Πολιτική

Απάντηση Τσίπρα στις «ύβρεις και τις εξυπνάδες» Μητσοτάκη

Άμεση ήταν η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα στα όσα είπε την Τρίτη ο πρωθυπουργός. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από την Πέλλα, όπου περιοδεύει έκανε λόγο για «εξυπνάδες» του Κυριάκου Μητσοτάκη που δεν λύνουν κανένα πρόβλημα.

«Με τις ύβρεις και τις εξυπνάδες ούτε η τιμή του ρεύματος μειώνεται, ούτε η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ πέφτει, ούτε η πρώτη κατοικία προστατεύεται από τα κοράκια και τους πλειστηριασμούς για τους νοικοκυραίους και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απαντώντας στα όσα είπε, από την Πάτρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης για «τους αριστερούς του χαβιαριού ή τους σοσιαλιστές της σαμπάνιας».

Κατά την περιοδεία του στην κεντρική αγορά της Έδεσσας, ο Αλέξης Τσίπρας  συζήτησε με πολίτες και καταστηματάρχες για τις ακραίες ανατιμήσεις και την ακρίβεια, για την δραματική μείωση των εισοδημάτων, αλλά και για τη διόγκωση του ιδιωτικού χρέους υπό τον κίνδυνο της άρσης προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Σημείωσε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα ακολουθήσει τον ολισθηρό δρόμο του κ. Μητσοτάκη, αλλά θα επιμείνει να τον καλεί στη Βουλή «να δώσει απαντήσεις για την πρωτοφανή θεσμική εκτροπή, την οποία ο ίδιος έχει ενορχηστρώσει». Είπε τέλος ότι το κόμματου θα συνεχίσει να βρίσκεται «δίπλα στους πολίτες, προβάλλοντας ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματά τους» και «δίπλα στους αδύναμους, για να μην μείνει κανένας μόνος του αυτόν τον δύσκολο χειμώνα».

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

Σε κάθε μήκος και πλάτος της χώρας η ελληνική κοινωνία υποφέρει από τις δραματικές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής στην ενέργεια, στους μισθούς, στην αγοραστική δύναμη, στην προστασία της πρώτης κατοικίας. Οι πολίτες υποφέρουν, η Δημοκρατία υπονομεύεται από παρακρατικές μεθόδους και την ίδια στιγμή ο Πρωθυπουργός κρύβεται από τη Βουλή. Δεν έρχεται να δώσει απαντήσεις, αλλά προτιμά να πηγαίνει σε προστατευμένα κομματικά ακροατήρια και να εκτοξεύει ύβρεις, εξυπνάδες και διχαστικό λόγο.

Με τις ύβρεις και τις εξυπνάδες ούτε η τιμή του ρεύματος μειώνεται, ούτε η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ πέφτει, ούτε η πρώτη κατοικία προστατεύεται από τα κοράκια και τους πλειστηριασμούς για τους νοικοκυραίους και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Οι ύβρεις και ο διχαστικός λόγος δεν κρύβουν τα προβλήματα. Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο του κ. Μητσοτάκη. Αν έχει επιλέξει να ισοπεδώσει τα πάντα προκειμένου να διασωθεί, θα αντισταθούμε, δεν θα τον ακολουθήσουμε.

Θα επιμείνουμε να τον καλούμε στη Βουλή να δώσει απαντήσεις για την πρωτοφανή θεσμική εκτροπή, την οποία ο ίδιος έχει ενορχηστρώσει. Θα επιμείνουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους πολίτες προβάλλοντας ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματά τους. Θα επιμείνουμε να είμαστε δίπλα στους αδύναμους. Για να μην μείνει κανένας μόνος του αυτόν τον δύσκολο χειμώνα. Και κυρίως, θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να επισπευσθεί η προοπτική της λαϊκής ετυμηγορίας. Να έρθει πιο κοντά η πολιτική αλλαγή και η προοδευτική διακυβέρνηση, που θα βγάλει την κοινωνία από το τέλμα και θα δώσει ανάσα στην κοινωνία και την πατρίδα μας».

Οι ειδήσεις σήμερα

Το καλάθι του νοικοκυριού και τα «ακριβά κουβαδάκια» – Οι βολές του Μητσοτάκη και η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Επιμένει για νέα εισβολή στη Συρία ο Ερντογάν, αλλά στον κατάλληλο χρόνο

Νέος προκλητικός Ακάρ: Οι S-400 μπορεί να χρησιμοποιηθούν και στο Αιγαίο

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago