Πολιτική

Επιδίωξε συσπείρωση δείχνοντας κάλπες και μιλώντας για εξωθεσμικά κέντρα ο Μητσοτάκης

Τον δρόμο προς τις κάλπες έδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, την οποία έγινε στη βαριά σκιά των αποκαλύψεων για τις υποκλοπές. Με ανοίγματα σε όλες τις “φυλές” του κόμματος, ο πρωθυπουργός επιχείρησε την συσπείρωση, ενώ παραλλήλως κήρυξε ουσιαστικά την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας. Το μενού συμπληρώθηκε με πυρά, σε σκληρή γλώσσα, κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο χρέωσε και το πολωτικό προεκλογικό κλίμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης σε εξωθεσμικά κέντρα που «δείχνουν τα δόντια τους», λέγοντας ότι η κυβέρνηση «έχει στερήσει ισχύ από ιδιωτικά συμφέροντα που επηρέαζαν εξωθεσμικά την πορεία της. Αυτά τα κέντρα θα ήθελαν πολύ ένα πιεσμένο πρωθυπουργό. Κάποιοι μας δείχνουν τα δόντια τους. Εμείς της ΝΔ δεν μασάμε”.

Στο ξεκίνημα της ομιλίας του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής γίνεται στην πιο κρίσιμη στιγμή, «στην αφετηρία της τελικής ευθείας προς τις καθοριστικές εκλογές του 2023», για να προσθέσει, ότι αυτή η συγκυρία «δίνει σαφές περιεχόμενο στα μηνύματά μας». «Εμείς, ως κυβέρνηση καλούμαστε να αναδείξουμε πως ό,τι είπαμε, το κάναμε» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν με την ψήφο τους αν η Ελλάδα «θα παραμείνει στην τροχιά προόδου που επέλεξε το 2019».

Αφού έκανε έναν σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε τις πολλαπλές κρίσεις με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπη η κυβέρνησή του (μεταναστευτικό, πανδημία, τουρκικές προκλήσεις, ενεργειακή κρίση, πληθωρισμός) για να υποστηρίξει στη συνέχεια ότι πέτυχε μείωση της ανεργίας στα χαμηλότερα επίπεδα της δωδεκαετίας, ανάπτυξη 6% για το 2022 και αύξηση των εξαγωγών, οι οποίες, όπως είπε, ξεπέρασαν τα 40 δισ. ευρώ.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα μεγάλα έργα που είναι σε εξέλιξη, όπως το Ελληνικό και το Μετρό της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας την οικονομική και κοινωνική σημασίας τους. Αναφέρθηκε επίσης στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού  από την 1η Μαΐου του 2023, στις αυξήσεις στις συντάξεις από την Πρωτοχρονιά και στις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Κάπου εκεί αναφέρθηκε και στον δρόμο προς τις κάλπες, σημειώνοντας ότι στην πορεία προς αυτές υπάρχουν τρία μέτωπα: Τα εθνικά θέματα, με «έναν απρόβλεπτο γείτονα, που δανείζεται αυτοκρατορικά οράματα από τον Ρώσο εισβολέα», η «εισαγόμενη ακρίβεια και ενεργειακή κρίση» και ένα «κατεξοχήν προεκλογικό μέτωπο, με μία αντιπολίτευση που λέει “όχι” σε όλα, σπέρνει τον διχασμό με λάσπη και απειλές, οι οποίες απευθύνονται ακόμη και σε απλούς πολίτες».

«Ή εμείς ή αυτοί, δηλαδή, ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη νοοτροπία και την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε για «συνειδητή εθνική έκπτωση», μέσα από την στρατηγική του “ναι μεν, αλλά”. Είπε μάλιστα πως «ο κ. Ερντογάν θα επιθυμούσε να έχει τον κ. Τσίπρα απέναντί του, όμως έχει εμένα γιατί αυτό επέλεξε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και κανείς άλλος».

Συνεχίζοντας τα πυρά κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «έχουμε ένα προεκλογικό κλίμα, το οποίο έχει δηλητηριάσει ο κ. Τσίπρας», με το να είναι αρνητικός σε όλα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παράταξη. Είναι συνονθύλευμα, που τρέφεται από μιζέρια και ευδοκιμεί στο βούρκο της πολιτικής» είπε, πριν στραφεί και πάλι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τις τέσσερις προτάσεις του για τη διεξαγωγή των εκλογών.

«Αμφισβητούν την ακεραιότητα των εκλογών – ο αριστερός τραμπισμός σε όλο του το μεγαλείο!» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έκλεισε με μια αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή. «Όπως έλεγε ο εθνάρχης και ιδρυτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Καραμανλής: ‘Θέλουν να πειστεί ο λαός ότι είναι στηρίγματα της δημοκρατίας, αυτοί ακριβώς που την απειλούν» είπε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος μάλλον όχι τόσο στον Τσίπρα, αλλά στην καραμανλική πτέρυγα, η οποία έχει εκφράσει σε διάφορα επίπεδα τη δυσφορία της για την υπόθεση των υποκλοπών.

Οι ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη-βόμβα για τις παρακολουθήσεις: Η κυβέρνηση αγόρασε το Predator έναντι 7 εκατομμυρίων λέει ο Τέλλογλου

Σκάνδαλο υποκλοπών: Απαγορεύεται ήδη με βάση νόμου η πρόσβαση σε λογισμικό Predator – Πλήρες το θεσμικό πλαίσιο

Παρακολουθήσεις: Όλοκληρη η έρευνα των Reporters United για Λαβράνο – Πιερρακάκη

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago