Κοινωνία

Κιβωτός του Κόσμου: Σύσκεψη στο Μαξίμου – Τι θα γίνει με τα παιδιά της δομής

λοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, για την «Κιβωτό του Κόσμου». Στη σύσκεψη μεταξύ άλλων συμμετείχαν σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η συζήτηση επικεντρώθηκε στη λειτουργία της δομής και στο τι θα γίνει με τα παιδιά που φιλοξενούνται στην «Κιβωτό», όσο θα βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση της υπόθεσης από την Δικαιοσύνη και τις Αρχές.

Η «κόλαση» που περιγράφουν παιδιά στις δομές

Στην Εισαγγελία ανηλίκων θα περάσει σήμερα ο φάκελος με τις καταγγελίες και τις μαρτυρίες για την «Κιβωτό του Κόσμου», μετά τα όσα κατέθεσε ο 18χρονος, από τον οποίο άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης και επιβεβαίωσε και ο ανήλικος τον οποίο κατονόμασε ο 18χρονος.

Οι εξελίξεις πλέον δρομολογούνται δεδομένου ότι ο 18χρονος με την κατάθεσή του δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, ενώ φέρεται να έχει κατονομάσει τον πατέρα Αντώνιο ως το πρόσωπο που έχει ασελγήσει σε βάρος του.

Αργά ή γρήγορα, ακόμη και εντός της εβδομάδας σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr,  το ιδρυτικό στέλεχος της «Κιβωτού του Κόσμου» που κατονομάζεται, θα κληθεί ενώπιον των δικαστικών Αρχών είτε για να δώσει εξηγήσεις ή για να απολογηθεί.  Στην τελευταία περίπτωση θα πρέπει να έχει προηγηθεί σύλληψη. Οι καταγγελίες παιδιών για τις συνθήκες στις δομές της «Κιβωτού» παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν και άλλα τρία άτομα, τα οποία διέμεναν ως παιδιά στην «Κιβωτό» και στη συνέχεια εργάζονταν εκεί, καθώς έχουν καταγγελθεί για ξυλοδαρμούς, σκληρές τιμωρίες και κακοποιητικές συμπεριφορές απέναντι στα παιδιά.

Ένταση προκλήθηκε νωρίτερα σήμερα στην δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό όταν ζευγάρι Σύρων, συνοδευόμενο από άνδρα που μετέφραζε στα ελληνικά, απαίτησε να πάρει τα παιδιά του, κάποια από τα οποία φιλοξενούνται στον συγκεκριμένο χώρο. Στο σημείο πήγε για προληπτικούς λόγους περιπολικό της ΕΛΑΣ, το ζευγαρι δεν έχει υποβάλει μήνυση έως τώρα.

Όπως υποστήριξαν οι γονείς, σύμφωνα με τη διερμηνεία του συνοδού τους, το 2021 με εντολή κοινωνικής λειτουργού τούς αφαιρέθηκαν τα τέσσερα παιδιά, τα οποία έχουν χωριστεί και μένουν σε διαφορετικές δομές.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago