Πολιτική

Το μήνυμα της Όλγας και η παραδοχή του Άδωνι για τις παρακολουθήσεις

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν υπάρχει απόρρητο δήλωσε για τις παρακολουθήσεις η βουλευτής της ΝΔ και μέλος της συγκεκριμένης Επιτροπής, Όλγα Κεφαλογιάννη, το όνομα της οποίας είναι στη λίστα των υπό παρακολούθηση πολιτικών προσώπων που δημοσίευσε η εφημερίδα Documento.

Μιλώντας στο Open, η κα. Κεφαλογιάννη είπε ότι «η Βουλή έχει αποφασίσει να κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κάποια πρόσωπα από αυτά που διαβάζουμε ότι εμπλέκονται με τις εταιρείες αυτές. Περιμένουμε απαντήσεις όλοι οι βουλευτές που συμμετέχουμε στην Επιτροπή αυτή» είπε χαρακτηριστικά. Εκείνο ωστόσο που προκάλεσε την μεγαλύτερη αίσθηση, καθώς ξεφεύγει από την επίσημη θέση της κυβέρνησης, ήταν η άποψη που υποστήριξε η βουλευτής και πρώην υπουργός ότι «το θέμα του απορρήτου δεν μπορεί κανείς πλέον να το επικαλείται στην Επιτροπή. Ειδικά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που εκ του κανονισμού της Βουλής έχει το δικαίωμα του ελέγχου δεν μπορεί κανείς να επικαλείται το απόρρητο».

Αναλύοντας το σκεπτικό της, η Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι η Επιτροπή «έχει από τον κανονισμό της Βουλής την αρμοδιότητα να ελέγχει την ΕΥΠ» και πρόσθεσε ότι «εάν η ΕΥΠ ή ο οποιασδήποτε μπορεί να επικαλείται το απόρρητο ουσιαστικά καταργεί την αρμοδιότητα της Επιτροπής». Το ίδιο υποστήριξε και για την ΑΔΑΕ, τονίζοντας ότι «αν μπορεί οποιοσδήποτε στην συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή να επικαλείται το απόρρητο σημαίνει πως δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης της ΑΔΑΕ».

Σε ότι αφορά τις λίστες με τα υπό παρακολούθηση πρόσωπα η κα Κεφαλογιάννη είπε ότι ο δημόσιος βίος έχει γεμίσει από αυτές «αλλά δεν υπάρχει από πίσω κάποια τεκμηρίωση, ώστε να μας επιτρέπει να κάνουμε κάποιο σχόλιο». Τόνισε επίσης ότι είναι σημαντικό το ότι έχει επιληφθεί του θέματος η Δικαιοσύνη. Όσο προσεγμένη ήταν όμως η τοποθέτηση της κας Κεφαλογιάννη, παρά το μήνυμά της προς την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της υπόθεσης, άλλο τόσο αδέξια ήταν η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη στην κόντρα του με τον επίσης φερόμενο υπό παρακολούθηση Χρήστο Σπίρτζη στην έντονη τηλεοπτική αντιπαράθεσή τους στον ΣΚΑΪ.

Στην σπουδή του να έχει τον τελευταίο λόγο, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ήταν ο πρώτος που επιχείρησε να απαξιώσει τη λίστα του Documento, βρέθηκε επίσης προσωρινά εκτός κομματικής και κυβερνητικής γραμμής, απαντώντας στον Χρήστο Σπίρτζη: «Εσάς παρακολουθούσαν; Εμένα παρακολουθούσαν».

Αυτή η δημόσια παραδοχή του υπουργού Ανάπτυξης σχολιάστηκε στον αέρα από τον συνομιλητή του Χρήστο Σπίρτζη, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του υπογράμμιζε ότι «μετά από μέρες σιωπής και φθηνών αντιπερισπασμών ο κ. Γεωργιάδης αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως τον παρακολουθούσαν, αποδεχόμενος και αυτός με τη σειρά του την εγκυρότητα των αποκαλύψεων». Καλούσε τέλος τον Άδωνι Γεωργιάδη «εάν έχει ίχνος αξιοπρέπειας και δεν έχει κάτι να φοβηθεί, να πάει στον εισαγγελέα».

Οι ειδήσεις σήμερα

Τσίπρας από Σέρρες: «Η Κυβέρνηση βυθίζει την χώρα στην ανασφάλεια με την αρρώστια των υποκλοπών και της κερδοσκοπίας» – «Άμεση επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ» (vid)

Όταν η δημοσιογραφία έχει επίδραση: Υποψήφια για το βραβείο Press Freedom η ελληνική ομάδα ερευνητών δημοσιογράφων Reporters United

Μαντζουράνης: Τρία πρόσωπα που έκαναν τις υποκλοπές είναι έτοιμα να καταθέσουν στη Δικαιοσύνη

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago