Categories: Πολιτική

Οι 10 που τάχθηκαν υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού υπό προϋποθέσεις στο ΣΥΡΙΖΑ

Να φέρουν μπροστά στην ατζέντα και να αναδείξουν τις εναλλακτικές πολιτικές και προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ  προσανατολίστηκαν  τα κορυφαία στελέχη του Κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατά την πολύωρη συνεδρίαση συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα μετά από εκτεταμένη συζήτηση συνέπεσαν ότι δεν χρειάζεται μόνο μια σκληρή κριτική και υψηλοί τόνοι κατά της Κυβέρνησης , αλλά και ανάδειξη κάθε στιγμή των ιδιαίτερων εναλλακτικών προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ , προκειμένου ο κόσμος να έχει μπροστά του και το σχέδιο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Πάντως  στη διάρκεια της συνεδρίασης, δέκα από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου τάχθηκαν υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, με προϋποθέσεις, και χωρίς τιμωρητικού, διχαστικού χαρακτήρα μέτρα, παρά με θετικά κίνητρα και κλιμακωτές ποινές ανά περίπτωση.

Πρόκειται για τους Θανάση Θεοχαρόπουλο, Γιάννη Μπαλάφα, Νίκο Μπίστη, Σπύρο Δανέλλη, Νίκο Φίλη, Φώτη Κουβέλη, Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, Δημήτρη Χατζησωκράτη, Πάνο Σκουρλέτη, και Παναγιώτη Παναγιώτου.

Υπήρχαν βέβαια και στελέχη που επέμεναν ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση πρέπει να έχει αποστάσεις από σκληρά διοικητικά μέτρα όπως τα πρόστιμα , τονίζοντας όμως ότι πρέπει να υπάρχει μαζικός εμβολιασμός για να περιοριστεί η διασπορά του κορονωϊου.

Κοινός τόπος πάντως ήταν πως σωστά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρόεδρος του έχουν ταχθεί υπέρ του μαζικού εμβολιασμού , ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη να οδηγηθεί ο γενικός πληθυσμός σε εμβολιασμό.

Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου , επί της ουσίας και με προτροπή του Αλέξη Τσίπρα έγινε μια εκτεταμένη συζήτηση για τα χαρακτηριστικά της πολιτικής συγκυρίας και της επικαιρότητας .

Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν αναφορές και στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες έμπειρα και κορυφαία στελέχη σημείωσαν πως “είναι λογικό να κοιτάμε και το τι γίνεται στο ΠΑΣΟΚ. Όμως αυτό δεν είναι το κυρίαρχο θέμα. Είμαστε ο βασικός και ο μεγάλος πυλώνας του Προοδευτικού χώρου και πρέπει να προτάσσουμε την ατζέντα και τις πολιτικές μας”.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago