Κοινωνία

Παρίστανε τον αστυνομικό και αναζητούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας

Ένας 35χρονος αλλοδαπός συνελήφθη, όταν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης τον εντόπισαν, το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου, έξω από το σπίτι όπου διέμενε, στην περιοχή των Συκεών, καθώς εκκρεμούσαν εναντίον του εντάλματα σύλληψης από τις γερμανικές Αρχές, αλλά και ένα Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης για απάτες και κυβερνοέγκλημα.

Ο 35χρονος βρισκόταν στην Ελλάδα τουλάχιστον από το 2019 και με ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο έφερε γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας κινούταν σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, καθώς και στους Νομούς Δράμας, Καβάλας και Σερρών. Στις περιοχές αυτές παρίστανε άλλες φορές τον Γερμανό αστυνομικό που υπηρετεί σε ειδικό κλιμάκιο στην Ελλάδα και είχε σαν αντικείμενο τον εντοπισμό παιδόφιλων και άλλες φορές τον Έλληνα αστυνομικό.

Από την έρευνα εξακριβώθηκε ότι ο συλληφθείς δεν είχε καμιά σχέση με την γερμανική αστυνομία και ότι τα έγγραφα που κατείχε και, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του αποδείκνυαν την υποτιθέμενη ιδιότητά του, ήταν πλαστά. Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο στον αποθηκευτικό χώρο του οποίου εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός φωτογραφικών αρχείων και βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν επίσης ότι ο φερόμενος δράστης, φορώντας στολή της Ελληνικής Αστυνομίας, είχε μεταβεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων παριστάνοντας τον αστυνομικό. Σε έρευνες που ακολούθησαν στο όχημα και στο σπίτι του  εντοπίστηκαν δύο κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας γερμανικών αρχών, από τις οποίες τουλάχιστον η μία ήταν πλαστή, διάφορα παραπεμπτικά και ιατρικές εξετάσεις από νοσοκομείο, καθώς και πλαστά σημειώματα αποδοχών των γερμανικών αρχών, έγγραφα με στοιχεία ταυτότητας άλλου ατόμου και  μια πλήρης στολή Έλληνα αστυνομικού.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για κατοχή πορνογραφικού υλικού ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους, πλαστογραφία πιστοποιητικών και αντιποίηση οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago