Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Επικίνδυνος για τη δημοκρατία ο Μητσοτάκης – Χρέος μας η δημοκρατική αναγέννηση της πατρίδας

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας με επίκεντρο τις υποκλοπές και τα φαινόμενα διαφθοράς. Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτήρισε επικίνδυνο για τη Δημοκρατία τον πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι οι «υποκλοπές Μητσοτάκη ήταν μέθοδος εξασφάλισης της σιωπής για λεηλασία στα δημόσια ταμεία». Είπε επίσης ότι οι παρακολουθήσεις δεν είναι για τον κ. Μητσοτάκη ένα ατύχημα, αλλά μέθοδος διακυβέρνησης.

«Είναι η μέθοδος της διασφάλισης εξουσίας μέσω της συγκέντρωσης κρίσιμων πληροφοριών. Από όλους, μα πρωτίστως από τους ανθρώπους γύρω του. Για να εξασφαλίσει τη σιωπή και την ανοχή τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. Και πρόσθεσε: «Την ανοχή τους πάνω από όλα στις καθεστωτικές πρακτικές. Στην πειρατεία σε βάρος του κράτους και των δημόσιων ταμείων. Στις εκτεταμένες πρακτικές λεηλασίας τόσο του δημόσιου πλούτου με τα περίφημα γκολντεν μπόυς που εφορμούν ως γαλάζιες ακρίδες στο δημόσιο, όσο όμως και με τα γαλάζια κοράκια, όπως ο μέχρι χθες βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ, ο κος Πάτσης».

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι το βασικό ζήτημα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι αν είναι κακή ή χειρότερη, αλλά το ότι αποδείχτηκε επικίνδυνη για την ίδια τη δημοκρατία. «Επιχείρησε να στήσει ένα καθεστώς. Που υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον. Και είναι επικίνδυνο για την κοινωνία, για τα ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα, για τη ζωή την ίδια κάθε οικογένειας και κάθε πολίτη. Εύχομαι να μην αποδειχτεί επικίνδυνο και για την εθνική μας ασφάλεια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ειδικά από τη στιγμή που άρχισαν οι αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε και πάλι ότι ο πρωθυπουργός κρύβεται ως ένοχος, ότι χυδαιολογεί και ότι αναγκάζει τους υπουργούς που παρακολουθούσε να τον χειροκροτούν. Παραλλήλως,  υπενθύμισε ότι για τρεις συνεχόμενες Παρασκευές ο πρωθυπουργός δεν εμφανίζεται στη Βουλή να απαντήσεις στις επίκαιρες ερωτήσεις που του έχει θέσει.

Τόνισε επίσης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρύφτηκε και από την εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και ότι δεν απαντά, εάν και η ΕΥΠ, εκτός από το Predator, παρακολουθούσε τους υπουργούς του. Σημείωσε μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός κρύβεται γιατί ξέρει ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία και τον προκάλεσε να ζητήσει από την ΑΔΑΕ έλεγχο για να φανεί εάν παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ υπουργοί του.

«Ηγείται της επιχείρησης συγκάλυψης και της χυδαίας επίθεσης, της ελεεινολογίας απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους. Με βασικό επιχείρημα ότι δεν ήξερε τι έκανε ο ανιψιός του. Δηλαδή ότι είναι ένας ανεπαρκής, μειωμένου καταλογισμού πρωθυπουργός. Προτιμά να λέει ότι είναι ανεπαρκής παρά να παραδεχτεί ότι είναι αδίστακτος. Είναι επικίνδυνος» είπε χαρακτηριστικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας. Πρόσθεσε ακόμη, ότι ο πρωθυπουργός αντί να αναλάβει τις ευθύνες του, επέλεξε και επιλέγει την αντεπίθεση με παραληρήματα διχασμού και πατριδοκαπηλίας. Διερωτήθηκε μάλιστα σε αυτό το σημείο, αν ο πρωθυπουργός μπορεί να διαψεύσει το ότι ήταν υπό παρακολούθηση ο διευθυντής εξοπλισμών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε επίσης ότι ο ίδιος και το κόμμα του δεν θα ακολουθήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε αυτόν το κατήφορο. ¨Δεν θα επιτρέψουμε το έλλειμμα δημοκρατίας στο εσωτερικό να μετατραπεί και σε έλλειμα εθνικό στο εξωτερικό» είπε και πρόσθεσε ότι κανένας δεν θα δεχθεί παιχνίδια με την εθνική ασφάλεια στο όνομα οποιασδήποτε κομματικής ή προσωπικής επιδίωξης.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στην οργή με την οποία παρακολουθούν οι πολίτες  τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις και την τρομακτική συρρίκνωση των  εισοδημάτων τους, τόνισε ότι ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι να γίνει το όχημα της λύτρωσης για μια κοινωνία που υποφέρει. «Δεν δίνουμε πια μια μάχη θέσεων αλλά μια μάχη αρχών για την Ελλάδα της επόμενης μέρας» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η δημοκρατία απέναντι στην ασυδοσία. Η δικαιοσύνη απέναντι στην αυθαιρεσία. Η ασφάλεια απέναντι στο φόβο. Η συμμετοχή και η δράση απέναντι στην απόγνωση και την παραίτηση».

Επανερχόμενος στις επιλογές διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είπε ότι ο πρωθυπουργός «επέλεξε να βάλει την κοινωνία και τη δημοκρατία απέναντι του». Και πρόσθεσε κλείνοντας: «Ήρθε λοιπόν η ώρα να κατανοήσει και ο ίδιος πόσο πανίσχυροι είναι αυτοί οι αντίπαλοι. Η κυβέρνηση των υποκλοπών δεν θα χρειαστεί πια να στήσει αυτί για να ακούσει τι λέει ο καθένας. Όλη η κοινωνία βοά πλέον. Η φωνή όλων μετατρέπεται σε ένα μαζικό “Φύγετε”, απέναντι στο καθεστώς της σήψης και της παρακμής».

Οι ειδήσεις σήμερα

Βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικών στους αγωγούς Nord Stream – Επιβεβαιώνεται το σαμποτάζ

ΜέΡΑ25 για επεισόδιο με αστυνομικό στο ΑΠΘ: Ως που θα φτάσει η επικίνδυνη δράση της Ελληνικής Αστυνομίας;

Ομιλητής σε ακροδεξιό συνέδριο στην Πολωνία ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρ. Στυλιανίδης

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago