Πολιτική

Από τον «μεγάλο περίπατο» στη «μεγάλη μήνυση»: Ο Μπακογιάννης μηνύει εργολάβο

Σε μήνυση προς εργολάβο του «Μεγάλου περιπάτου» προχώρησε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννης. Η απόφαση του κ. Μπακογιάννη για μήνυση κατά παντός υπευθύνου θα τεθεί προς έγκριση στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αθηναίων.

Οι εργασίες στην Πανεπιστημίου έχουν ως γνωστόν μείνει στάσιμες εδώ και καιρό, καθώς κατά την εξέλιξή τους προέκυψαν προβλήματα με τα δίκτυα ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου που εντοπίστηκαν κάτω από τα πεζοδρόμια των οποίων σχεδιαζόταν η διαπλάτυνση.

Ο εντοπισμός των δικτύων ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, δημιούργησε επιπλέον προβλήματα από τα ήδη υφιστάμενα της ελλιπούς και πρόχειρης μελέτης του έργου και είχε ως αποτέλεσμα τη μετακίνηση των δικτύων. Αυτή η εξέλιξη με τη σειρά της, προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερες καθυστερήσεις στην παράδοση του έργο του οποίου, σύμφωνα με τους αρχικούς υπολογισμούς της δημοτικής αρχής, οι εργασίες στο τμήμα της Πανεπιστημίου μεταξύ των οδών Αμερικής και Σίνα θα είχαν ολοκληρωθεί τον περασμένο Μάρτιο.

Ορισμένες από τις εργασίες αυτές ανατέθηκαν από τον ΔΕΔΔΗΕ σε ιδιώτη εργολάβο κατά του οποίου ο δήμαρχος κατέθεσε μήνυση την περασμένη Παρασκευή. Η αυτοψία των δημοτικών υπηρεσιών διαπιστώσε ότι οι εργασίες εκτελούνταν «με ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα να κινούνται πεζοί παράλληλα με ανοιχτό σκάμμα, ενώ εκτελούνταν εκσκαφικές εργασίες από μηχάνημα έργου και ετίθετο σε κίνδυνο η σωματική τους ακεραιότητα», όπως αναφέρει η απόφαση του κ. Μπακογιάννη για την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η απόφαση του κ. Μπακογιάννη για μήνυση κατά παντός υπευθύνου τίθεται προς έγκριση στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αθηναίων μάλλον για τυπικούς λόγους καθώς, σύμφωνα με τα σχετικά εισηγητικά έγραφα, κατατέθηκε ήδη από την Παρασκευή στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος και «επέχει θέση μηνύσεως».

Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι με την ολοκλήρωση των έργων του «Μεγάλου Περιπάτου» στο συγκεκριμένο τμήμα της Πανεπιστημίου (Αμερικής έως Σίνα), έπονται εργασίες μπροστά από την Αθηναϊκή Τριλογία (Ακαδημία, Πανεπιστήμιο, Βιβλιοθήκη) και ακολούθως στο υπόλοιπο τμήμα προς Ομόνοια.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, η ανάπλαση της Πανεπιστημίου θα έχει ολοκληρωθεί ως το Πάσχα. Βέβαια, οι καθυστερήσεις έχουν υπερβεί τους εν λόγω σχεδιασμούς και σύμβουλοι της δημοτικής αντιπολίτευσης έχουν προβλέψει περαιτέρω καθυστερήσεις, εκτιμώντας ότι το έργο επιδιώκεται να ολοκληρωθεί κοντά στις αυτοδιοικητικές εκλογές (Οκτώβριος 2023).

Βάζει «πλάτη» ο Δένδιας: «Με καλύπτει η διαβεβαίωση του ΠΘ ότι θα χυθεί άπλετο φως»

Για ένα έτος «παρκάρουν» στη Νατοϊκή βάση της Λάρισας οι 8 «θεριστές» της USAFE

Διευκρινίσεις από το Ουζμπεκιστάν για το ψευδοκράτος – Γιατί πανηγυρίζει ο Τατάρ

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago