Πολιτική

Ανδρουλάκης: Περιτύλιγμα μιας πελατειακής συγκεντρωτικής εξουσίας το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη

«Οι λανθασμένες πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης κλιμακώνουν τα προβλήματα και «το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύεται ένα περιτύλιγμα μιας πελατειακής συγκεντρωτικής εξουσίας» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου, σε συγκέντρωση στελεχών και φίλων του ΠAΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στο Εργατικό Κέντρο Άργους.

Παραλλήλως και με αφορμή δημοσίευμα για τίς υποκλοπές στον Kυριακάτικο Tύπο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι επιβεβαιώνεται η θεσμική εκτροπή και άσκησε έντονη κριτική στον Πρωθυπουργό. «Tο Predator χρησιμοποιείται από την ΕΥΠ και πρέπει ο κ. Μητσοτάκης να πει στον ελληνικό λαό όλη την αλήθεια. Πίσω, λοιπόν, από αυτό το επιτελικό συγκεντρωτικό κράτος, υπήρχε ένα ισχυρά οργανωμένο παρακράτος το οποίο λειτούργησε με τις ευλογίες αυτών, που πήραν την ΕΥΠ στο Μέγαρο Μαξίμου, τροποποίησαν το νόμο γιατί δεν κάλυπτε τα προσόντα ο νέος διοικητής της ΕΥΠ και μετά πιάστηκαν με το Predator στην πλάτη» είπε.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στο νομοθετικό πλαίσιο που κατέθεσε η κυβέρνηση για τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για θεσμική νίκη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, τονίζοντας ότι είχε δίκιο που δεν πήγε να ενημερωθεί. «Γιατί λοιπόν αφού μπορούσε να γίνει ενημέρωση, τώρα αλλάζουν το πλαίσιο;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «H κυρία Μπακογιάννη και άλλα στελέχη της ΝΔ ανέφεραν ότι όλοι είμαστε το ίδιο, πως οι πολιτικοί γνωρίζουν τα μεγάλα μυστικά. Και τώρα αλλάζουν το νόμο και για να παρακολουθηθεί πολιτικός, θα πρέπει να προηγηθεί η έγκριση του Προέδρου της Βουλής. Αυτό ξέρετε τι δείχνει; Μπροστά στο ευρωπαϊκό χαστούκι ο κ. Μητσοτάκης μιμείται τον κ. Τσίπρα και κάνει κωλοτούμπες».

Συνδέοντας το θέμα των παρακολουθήσεων με τις επικείμενες εκλογές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι «πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές ο ελληνικός λαός πρέπει να ξέρει το μέγεθος του παρακρατικού αυτού μηχανισμού». Προσδιόρισε δε το πολιτικό διακύβευμα των επόμενων εκλογών, λέγοντας το πόσο κρίσιμη και ταυτόχρονα χρήσιμη είναι η εκλογική ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Είναι πολύ κρίσιμο η Δημοκρατική Παράταξη, που έφτιαξε τις ανεξάρτητες αρχές και τη Διαύγεια για να γνωρίζουμε που πάνε οι φόροι του ελληνικού λαού, που αγωνίστηκε να ενώσει όλους τους Έλληνες τα χρόνια της μεταπολίτευσης, να είναι στις επόμενες εθνικές εκλογές ο εγγυητής και ο ισχυρός πρωταγωνιστής για ένα καλύτερο μέλλον για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες», είπε.

Σχολιάζοντας τέλος την αποστροφή του Πρωθυπουργού ότι αν ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ, ισοδυναμεί με ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Ποιος το λέει αυτό; Ο κύριος Μητσοτάκης; Που καταψήφισε μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο μνημόνιο, ενώ η χώρα βρισκόταν προ της χρεοκοπίας; Ποια μεγάλη μεταρρύθμιση απ’ αυτές που πρότεινε η Δημοκρατική Παράταξη, στήριξε διαχρονικά ο κ. Μητσοτάκης και η παρέα του Μεγάρου Μαξίμου; Ξαφνικά θυμήθηκαν ότι είναι στην όχθη του ρεαλισμού και του ορθού λόγου. Μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν στις κάτω πλατείες, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ δούλευαν τον ελληνικό λαό» είπε χαρακτηριστικά. Συνεχίζοντας μάλιστα την διμέτωπη επίθεση ανέφερε: «Αυτός που μοιάζει του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι το ΠΑΣΟΚ. Είναι ο “γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ” που λέγεται Νέα Δημοκρατία και κάνει τα ίδια και χειρότερα απ’ όσα έκανε στους θεσμούς ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο».

Οι ειδήσεις σήμερα

Πέντε πρόσωπα παρακολουθούνταν και από το Predator και από την ΕΥΠ αναφέρει σε δημοσίευμα το Documento

Απάντηση από την κυβέρνηση για τις επίσημες επαφές Πάτση στο Κόσοβο ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Βομβαρδίζει τη Συρία και το βόρειο Ιράκ η Τουρκία για την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago