κυριάκος Μητσοτάκης και Κάρολος είχαν βρεθεί στην έπαυλη Dumfries House στη Σκωτία. Τότε ο πρωθυπουργός, όπως μεταφέρθηκε, είχε πάρει ιδέες για την αξιοποίηση του Κτήματος Τατοΐου.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago