Πολιτική

Στη Βουλή ξανά οι υποκλοπές – Κλειδί για την υπόθεση η στάση βουλευτών της ΝΔ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σημερινή συζήτηση για τις υποκλοπές στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η στάση που θα κρατήσουν βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι έχουν εκφράσει δημόσια τη διαφωνία τους με τις  θέσεις και τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Στην Επιτροπή έχουν προσκληθεί να δώσουν εξηγήσεις οι τέσσερις φερόμενοι ως πρωταγωνιστές της υπόθεσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αφήνει ανοιχτό και το ενδεχόμενο να ζητήσει την βίαιη προσαγωγή όσων δεν παραστούν στη συνεδρίαση.

Μέχρι στιγμής πάντως, από την “ομάδα των τεσσάρων” φαίνεται ότι αναμένεται να προσέλθει μόνον ο πρώην γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργικού Γραφείου και ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης. Οι επιχειρηματίες Γιάννης Λαβράνος και Φέλιξ Μπίτζιος, όπως αναφέρουν πληροφορίες, πιθανότατα θα στείλουν υπομνήματα, ενώ άγνωστο είναι το τι θα πράξει ο Ισραηλινός, επίσης επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της Intellexa, που εμπορεύεται το Predator, Ταλ Ντίλιαν.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και γίνεται μετά από αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ωστόσο, το ενδιαφέρον εστιάζεται στη στάση βουλευτών της ΝΔ, και κυρίως της Όλγας Κεφαλογιάννη, ειδικά μετά την απομάκρυνση του επίσης διαφωνούντα με τους κυβερνητικούς χειρισμούς, Κώστα Τζαβάρα.

Στην Επιτροπή μετέχουν συνολικά 19 βουλευτές και η ΝΔ διαθέτει την οριακή πλειοψηφία με 10 βουλευτές. Σε αυτήν την ισχνή πλειοψηφία ποντάρει ο ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση που τεθούν σε ψηφοφορία τα αιτήματά του. Κλειδί των όλων εξελίξεων καθίσταται έτσι η στάση που θα τηρήσει η Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία, όπως και ο Κώστας Τζαβάρας, έχει υποστηρίξει δημόσια ότι το απόρρητο για την λειτουργία της ΕΥΠ αίρεται ενώπιον των μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, αφού η Επιτροπή έχει αρμοδιότητα ελέγχου των μυστικών υπηρεσιών.

Σημειώνεται ότι ο Κώστας Τζαβάρας ζήτησε με επιστολή του προς τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Γιάννη Μπούγα, την αντικατάστασή του και φέρεται ότι υποστήριξε πως ο λόγος ήταν γιατί θέλει να διατηρήσει τις απόψεις του χωρίς να φέρει σε δύσκολη θέση το κόμμα. Από την άλλη, η Όλγα Κεφαλογιάννη, περιλαμβάνεται στις λίστες των υπό παρακολούθηση προσώπων που δημοσίευσε η εφημερίδα Documento.

Οι ειδήσεις σήμερα

Οι Ευρωπαίοι άργησαν να καταλάβουν ότι δούλευαν για το συμφέρον των ΗΠΑ

New York Times: Ρεπορτάζ – όνειδος για τη δημοσιογραφία στην Ελλάδα – «Απειλείται η ελευθερία του τύπου στη χώρα»

Επίσπευση εκλογών «διαβάζουν» βουλευτές της Ν.Δ. και επιχειρηματικοί κύκλοι στις κινήσεις Μητσοτάκη – Το παρασκήνιο της συνέντευξης στη Ναταλία Γερμανού

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago